24 Ocak 2020 Cuma

Vize ve pasaport istemeyen ülkeler

Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Tarihi dokusu, Orta Çağ mimarisi ve kendine özgü yemek kültürüyle öne çıkan Belçika da vize istemeyen ülkeler arasında bulunur. Yeşil pasaport sahipleri gün boyunca Belçika’da vizesiz olarak seyahat edebilir.


Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz. Botsvana vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.


Pasaport istemeyen ülkeler ve sadece kimlikle gidilen ülkeleri merak edenler için bu gezi rehberini hazırlamaya ihtiyaç duydum.

Nüfus kağıdıyla hangi ülkelere gidilir yazıma isteyenler gittiği ülkelerde yaşadıkları tecrübelerini yorum kısmında paylaşabilirler. Yeşil Pasaport vize sorununu ortadan kaldıran büyük kolaylık. Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan. Pasaport hakkında detaylı bilgi almak için “ Pasaport Nasıl Alınır?


Pasaport Randevusu ve Gerekli Belgeler ” sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Bordo Pasaport sahipleri yurtdışı seyahatlerinde vize alma zorluklarını yaşarken, yeşil pasaportu olanlar Avrupa ülkeleri de. Bu listede, sadece bordo pasaport (umuma mahsus pasaport ) için geçerli vizesiz gidilen ülkeleri derledim. Vize İstemeyen Ülkeler ve Pasaport Hakkında Bilgi Ülkemizden başka bir ülkeye geçiş yapmak istediğinde vize alarak pasaport almamız gerekmektedir.


Vize süresi aşımı bütün ülkeler için büyük bir problemdir ve size sınırda sağlanan vize süresini aşmadan ziyaretinizi tamamlamaya özen gösteriniz.

Gri pasaporta vize istemeyen ülkeler özellikle görev amacıyla belli bir dönem yurtdışında kalması gereken kişilere avantaj sağlayan bir uygulamadır. Gri pasaport, yeşil pasaport alma hakkı bulunmadığı halde yurtdışında belli bir süre görev yapacaklara verilmektedir. Ve içlerinden tanesi de kara sınırı komşumuz. Bunun dışında Suudi Arabistan hariç bölgedeki diğer tüm ülkelere de bordo pasaportlarda olduğu gibi vizesiz seyahat mümkün.


En güncel bilgi ve vize rejimi uygulamaları için Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesini kontrol etmek gerekiyor. Gidebildigim kadar Avrupa ülkesine girmek istiyorum. Moldova – Doğu Avrupa’da yer alan Ukrayna ile Romanya arasında kalan Moldova vize istemeyen ülkeler arasında.


Vize istemeyen ülkeler içinde gitmek istediğim ülkeler. Yeni TC Kimik kartınız varsa pasaportsuz Moldova’ya gidebiliyorsunuz. Türkiye’den vizesiz olarak seyahat edilebilen ülkeler pasaportlara göre farklı seçeneklerde sunuluyor.


Umuma mahsus pasaportlar ile farklı ülkeye vizesiz seyahat edilebiliyor. Hususi pasaportlar, diplomatik pasaportlar ve hizmet pasaportları ile 120’ye yakın ülkeye direkt olarak seyahat seçeneği. Ama yanı başımızda olup vize istemeyen güzel ülkeler de var… Vize alırken dikkat edeceğimiz hususlardan biri, pasaportun geçerlilik süresi… Pek çok ülke pasaportunuzda kalan geçerlilik süresinin veya ay arasında olmasına çok dikkat ediyor.


Bu yüzden eğitim, uzun süreli ikamet gibi farklı durumlar için gideceğiniz ülkenin temsilciliğinden bilgi almanızda fayda var. Güncel duyurular ve değişiklikler içinde Dışişleri Bakanlığı. Bazı ülkeler pasaport bile istemezken, bazı ülkeler için pasaport yeterli olur.


Bunlardan gri ve siyah olan üst düzey yöneticilere verilir. Türkiye vatandaşlarından vize ve pasaport istemeyen ülkeler ile kısa süreli bir yurt dışı tatili planlanabiliyor.


Uzun soluklu bir tatil imkanı da sunan bu ülkeler hakkında bilgiler içeren “ Vize ve Pasaport İstemeyen Ülkeler ” başlıklı yazıyı öneriyorum.

Moldova Ülkesi vize istemeyen ülkeler arasında yer almaktadır. Hususi ve Umuma Mahsus pasaport sahipleri günü aşmayan seyahatlerinde vizesiz Moldova ya gidebilirler. Makedonya Makedonya Türk Vatandaşlarından güne kadar olan seyahatlerinde vize istememektedir.


Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahiplerinden transit vize istemeyen Çek Cumhuriyeti diğer pasaport sahiplerinden eğer Schengen vizesi yok ise Çek Cumhuriyeti transit vizesi istemektedir. Hususi (yeşil) pasaporta sahip Türk vatandaşlarından y eşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesini tek tek sizler için aşağıda hazırladım.


Bu ülkelerin çoğuna vizesiz giriş yapabilir, interrnetten vize başvurusu yapabilir yada vizeyi sınır kapısında alabilirsiniz. Bu vize ve pasaport süreçlerini tam olarak bilmiyorsanız, öncelikle mutlaka Pasaport ve vize nedir yazımı da ayrıca okuyun.


Daha sonra, aşağıda bordo pasaport sahibi olanların, hangi ülkeye ne şekilde vize almadan gidebileceklerini zaten tek tek anlattım. Dünyada, Türkiye’den alınan yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler oldukça fazladır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.