4 Mayıs 2020 Pazartesi

Rus pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Rus pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Rus yerli pasaportu sahibi vatandaşların Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetine girmesi serbesttir ve bunun yanı sıra Beyaz Rusya, Kazakistan ve Ukrayna için geçerli bir kimlik belgesidir. Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Vizesiz gidilen ülkeler hangileri?


Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Evet, vizesiz seyahat gibi pasaportsuz seyahat de mümkün.


Rus pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Henüz vizesiz ülkeler listesi kadar uzun olmasa da pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de var. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ukrayna ve Gürcistan" Pegasus ile gidebileceğiniz Türk vatandaşlarından pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor. UKRAYNA Ukrayna pasaport istiyor mu? Dünyadaki 1ülkenin 10o’üne Türk vatandaşlarının “kolay giriş.


Vize ne yazık ki pek çok vatandaşımızı seyahat etmekten alıkoyan bir uygulama. Bu sebeple pek çok kişi vizesiz ülkelerin neler olduğunu merak ediyor. Dış politikada ilişkilerinin gelişmesiyle vizesiz gidilen ülkeler sayısının artmasını umuyoruz.


Yeni bir ülke ile vize anlaşmaları imzalanıp vize istemeyen ülkeler listesine girdiğinde bu yazıyı günceliyorum. Sizin de vize deneyimleriniz ve önerileriniz. Bulgaristan pasaportu ile vizesiz girilen ülkeler de dikkat edilmesi gereken kriterler vardır. Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir.


Seyahat edecek kişiler yurt dışı seyahatlerinde daha çok hangi ülkelere vizesiz gidilir bunu merak ediyor. Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir sorusunun cevabını. Türklerden vize istemeyen ülkeler … Başka bir ülkeye seyahat ederken vize sorunu yaşamak istemeyen vatandaşlar, vizesiz gidilebilen.


Dünyada ülkelerin vizesiz seyahat edebileceği destinasyonlara göre pasaportların gücünü analiz eden Henley Pasaport İndeksi‘ne göre Gürcistan pasaportu 1ülke pasaportu arasında 51. Avrupaya vize gereklimidir?


Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen ve İsteyen Ülkeler Listesi 09. Vize istemeyen ülkeler tam burada imdada yetişiyor. Vize almadan gidip görebileceğiniz birçok vizesiz ülke bulunuyor. Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamıyor yani yeşil pasaport ile Amerika ya da İngiltere vizesine başvuruyorsanız, bordo pasaport ile başvuran kişilere göre daha avantajlı olacaksınız.


Genellikle yeşil pasaport ile turistik vize alacağınızda hem süre olarak daha uzun vize alıyorsunuz hem de bordo. Elbette bu ülkelerden bazıları gerçekten görülmeye değer. Kısaca burada da bahsetmek gerekirse, Ukrayna’ya ehliyet ile giriş yapamazsınız. Ukrayna’ya deniz yoluyla gitmek isteyenler Haydarpaşa Garı’ndan saatlik yolculuk ile Odessa’ya feribot ile gidebilirler.


Türkiye’den vizesiz ve pasaportsuz gidilen ülkelerde bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ederim. Feribotta öğün yemek. Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir. Diğer pasaport sahiplerinin ise vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.


Rus pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir. Yeşil pasaport sahipleri o ülkelere de zevkle ve vizesiz seyahat edebiliyorlar. Bordo pasaporta vizesiz ülkeler dışında, yeşil pasaporta güncel vizesiz ülkeler listesini.


Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan bir kimse, ülkeye vizesiz seyahat edebilme hakkına sahiptir. Türk pasaportu, ülke ile kendine Rus pasaportu ile kırkikinci sırada yer bulmuştur. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada gibi.


Kıbrıs’a pasaportla girişlerde ise bu süre güne çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.