24 Aralık 2019 Salı

Mücbir sebep beyanname verme süreleri

VUK Tebliği Yayımlandı. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği" yayımlandı. Bu düzenlemeden, bütün mükellefler için uzatılan beyan ve ödeme sürelerinin, mücbir sebep kapsamına giren mükellefler için 27. Mücbir Sebep ’e tabi olanlar için BEYAN 27.


Mücbir sebep beyanname verme süreleri

Gelir İdaresi tarafından yayımlanan 03. Yapılan düzenleme sonrasında, mali takvim oldukça karıştı. Not: Değerli dostlar mücbir sebep dışında kalan firmalar sirkülere konu uzayan bu süreleri dikkate almadan beyanname vermeye devam edeceklerdir.


Kronik rahatsızlığı bulunan mali müşavirler beyannamelerini ne zaman göndermelidir? Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, KDV beyanname verme ve ödeme süresinin Nisan, Ba. Bazı vergi beyannamelerinin verilme süreleri yeni bir belirleme yapılıncaya kadar uzatılmıştır.


Mücbir sebep beyanname verme süreleri

Sirkülerin Tamamı aşağıda yer almaktadır. Beyanname Verme Tarihleri Değişti! Not: Mali açıklama, makale ve pratik bilgilerin toplu mail olarak paylaşıldığı listemize dahil olmak için sayfamızdaki "e-bültene kaydol" bağlantısını kullanabilirsiniz. Bu mükelleflerin mücbir sebep süresi boyunca muhtasar beyanname ve tüm KDV vergisi beyanname verme süreleri 27.


Yukarıda belirtilen mükellefler kendiler için belirlenen mücbir sebep süresi boyunca muhtasar beyanname ve tüm katma değer vergisi beyanname verme süreleri 27. Ana Sayfa » Gündem. Dolayısıyla yaş üstü gelir vergisi mükellefleri bu yasağın bitmesine kadar beyanname verme -vergi ödeme.


Gib Duyurusu için Tıklayınız. Elektronik Defterlerin Oluşturulma ve İmzalanma Süresi ile Elektronik Defter Beratlarının Yüklenme Süresi Uzatılmıştır.


Bu kapsamda mücbir sebep uygulamasından yararlanacak mükelleflerin, 22. Kaynak ve Maliye Bakanı Albayrak, koronavirüs nedeniyle vergi süreçlerinde mücbir sebep kararlarından faydalanacak mükellefler için bildirim. Keza, YMM’ler tarafından.


Sokağa Çıkma Yasağının 01. MÜCBİR SEBEP HALİ SONA EREN MÜKELLEFLERİN BEYANNAME VERME İLE ÖDEME SÜRELERİ. Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5No.


Kimi dönemlerde yıl sonuna kadar uzatılan beyanname verme süreleri ile ilgili olarak bu yıl hiçbir mükellefin katma değer vergisi iadesi alması söz konusu olmayacaktır. Ağustos ayında Artvin ilinin Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerinde meydana gelen sel felaketi sosyal ve ticari hayatı olumsuz yönde etkilemiş, büyük ölçüde maddi ve manevi zarara yol açmıştır.


Mücbir sebep beyanname verme süreleri

Sel felaketi üzerine Maliye Bakanlığı tarafından altı ay süreyle mücbir sebep hali ilan edilmiş, beyanname ve bildirim verme süreleri ile tahakkuk edecek vergilerin, cezaların. Bu yazımızda apartman ve site yönetimlerinin de bu kapsamda olup. Nasıl başvuru yapılır?


Anılan kanunun 111. KORONA VİRÜS SALGINI NEDENİYLE UZATILAN BİLDİRİM BEYANNAME VE ÖDEME SÜRELERİ. Ayrıca belediyelerin aylık vergi payı ödemelerinde borçlarına karşılık yapılan 3. Böyle olunca beyanname verme ve ödeme süreleri de doğal olarak uzamış oldu.


Bunlardan herhangi birinin mevcudiyeti halinde, söz konusu mücbir sebep hali ortadan kalkıncaya kadar, vergilendirmeye ilişkin süreler işlemez. Dolayısıyle, beyan süresi de mücbir sebebin devam ettiği süre kadar uzar.


Söz konusu Tebliğ ile yapılan düzenlemelerden öne çıkan hususlar bu sirkülerimizde özetlenmiştir. Vergi hukukumuz esas olarak beyan usul ne dayandığı için m kelleflerin bildirimde bulunma, defter tutma, defter ve belgeleri ibraz etme, beyanname verme gibi ödevleri mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.