30 Aralık 2019 Pazartesi

Mudanya ateşkes antlaşması

Mustafa Kemal barışçıl diplomatik girişimlerde bulunmuştur. Bütün bir toplumun hep birlikte inanarak, savaşarak, varını yokunu ortaya. Email adresine yeni bir şifre gönderilecek.


Savaşı Bu videolu konu anlatımında, I. MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI Katılan Devletler:İngiltere – İtalya – Fransa – TBMM. TBMM’nin temsilcisi ismet Paşa’dır.

Yunanlılar katılmadı. Ben heyeti ikamet ettiğimiz binada kabul ettim. Türkan BAŞYİĞİT ∗ Özet. Fransa ve İtalya’nın İngiltere’yi yalnız bırakması. Antlaşmanın önemi nedir?


TBMM adına İsmet İnönü katıldı. Kurtuluş savaşı”nın askeri safhası sona ermiştir. Trakya ise halen işgal altındaydı. Ekim gecesi itibariyle ateşkes başlayacaktır.

Not: Mudanya Ateşkes antlaşması geçici bir düzenlemedir. Barış sağlanıncaya kadar silahların bırakılmasını ister. Boğazlar ve İstanbul henüz Anlaşma devletlerinin denetimindedir. Mudanya ateşkes antlaşması internette en çok araştırılan antlaşmalardan biridir.


Müellif: CEZMİ ERASLAN. Mudanya ’da, İsmet Paşa’nın başkanlığı altında, İngiliz delegesi General Harrington, Fransız delegesi General Charpy, İtalyan delegesi General Monbelli’nin katıldıkları konferans toplandı. Bir hafta kadar süren tartışmalı görüşmelerden sonra, Ekimde, Mudanya Ateşkes Anlaşması imzalandı.


Mudanya Ateşkes anlaşması ne zaman oldu, Ateşkes antlaşmasının maddeleri nelerdir, sonucu nedir, önemi hakkında kısa özet bilgilerle maddeler halinde kısaca konu anlatımı paylaşıyoruz. Mondros Mütarekesi ve Sevr Anlaşması, geçerliliğini yitirdi. TBMM’ nin varlığını resmen tanıdı. Milli Mücadele’ nin savaşlar dönemi tamamlandı, diplomatik ilişkiler dönemi başladı.


Anadolu’yu yer yer işgal etmişlerdir. Devletlerinin kuvvetleri barış antlaşması imzalanıncaya kadar İstanbul’da kalacak. Mudanya açıklarında bir gemide görüşmelerin sonucunu beklediler. TBMM, ateşkes görüşmelerine Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa (İnönü) başkanlığında bir heyet gönderdi.


Büyük Taarruz ’un zaferle sona ermesinin ardından İtilaf devletleri TBMM’ye mütareke çağrısında bulunmuşlardır. Buraya itilaf Devletleri. Browse more videos.

Adnan ve Didem arasında ateşkes ! Fakat Boğazlar bölgesi İtilaf Devletleri’nin kontrolünde idi. Osmanlı sularındaki bütün mayın tarlalarının, torpido ve kovan mevzilerinin yerleri gösterilecek ve bunları taramak ve kaldırmak için yardım edilecek.


Osmanlı İmparatorluğu bu mütarekeyle beraber hukuken sona erdi. Lloyd George hükümetinin sert eleştirilere maruz kalması 5.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.