20 Mayıs 2020 Çarşamba

Src belgesi nedir

Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici vs. SRC BELGESİ NEDİR ? Karayolu taşımacılığı için önemli bir gereklilik olan bu belge. Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında faaliyet gösteren tüm ticari sürücülerin alması zorunlu olan belgedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve T. Ticari amaç ile yük, yolcu, eşya ve kargo taşımacılığı yapan sürücülere 17.


Src belgesi nedir

Karayolunda, ticari olarak tescil edilmiş bir motorlu taşıtı süren kişilere şoför denir. Her ayın 15’i kayıt tarihi sonu ve her ayın 10’u sınav tarihidir. Başka bir anlatımla karayolu taşımacılığı kapsamında faaliyet gösteren ve gösterecek olan tüm sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Src belgesi nedir ? Yük ve eşya taşımacılığı için kullanılan bu belge yurt içinde kullanılacak olan ticari araçlar için alınır.


Src belgesi nedir

Bu ticari araçları kullanacak olan sürücünün yaşı yaşından gün almamış olması gereklidir. Bu belge sınav üzerinden alınırken, sınav puanınız en az 1üzerinden olması. Ticari araç sürücülerinin, mesleki yeterlilik belgesi adı da verilen bu belgeleri kanuni koşulları gerçekleştirerek almaları gerekmektedir.


Bu belgeye sahip olmadan ticari araç kullanımı yapan kişiler tespit edilip cezalandırılmaktadır. Ticari araçların kapsamına yük araçlarının girdiği gibi yolcu otobüsleri de girmektedir.


Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olan Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği ile karayolu taşımacılığında yeni bir düzenlemeye gidildi. Telefon ya da mail ile ulaşmanız yeterlidir. Bu belgenin kullanılacağı alanlara göre bir kaç çeşidi bulunmaktadır. For the Love of Physics - Walter Lewin - May Duration: 1:01:26.


Lectures by Walter Lewin. Bunun anlamı kısaca şudur: Kendi aracı ile yük veya yolcu taşıyan şoförler ile başkasının adına yük veya yolcu taşıyan şoförlerin alması zorunlu belgedir.


Hangi koşullarda belge alınabilir. Belge başvurusu için gerekli evraklar. Muafiyetli belge başvurusu yapmak isteyenlerin nereye nasıl başvuru yapacakları hakkında detaylı bilgi paylaşmaya çalışacağız.


Ayrıca kurs kayıt dönemleri, kurs süreci, sınav tarihleri. Kimyasal madde taşıyan, yanıcı madde taşıyan, patlayıcı madde taşıyan ve buna benzer mal taşıyan her sürücü srcbelgesi alarak aracı sürmekle yükümlüdür. Belgenin birden fazla çeşidi olduğundan dolayı kayıt öncesinde iyi bir araştırma yapılması gerekir. Yetki almayan kurum ve kuruluşların eğitim vermeye yetkisi olmadığı için verdikleri eğitim geçerli olmaz.


Amaç çevreye verilen zararın en aza indirilmesidir. Sürücü kelimesinin sessiz harflerinin çıkartılarak kısaltılmış halidir. Kelime anlamı budur ve ticari olarak araç kullanacak kişilere verilen bir belgedir.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın açacağı sınavda başarılı olunması gerekmektedir. Sınav geçme notu 60’tır.


Web sayfamıza giriş yaparka bu alanda aklınıza takılan her türlü soru için en yeterli ve doğru içeriklere ulaşabilirsiniz. Haberimizi takip etmeye devam ediniz.


Src belgesi nedir

Eğitime katılacak olanların saatlik eğitim programının tamamına katılmaları gerekmektedir. Karayollarında trafik denetimlerinde src belgesi ve psikoteknik belgesi T. Kimlik no ile sorgulanacaktır.


Adet vesikalık fotoğraf. Ehliyetinizin fotokopisi. Diplomanızın fotokopisi. Nüfus cüzdanı fotokopisi. Yani, sürücüler src belgesi ve psikoteknik belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Mesleki Yeterlilik ( src belgesi ) Eğitimi Nedir ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.