17 Ocak 2020 Cuma

Taşımacılıkta yetki belgeleri

Deniz Konşimentosu: Taşıtanın isteği üzerine taşıyıcı veya gemi acentası tarafından düzenlenip taşıtana verilen, malın yüklendiğini ve belirlenen şekilde taşınıp varış yerinde alıcısına teslim edileceğini taahhüt eden belgedir. Tüm yetki belgeleri için istenilen evraklara aşağıdaki tablodan detaylı şekilde ulaşabilirsiniz. Eğer yetki belgesi sahibi firma faaliyetine devam etmek istiyorsa yetki belgesini süresi içinde yenilemelidir.


Yetki Belgesi Fiyatları. Süresi için yenilenmeyen yetki belgeleri ve eki belgeler iptal edilir. Firmamıza ait yetki belgeleri aşağıda listelenmiştir.


Taşımacılıkta yetki belgeleri

Zamanından önce başvuru yapanlar yetki belgesi harcında %yenileme indirimini elde eder. Zamanı geldiğinde yenilenmeyen yetki belgeleri ise bakanlık tarafından otomatik olarak iptal edilir.


Kamyonet olarak kayıtlı, ama ticari araç değil. Cyetki belgesi: Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir. Birden fazla sahibi bulunan taşıtlar, yetki belgeleri eki taşıt belgelerine özmal taşıt olarak kaydedilmez.


M YETKİ BELGESİ Ticari amaçla kargo işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. K belgeleri başvuruları Ulaştırma Bölge Müdürlüklerine yapılmaktadır.


Ticari taşımacılıkta kullanılan araçları sevk ve idare eden şoförler, kamyonet, kamyon, minibüs, otobüs, ticari taksi şoförlerinin alması gereklidir. Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü olmayan illerde ise başvurular Ticaret Odalarına yapılmaktadır. Dbelgeleri tekrar Y oluyor.


Belgelerin Alınması ile ilgili Genel Bilgilendirme. KOSGEB, Hibe Desteği: a. Firma Yasal Yönetmeliklere Uygun Şekilde Çalışıyor Olmalıdır ki, Müşterilere Nakliyat Sigortası ve Nakliyat Sözleşmesi Yapılabilsin. Sözleşme ve Sigorta Çoğunlukla Müşterilerin Haklarını Koruyan Prosedürlerdir.


Trenle taşımacılıkta kullanılan taşıma belgesi olup "malların demiryolu ile taşınmasına ilişkin uluslararası anlaşma" (Convention Internationale Concernantle Transports Des Marchandises Par Chemins De Fer) - kısa adı CIM - anlaşmasına tabii olarak düzenlenir. Malların mülkiyetini temsil etmez, dolayısıyla ciro edilemez.


CEZA TUTARLARI Taşıma hizmetini yapmaktan kaçınanlara verilecek ceza Kanun Maddesi: Madde – (a) İlgili Mevzuat: Karayolu Taşıma Yönetmeliği Ceza Bedeli: 6TL Tehlikeli madde sorumluluk sigortası ve gerekli belgeleri ibraz etmeme Ceza Bedeli Kanun Maddesi: Madde – (b) İlgili Mevzuat: Karayolu Taşıma Yönetmeliği Ceza Bedeli: 6TL Taşımanın engellenmesi Ceza. ILU - Code Sertifikası. Gerekli belgeler kısmından ehliyet için istenilen belgeleri öğrenebilirsiniz.


DY (ÜST DÜZEY YÖNETİCİ BELGESİ) ÜDY (üst düzey yönetici) Belgeli Personel İstihdam Etme Zorunluluğu. Kyetki belgesi ve diğer yetki belgeleri süresi yıl olarak verilir. Bu sürenin sonunda firmalar yetki belgelerini yenileyerek bir yıl daha kullanım hakkına sahip olabilirler. Arası Şehirler arası taşımacılıkta % indirim yapılmakta yaz boyu devam eden kanpanyalarımız devam edecektir.


Taşımacılıkta yetki belgeleri

Taşımacı bu durumda taşıma hattı ve yetki belgesini kendi adına bireysel olarak, kayıt ve tescil ettiriyor, olması gerekeni yapıyor doğrusu da budur. Bu durumda kooperatiflerin fonksiyonu işlevi ortadan kalkıyor. Taşımayı yaparsa, sorumluluk yetki belgesi sahibine ait olur. Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.


Tarifini yaptığımız taşımacılıkta, firma sadece kendi işinin gereklilikleri doğrultusunda taşımacılık yapmakta, bunun haricinde üçüncü şahıs veya firmaların yüklerini taşımamaktadır. Yıldızlı KBelgesi Nedir?


Taşımacılıkta yetki belgeleri

Mesleki Yeterlilik. E-DEVLET HİZMETLERİ. Uluslararası Taşımalar. Mal hareketinin belgelendirilmesi açısından gerek bizzat Kanun’da düzenlenmiş ve gerekse VUK’nun mük.


Maliye Bakanlığı’na verdiği yetki ile Bakanlık tarafından çıkarılmış VUK Genel Tebliğleri ile ihdas edilmiş, başta “Yolcu Listeleri” ve “Ambar Tesellim Fişi” olmak üzere çok sayıda diğer belgeler de sistem içinde yer almaktadır. InvestAZ yetki belgelerini inceleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.