25 Mayıs 2020 Pazartesi

Tahliye taahhütnamesi nedir

Başka bir deyişle tahliye taahhütnamesi kiracıyı, kiraladığı gayrimenkulden tahliye etmenin en masrafsız, kolay, hızlı ve etkili yoludur. Hazırlanan tahliye taahhütnamesi ile kiracı tahliyeyi şartsız olarak beyan etmiş oluyor. Tahliye Taahhütnamesi nedir ? TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ NEDİR ? Türk hukukunda kiracı ve kiraya veren ilişkisi, KİRA SÖZLEŞMESİ adını verdiğimiz sözleşmede hüküm ve sonuca bağlanır. Maddesi ve devamında düzenlenmiştir.


Kiracıların, kiraladığı gayrimenkulleri belirlenen tarihte boşaltacağına dair yaptığı yazılı irade beyanına tahliye taahhütnamesi denir. Taahhütname yazılı şekilde yapılarak, tahliye edileceği tarih ve kiracı imzası ile imzalanmış olmalıdır.


Tahliye taahhütnamesi nedir

Kiracının, kiraladığı dairenin belirli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belgeye tahliye taahhütnamesi denilmektedir. Bu taahhütname ile, kiracı olan kişi koşulsuz bir biçimde evi tahliye edeceğini beyan etmiş bulunur.


Velhasıl kelam tahliye taahhütnamesi, kiracı tarafından taşınmazın belirlenen tarihte tahliye edileceği taahhüdü altına girdiği belgedir. Kiracı bakımından ağır sonuçlar doğuran söz konusu belge, kanun koyucu tarafından belirli şekil şartlarına tabi tutulmuştur. Kiraya veren gayrimenkulünün belirli bir tarihte tahliye edilmesini istiyorsa kiracısından buna ilişkin tahliye taahhütnamesi alması gerekir.


Taahhütnamenin geçerli olabilmesi için kiracının belirli bir süre taşınmazda oturması esas alınır. Bu nedenle kira sözleşmesi.


Kiracı çıkarma uygulamada karşılaşılan önemli bir problemdir. Hem kiracı hem de kiraya veren açısından önem arzeden sonuçlar doğurur.


Hukuki prosedürün düzgün işletilmesi de aynı öneme sahiptir. Kiracının, kiraya verene, kiralananı belli bir tarihte boşaltılacağını yazılı olarak bildirmesi tahliye taahhüdü olarak adlandırılmaktadır. Türk Borçlar Kanunu genel yapısı itibariyle kiracıyı koruyan bir yaklaşım.


KONUT kiranızı ödemezseniz kalan ayların tamamını ödemek zorunda mısınız? Uzun zamandır kiracıların ve mal sahiplerinin aklına takılan bir soru olan tahliye taahhütnamesi kiralama işlemine taraf olan kiracının kendi rızası ile belirlediği bir tarih içerisinde ilgili mülkiyeti tahliye edeceğini mal sahibine taahhüt ettiği bir belgedir şeklinde basitçe açıklayabiliriz.


Dolayısıyla kiraya veren tahliye taahhütnamesini almak için çaba gösterirken kiracı da tahliye taahhütnamesini vermemek için çaba göstermektir. Kira sözleşmesi yapılırken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsettiğimiz yazımızda, tahliye taahhüdünün tanımını yapmış idik. Hangi durumlarda geçersiz sayılır? Avukat Avni Olcay cevaplıyor.


Kiracı ile mal sahibi arasındaki sözleşmenin sona erdirilmesine ilişkin bir mutabakat sağlanmışsa, kiracı belirli bir. Noter tahliye taahhütnamesi nedir ? Kiracıların konutları ne zaman boşaltması gerektiğine dair imzalama sonrası bir belge görevi gören taahhütnamenin kabul edilebilmesi için birçok şart sağlanmalıdır. Buna bir örnek verecek olursak eğer, tahliye taahhütname kiracının ilk yılında düzenlenmemekte.


Peki ev sahibi ile aranızda çıkacak herhangi bir anlaşmazlığı önleyen tahliye taahhütnamesi nedir ? Kiracının kiraladığı gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına daire imzaladığı belgeye tahliye taahhütnamesi denir. Kiracı, kanunlarımızca koruma altındadır.


Taahhütname içerisinde taahhüt edenin yani kiracının ve mal sahibinin adı soyadı yazılı olmak zorundadır. Ardından tahliye edilecek evin adresi. Yani kiracının tahliyeye ilişkin beyanını, gayrimenkulün tahliye edileceği tarihi ve kiracının imzasını içeren bir tahliye taahhüdü imzalanmış olmalıdır.


Sözlü olarak yapılan tahliye taahhüdünün hukuken bir geçerliliği bulunmamaktadır. Sözlü yapılan tahliye taahhüdünün tanıklar aracılığıyla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.