11 Mart 2020 Çarşamba

Pasaport istenen belgeler

Nüfus Müdürlüğü başvuruları kabul etmektedir. Uygulanan bu zamla pasaport harçları da değişti.


Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Yeşil pasaport başvurusunda, umumi bordo pasaport başvurusunda istenen evraklardan yalnızca farklı evrak talep edilmektedir. Yeşil pasaport için istenen belgeler aşağıdaki gibidir: İçişleri Bakanlığı’na yazılmış hususi pasaport talep yazısı.


Süre bağlamında en fazla yıllık verilen yeşil pasaportlar için gerekli evraklar, umumi pasaport için istenen evraklarla birtakım benzerliklere sahiptir.

Aynı zamanda bordo pasaporttan da farklı olarak yalnızca belgenin olması. Yenilemek istenen pasaport. C kimlik numaralı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.


Sistemden randevu alma işlemi tamamlandıktan sonra istenilen belgelerin tamamlanması gerekmektedir. Pasaport müracaat formu. Söz konusu belgeler alınacak pasaport türlerine.


Umuma mahsus (bordo) pasaport için ilk kez pasaport alacaklar ya da pasaport yenileme işlemi yapacaklar için gerekli belgeler şunlardır. Harç bedelini yatırdığına dair dekont.

Daha önce alınan kullanım süresi dolan pasaportun başvuru esnasında getirilmesi gereken belgelerdir. PASAPORT BAŞVURUSUNDAN SONRA NE KADAR SÜREDE ALINMAKTADIR? Bu belgeler hazırlanıp konsolosluklara teslim edilmelidir. Bordo, gri ve yeşil.


Hususi pasaport olarak da bilinen yeşil pasaport yenileme işlemi için ya da ilk kez yeşil pasaport alımında gerekli belgeler bordo ve gri pasaporta kıyasla biraz daha farklıdır. Emekli veya çekilme nedeniyle hususi damgalı pasaport. Merhabalar Nizamettin Bey ! Zamanında yeşil pasaport için istenen sgk dökümü gibi belgeler artık istenmiyor.


Eğer PNR numarasına sahipseniz, 2-saat kala gitmeniz yeterlidir havalimanına. Yani alınacak pasaportun kullanım süresi ne olursa olsun istenen evraklar aynıdır.


Konsolosluğa yapılan yeni pasaport başvurusu kaç günde sonuçlanır? Başka birisi, benim adıma pasaportumu teslim alabilir mi? Yeşil pasaport sahibi vatandaşlarımız ise kurum çalışanı oldukları takdirde kurum yetkilisinden ıslak imzalı bir belge almak durumundadır. Asker emeklisi vatandaşlarımızın ise vize ihlal bölümünden pasaport ve uçak bileti kontrolünü sağlamaları gerekiyor.


Nitekim bu belgelerin birinin ya da birkaçının eksikliği durumunda pasaport işlemleriniz uygulamaya konmayacaktır. Bu nedenle pasaport çıkarmadan önce mutlaka sizden istenen belgeleri tamamlamanız gerekmektedir.


Yeşil pasaport ücreti ve defter bedeli her sene değişmekte olup belirlenen tutar aynı takvim yılı boyunca geçerlidir.

Bu noktada her banka kredi evrakları konusunda bazı taleplerde bulunmaktadır. Kredi Çekerken İstenen Belgeler. Fotoğraf çektirirken mutlaka pasaport için çektirildiğinin söylenmesi ve bu fotoğrafların son ay içinde çekilmiş olmaları.


Yeni yıl ile birlikte pasaport ücretlerine zam gelecek. Hem bu zamdan etkilenmek istemeyen hem de yakın. Süresi dolmuş olan pasaportlar için uzatma işlemi yapılabilmektedir.


Yada yeni bir pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. Yurtdışı seyahatlerde istenen belgeler önemli bir konudur. Bunların başında ise pasaport gelmektedir.


Emniyet müdürlüklerine giderek, kendi adınıza pasaport çıkarabilirsiniz. En kısa süreli pasaport aylıktır. En uzun süreli olan ise seneliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.