28 Şubat 2020 Cuma

Sürücü belgesi yenileme

Var olan sürücü belgenizi yenisiyle değiştirmek istiyorsanız bunun için yetkilendirilmiş olan ilçe Nüfus müdürlüklerinden, telefon ya da internet üzerinden randevu almanız gerekiyor. Sürücü Belgesi Yenileme Randevu Alma.


Randevu işlemi oldukça basit ve sizden istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde verdikten sonra. Yeni tip ehliyet için randevu nasıl alınır ve ehliyet yenileme işlemi için gerekli belgeler nelerdir sorularının cevaplarını sizler için bir araya getirdik.


Gerekli belgeler neler? Bilindiği gibi eski tip sürücü belgeleri yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi zorunlu.

Peki sürücü belgesi nerede ve nasıl. TC Ziraat Bankası, Vakıfbank, İş Bankası ve birçok bankaya yatırabilirsiniz. EHLİYET YENİLEME RANDEVU EKRANI.


SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVUSU NASIL ALINIR? Aşağıda belirtilmiş olan ve ehliyet yenileme için gerekli olan belgeler, ayrıca eski tip sürücü belgesini yenisi ile değiştirmek. Genel müdürlüğü tarafından yapılmaya devam.


Covid-pandemisis de dikkate alınarak sürücü belgelerinin yenilenmesi gereken son tarih ertelenmiştir. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından yapıl.

Elektronik ortamdan Sağlık bakanlığı sürücü raporu beyan başvurusunda. Formda istenen bilgiler eksik veya yanlış girildiğinde başvuru. Ehliyet için gerekli bilgileri sizler için derledik. Bu işlemlerin yapılabilmesi için vatandaşların nüfus müdürlüklerinden randevu almaları, belirlenen tutarda ücretlerini yatırmaları ve ehliyet yenileme belgeleri ile birlikte randevu vaktinde kuruma gitmeleri gerekir.


Ancak sürücü belgesi alacak ya da yenileyecek olan vatandaşlar randevu işlemlerini iki yöntem ile kolayca yapabiliyorlar. TC kimlik numaranızı girerek paranızı bankamatiğin para alma bölümüne yatırınız. Ayrıca kayıp, çalıntı ya da eskime gibi durumlar kapsamında da sürücü belgesi yenileme işlemleri yapılabilir.


Son olarak işlem onaylandıktan sonra ödendi. Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.


Hazine ve Maliye Bakanlığının belirlediği yeniden değerleme oranı %2olarak açıklandı. Eski sürücü belgesi. Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği.


Yeni ehliyet kartı başvurusu yapmak için ikamet adresinde yer alan Nüfus Müdürlükleri’ne gidilmesi gerekir. Emniyet müdürlüğüne randevu alarak başvuru yaparak ehliyetinizi yenileyebilirs.


Yeni nesil kimlik ve yeni tip sürücü belgesi ile ilgili yenileme işlemlerinde süreç devam ediyor. E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart: "5milyon civarında çipli kimlik.


Onar, yeni kanunla birlikte ilk defa sürücü belgesi alacak kişilerinde yıl süreyle aday sürücü statüsünde olacağını kaydetti. Engelli sürücü belgesinin değişiminin normal sürücü belgesinin değişiminden en önemli farkı, ehliyet sahibi kişinin engel durumunu gösteren sağlık raporunu ilgili kurumlara ibraz etmesi gerekliliğidir.

Ehliyetinizi yenilemek için bazı belgeler gereklidir. Daha önceden sürücü belgesi yenileme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında yapılmaktaydı.


H sınıfı sürücü belgesi artık yok. Onun yerine engel ile uyumlu tertibat ve kısıtlama kodlarının yer aldığı B sınıfı var. Bu tür bir ehliyet ile birlikte uygun bir engelli sağlık kurulu raporunuz olması durumunda sol üst ekstremite kısıtı ile ÖTV muafiyetli araç almanız mümkündür. Yenileme eğitim sertifikasının aslı ve fotokopisi Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırma Formu (adet asıl adet fotokopi) Bu form bilgisayar ortamında doldurulacaktır.


TL’nin (TL değerli kağıt bedeli, TL vakıf payı) vergi daireleri ya da anlaşmalı bankalara yatırılmış olduğunu belirtir belge (dekont).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.