21 Şubat 2020 Cuma

Pasaport değişimi için gerekli evraklar

Yenilemek istenen pasaport. Pasaport müracaat formu. C kimlik numaralı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi. Daha önce pasaportu olan ancak süresi dolan vatandaşlar için pasaport yenileme için gereli evraklar ve yapılması.


Genel olarak herkesin alabileceği pasaport türü budur. Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”, gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soyisim, T.

Gerekli evraklar nelerdir, başvuru süreci nasıldır? Yurtdışına seyahat etmek için gerekli olan pasaport, yabancı ülkelere giriş ve çıkışlarda kullanılan, kimlik yerine geçen resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Türk vatandaşları farklı pasaport çeşidini, mesleki durumları ve statülerine göre kullanabiliyor. Yorumlar Esra öz sene önce Cevapla.


Merhaba, Business online UK vize başvuru. Yeşil pasaport başvurusunda, umumi bordo pasaport başvurusunda istenen evraklardan yalnızca farklı evrak talep.


O yüzden mutlaka önceden randevu alın. Kimlik, ehliyet, pasaport değişikliği için yapılacak ödeme.

Hem kimlik, hem ehliyet, hem pasaport için randevunuzdan önce gerekli ücretlerin yatırılması. Yeni çipli kimlik kartına geçerek kimlik yenilemek isteyenler için başvuruda gerekli olacak evraklar aşağıdaki gibidir.


Soyisim değişikliklerinde hiç vakit kaybetmeden pasaportunuzu yenileyiniz, evlilik neticesinde soyisminiz değişmiş ise Mernis kayıtları hemen güncellendiği için hemen yeni pasaportunuzu çıkarttırabilirsiniz, hatta yurtdışında evlendiyseniz gerekli evraklar ile konsolosluğumuza müracat ederek bir gün içerisinde bile yeni pasaport almanız mümkündür. Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir.


Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde yaşına kadar hak sahibinin pasaport süresi dikkate alınarak hizmet damgalı pasaport verilir. Yurt dışı seyahatiniz için pasaport başvurusu yapmaya karar verdiyseniz aşağıdaki adımları izleyiniz. Kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanı aslı. Vekalet olsa bile işlem pasaport sahibi olmadan yapılmaz.


Kesinlikle şahsi başvurunuz gerekli. Umuma mahsus, hususi damgalı. Son Güncelleme: 23. Bu hat arandığında müşteri temsilcileri konuyla ilgili olarak bilgi akışı sağlanmaktadır.


Bordo, gri ve yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir? Bunlardan ilki pasaport çıkarmaktır. Altı ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, yeni kimlik başvurusu yapmadan önce internet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile yatırılması gereken 2tl. Yanınızda adet pasaport için çekilmiş olan biyometrik fotoğraf olsun.


Bunu, tüm fotoğrafçılar zaten bilir.

Kayıp pasaport başvurusu için gerekli belgeler neler, ne şekilde toparlanır ve nereye verilir düşünceleri insanları zorlayabilir. Bir çıkmaza sürüklenmemek adına her durumu en ince ayrıntısına kadar araştırmalısınız.


E- pasaport için randevunuza gittikten sonra en geç iş günü içinde pasaportunuz çıkmış olacaktır. E- pasaport eski tip pasaportlarda yer alan a soya uyruk, kimlik numarası gibi kişisel kimlik ve pasaport bilgilerin yanı sıra fotoğraf, parmak izi, imza gibi biyometrik verilerin de saklanabildiği elektronik çipe sahip pasaport türüdür.


Bağlı bulunduğunuz il veya ilçede değilseniz, bulunduğunuz adresi gösteren bir ikametgah belgesi ile başvuru yapma hakkına sahipsiniz. Adres değişikliği için gerekli evraklar Mart yerel seçimleri yaklaşırken seçmen listeleri de askıda. Nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar muhtarlıklardan seçmen. O yazı bordo pasaport çıkartma işlemlerini konu alsa da, yeşil pasaport için işlemler neredeyse aynı olduğu için çok faydalı bilgiler ve tüyolar içerir.


Yeşil pasaport işlemlerinde bordodan farklı olan sadece şey var: 1) İçişleri Bakanlığı’na hitaben yazılmış yeşil pasaport talep yazısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.