17 Nisan 2020 Cuma

Posta pulu resmi

Posta Pulu Talep Formu. Kişisel posta pulu sahibi olabilmek için doldurulması gereken formdur. Aşağıda örneği sunulan formu, PTT şubelerinden veya PTT’nin resmi internet adresinden bulabilirsiniz. Bu posta pulunu kullanarak gönderilerinizin durumuna ilişkin kesin bilgi elde edebilirsiniz.


Kuruluş Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 25. Bu ilk çıkan pullarda dantel bulunmamakta.

Resmi pul: Sadece resmi kuruluşlar tarafından posta ücretlerinin ödenmesi için kullanılabilen pullar. Uçak postası pulu : Uçak postası hizmeti ödenmesi için çıkartılan pullar.


Ayrıca posta idaresi pul koleksiyoncularına koleksiyon amacı ile resmî posta pulu satışı yapmaktadır. Ancak son zamanlarda bazı koleksiyoncular (bu pulların özel kişiler tarafından kullanılması yasak olmasına rağmen) resmî pullar için herhangi bir filatelik değeri olmayan ilk gün zarfları hazırlamaya başlamışlardır. Pul portföylerinin resimlerini, 11.


Yılların Listelerini, 12. Genel ve Özel Bütçeli Daireler için Belediyenin kullandığı pullar. Belirli bir kişiyi ya da olayı anmak için çıkarılan pul.


Tirajları az ve tarihleri bellidir.

Benzer ilan bulunamadı. Sıralaması: Harcamalar – Yeni Harcama. Damga resmi ile diğer resim ve vergilerden muaflık: Madde – P. DAMGASIZ (MNH) LÜKS.


RESİMDE GÖRÜLEN PULLARIN TAMAMININ SATIŞIDIR. Hatay Devleti uçak resimli Ata matem puluBirinci Dünya Savaşı öncesi Osmanlı İmparatorluğu kontrolünde olan Suriye bölgesi savaş sonrasında Fransız kontrolüne geçti. Suriye posta idaresi koleksiyoncuların uçak pulu talebini dikkate alarak çeşitli Suriye şehirleri üzerinde uçan uçak resimli pul serileri çıkardı.


Halen PTT’ce sürekli posta pulu, resmi posta pulu ve anma pulları olmak üzere üç kategoride pul çıkarılmaktadır. Sürekli posta pulları, posta ücretlerinin ödenmesinde kullanılan ve bu isim altında yüksek tirajlarda iki, üç veya dört renkli olarak bastırılan pullardır.


Ptt Yurt İçi Kargo Hizmetleri. Aklıma sadece bir posta pulu geliyor: Üstünde sıradan gri bir taş resmi. Eğilip bir taş alıyorum yerden. Cebime atıp yürümeye devam ediyorum.


Hiç kimse bilmiyorsa o bana ait bir rüyadır. Bunu paylaş: Twitter üzerinde paylaşmak için tık. Amerikan Scott katalogunda ayrı bir. Kurum, ülkenin ünlü yazar ve ressamı Lars Lerin’in çizdiği beş resmi pullarda kullandı.


Zamanın posta memuru bu sayfaya, mektup gönderilmesinde kullanılan ulakların isimlerini, posta rotasını, gönderinin cinsini, adresleri yazmıştır.

Alıcı olarak daha çok Firavunun ve Maliye Bakanının isimlerinin geçmeleri ve özel şahıslara rastlanmamış olması bu posta teşkilatının resmi bir kuruluş olduğunu ve sadece devlet tarafından kullanıldığını vurgulamaktadır. Damga pulu : Resmî işlemlerde belgelere yapıştırılan pul. Denetim pulu : Devletçe verginin kesildiğini gösteren etiket, bandrol. Paketlerin, şişelerin ağızlarına konulan şerit veya etiket, bandrol.


Pullar aynı kompozisyonda, farklı değerlerde ve renklerde basılmışlardır. Bu arada, Ankara yönetiminin elinde posta pulu olmadığından Anadolu’da resmi dairelerdeki “Osmanlı resmi damga pulları” üzerine mühür vurularak ve yıl ibareleri yazılarak posta pulu haline dönüştürülmüştür. Resmi posta pulu : Hükümet veya bir devlet kurumunun kullanımı için çıkartılmış olan puldur.


Nominal değeri olmayan posta pulu : Fiyatı yükseldikten sonra bile geçerliliğini koruyan posta puludur. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisince alınan karar doğrultusunda hatıra posta pulu konusunda çalışmalar yapılmış olup odanın en iyi görüntülenen dış görsel resmi seçilerek hatıra posta pulu basımı gerçekleştirdi.


Son Güncelleme: 27.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.