9 Temmuz 2020 Perşembe

Telefon pasaport kaydı

Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından yılda cihaz getirebilmektedir. Bu düzenleme çerçevesinde cihaz kaydı yapılan cihazın, sadece kayıt yaptıran pasaport sahibinin TC. Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. Yani artık yurt dışından telefon getirenler, pasaportlarına yılda telefon kaydedebilecekler.


Yurt dışına çıkış yapıldığını kanıtlayan pasaportun yanı sıra kimlikle çıkış yapılan Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti seyahatleri de telefon kaydı yapabilmek için yeterli. Pasaportsuz telefon kaydı yapmak mümkün mü?

Ancak cihaz için kayıt yapılıp vergi ödemesi yapıldığında tekrar kullanılabilir. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı artırıldı.


Yapılan son pasaport kayıt değişikliğinden sonra, başkası üzerine pasaport kaydı yaptırmanın önüne geçilmiş oluyor. IMEI nedir, IMEI nasıl öğrenilir ve kaydı sorgulanır gibi sorulara yanıt veriyoruz. Telefon pasaport kaydı işlemlerinde kullanıcıya yıl süre zarfında farklı bir cihaz için kayıt yaptırıp yaptırmadığı soruluyor ve buna göre işlem yapılıyor.


Ek olarak kullanıcının ay içerisinde ülkeye giriş yapması şartı da aranıyor. E-Devlet pasaport kayıt işlemleri de böyledir.


Daha önceden yurt dışından getireceğiniz her telefon için, imei kaydı sonrasında yeni bir telefon getirip pasaport kaydı için gereken yıllık süre ise yıla çıkıyor.

Pek çok teknoloji takipçisinin iddiasına göre zaten kayıt fiyatlarına son dönemlerde yapılan artışlar daha da artacak, bir noktada yurt dışından telefon getirip kullanmak imkânsız hale gelecek. Ve bir pasaporta senede sadece adet telefon kayıt ettirebilirsiniz. IMEI Kaydı yapılacak pasaportun ülkeye giriş tarihi 1Günden eski olmamalıdır.


IMEI kaydının yapılmış olması gerekir. Telefonu yurtdışından dönüşü 1günü geçmemiş birinin üzerine kayıt yaptırabiliyorsunuz. Devlet şifresi büyük postane binalarından alınıyor ve turkiye.


Buna göre telefonunuza hiç bir şekilde arama gelmez, sms de atılamaz. Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi belge talep edilmiyor.


Keza siz de aynı şekilde karşıdan birini arayamaz, mesaj gönderemezsiniz. Telefon kaydı yapacağınız pasaport 1gün geçtiyse, tekrar ülke dışına gidiş-dönüş yapmanız gerekir. E-devlet yoluyla yapılan kayıtlar pasaportla ilgili bir belge gerektirmez.


Abone Merkezinden kayıt yaptırdığınızda, pasaport hamili şahsen pasaportu ile veya yurt dışından kalkış ve dönüşün alınması ile başvurmalıdır. Telefon Kaydı Başvurusunda İstenecek Evraklar Telefonun kaydını yurtdışı bir ülkeden dönüşünün üzerinden 1gün geçmemiş biri üzerine yaptırabilirsiniz.


Bir pasaport için yılda bir kereye mahsus olmak üzere bir yeni telefonun kaydı gerçekleştiriliyor. Abone kayıt merkezlerinde kişiden pasaportu ile birlikte kayıt ücreti talep ediliyor.


Mühür yoksa veya okunmuyorsa Emniyet Müdürlüğünden Ülkeye Giril Tarihi ile ilgili bir kağıt alınması gerekmektedir. Bu iki şartı sağladıktan sonra geriye kalan yalnızca kayıt ve harç yatırma işlemi.

Kayıt işlemi yapılmayan cihazlar içerisine Türk Sim Kartı takıldıktan 1gün sonra iletişime kapanırlar. Yardımcı olursanız sevinirim. Eğer üzerine telefon kaydı yaptıracağınız kişinin pasaport süresi 1günü geçtiyse yeniden yurt dışına giriş çıkış yapması gerekir. En son çare de ilk defa yurt dışına çıkan birisi üzerinden telefon alabilirsiniz.


MEİ yurtdışı telefon kayıt suresi uygulaması ilk çıktığı zaman, yurtdışından gelen telefonların IMEI numarasının kaydedilmesi ve telefonların pasaport üzerine işlenmesi için günlük bir süre bulunmaktaydı. Yaşanan yoğunluk nedeni ile günlük sürenin yetersiz olduğu anlaşıldı.


Telefon harcı yatırılırken elde edilmiş olan cep telefonlarının IMEI numarası, pasaport üzerinde yer alan isim ve soyisim bilgisi ve de Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasına gereksinim duyulacaktır. Telefonun kaydını yurtdışı bir ülkeden dönüşünün üzerinden 1gün geçmemiş biri üzerine yaptırabilirsiniz.


Ek Bilgi: Eskiden cihazınızı yeni pasaport kaydı yaptırdığınızda, henüz belgeler BTK'ya ulaşmamış olsa bile sorgu ekranında direk Yolcu beraberi kaydedilen cihaz, pasaport kayıtlı yazıyordu. Yurtdışı telefon kaydı harcı ücreti toplamda 618. Merhaba arkadaşlar,benim yurtdışından gelen kullandığım telefon pasaport kaydı olmadığı için kapanmıştı.


Kıbrıs’a gitti geldi bugün itibariyle onun üzerine kayıt yaptırdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.