9 Mart 2020 Pazartesi

Pasaport için hangi evraklar lazım

Yurt dışına yolculuk yapabilmek için sahip olunması gereken pasaport, özellikle ülke dışına yolculuk yapmak isteyen kişilerin almak için uğraştığı ve nasıl alındığını merak. Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”, gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soyisim, T. Pek çok ülke eğer pasaport sürenizin dolmasına aydan az varsa ülke girişinde sorun çıkabilir, seyahatleriniz öncesinde mutlaka gideceğiniz ülkenin konsolosluğundan kontrol etmenizde fayda var.


Eğer pasaportununuzun bitmesine aydan az kaldı ise mutlaka pasaportunuzu yenilemeniz lazım. Gri pasaport için başvuru esnasında parmak izi, önceden parmak izi var ise parmak izi teyit kağıdı da ayrıca isteniyor.


Anne yada baba muvaffakatname olsa bile çocuk olmadan parmak izi alınmadan işlem başvuru yapamıyor.

Bu gibi sorunların önüne geçmek ve sürekli seyahat etmek zorunda olanların sık sık yeni pasaport alıp mağdur olmamaları için, bu kişilere hangi tip pasaport olursa olsun adet geçerli pasaport kullanımı hakkı veriliyor. Tabi adet pasaport kullanma durumu olan kişiden durumunu mutlaka belgelendirmesi isteniyor. Durumu onaylanan ve uygun bulunan kişilerin aynı anda.


Yeni pasaport için konsolosluk randevusu alacak vatandaşların öncelikle nüfus cüzdanında T. C kimlik numarası olması şarttır. Daha önce de belirttiğimiz gibi öncelikle adet biyometrik fotoğrafınızı ve nüfus cüzdanınızı yanınızda götürmeniz gerekiyor. Türkiye’de çeşit pasaport türü vardır.


Bordo pasaport (umumi pasaport ) 2- Yeşil pasaport (hususi pasaport ) 3- Gri pasaport (görev pasaportu- hizmet pasaportu) 4- Siyah pas.

Günümüzde artık bir kaç ülkeye nüfus cüzdanıyla girebiliyorken, dünyanın geri kalan %99. Hatta yeni doğmuş bebeğinizin bile bir pasaportu, gideceği ülkenin vizesi gerekiyor. Bebekle yurtdışı seyahat pasaport çıkarttırmakla başlıyor.


Boşanma davalarının açılabilmesi için öncelikli olarak davanın niteliğine karar verilmesi gerekmektedir. Yenilemek istenen pasaport. Kimlik Kartı veya geçici kimlik.


Yukarıda açıklamış olduğumuz yeşil pasaport için gerekli evraklar listesinden sizi ilgilendiren belgeleri eksiksiz bir biçimde tamamlamalısınız. Bunun ardından bulunduğunuz yere en yakın il veya ilçe nüfus.


O yüzden yine 1numaralı telefonu arayarak ya da internete girerek kimlik değişikliği için randevu almanız lazım. Bu evraklar hazırlandığında harcı da yatırarak başvurulur. Bu arada kimlik değişikliği için İstanbul’da neredeyse ay sonraya diğer illerde de yine en. Yeni kimlik için gerekli belgeler nelerdir?


Yurtdışı borçlanması için gerekli evraklar ve borçlanma başvurusunda izlenecek yol konusunda tüm detaylar yazımızda. Aksi halde borçlanma işlemi tamamlanamaz ve iptal edilebilir. Tüm pasaport türleri hakkında daha detaylı bilgi almak için pasaport türleri sayfamızı ziyaret edin.


Birçok ülkeye vizesiz veya sınır. Daha önce herhangi bir pasaport alınmışsa getirilmesi.


Evlendikten sonra yurt dışına çıkmak gibi bir planın varsa önemli olan kimlik bilgilerin, biletteki ismin ve pasaporttaki kimlik bilgilerinin tutarlılık gösteriyor olması.

Bu yüzden pasaportta yer alan bir bilginin değişmesi halinde pasaportun yenilenmesi. Toplamda 2euro nakit parayı kontrolde gösterebilin. Fazlası için de nakit bir debit banka kartı ve kredi kartınız bulunsun. Evet bunun sorulup, kartın v. Nikah başvurusu için gün almak isteyen çiftler, bu başvurunun öncesinde gerekli evraklar için sorgulamalarını gerçekleştiriyor.


Pasaport cüzdan bedelinin yatırıldığına dair dekont. Belediyelerin evlendirme dairelerinin evlilik işlemleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.