21 Temmuz 2020 Salı

Trafik cezası ödeme

Trafik cezası ödeme

Yukarıda sizlere birçok farklı trafik cezası sorgulama yöntemleri hakkında bilgiler sunduk. Devlet bu anlamda vatandaşlarının tamamına büyük kolaylıklar sağlıyor derken abartmadık.


Online trafik cezası ödeme işlemi, ödeme yapacak olan vatandaşlarımıza sunulmuş olup bu sistem ile vergi dairesine gitmelerine gerek kalmadan tüm işlemler dakikalar içerisinde gerçekleştirilebilir durumdadır. Sistemimiz üzerinden trafik cezası ödemesi yaptığınızda, bilgisini paylaşmış olduğunuz e-posta adresinize ödeme dekontu gönderilmektedir. Doldurmanız gereken dilekçede olayı açıkladıktan sonra dilekçeye dekontunuzu eklemeniz gerekmektedir.


Bu sitemizden verilen hizmetler, Başkanlığımızca yapılan geliştirmeler sonucunda ivd. Yani ceza size yazılı olarak açıklandıktan sonraki gün içinde banka ya da vergi dairesi üzerinden ödemenizi yapmalısınız. Tebliğ edilmeyen trafik cezası işleme dâhil edilemez.


Plakaya yazılan ceza ödeme işlemlerini online olarak İş Bankası üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Yeni trafik zam oranı belli oldu. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde Maliye Bakanlığınca yeniden. Plakadan araç trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri E-Devlet, EGM, GİB ve SMS yoluyla yapılmaktadır.


Sadece plakadan trafik cezası sorgulama yaparak, aracın son yıl içindeki isme kayıt edilen plakasına yazılan cezalar görüntülenebilir. Bu oran sabit orandır.


Trafik cezası ödeme

Cep ya İnternet şubesinden trafik para cezasını sadece birkaç adımda ödeyebilirsiniz. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.


BİLGİ Yasal ve İdari düzenlemeler gereğince, ihbarınızın değerlendirmeye alınabilmesi için T. Kimlik Numaranız ile adresinizi girmeniz gerekmektedir. Ceza sahipleri ceza ödemelerini online olarak yapabilir.


Ayrıca trafik cezası sorgulaması da E-devlet sisteminden yapılabilmektedir. Gelişen teknolojiyle birlikte artık online ortam üzerinden trafik cezası ödeme imkanı doğmuştur.


Peki trafik cezası internetten nasıl ödenir? Buraya Tıklayarak GİB resmi sayfasına ulaşıyorsunuz. Trafik Cezası İnternetten Nasıl Ödenir?


Ardından aşağıda görmüş olduğunuz ekran sizi karşılayacaktır. Gerekli bilgileri dikkatlice dolduruyorsunuz. Bir sorunla karşılaşırsanız resmin altında bulunan kırmızı uyarıları okuyarak yardım alabilirsiniz.


Plakanıza yazılan trafik cezası borçlarınızı nakit olarak vergi daireleri, banka şubeleri ve PTT şubeleri üzerinden ödeyebilir, Gelir İdaresinin (İnternet Vergi Dairesi üzerinden) anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları ile ödeyebilir. Vergi dairesinden ödeme yapmak isteyen vatandaşlar için hem MTV hem de trafik cezası ödemek için bu linke tıklayarak ilgili sayfaya gitmek gerekmektedir.


Açılan sayfada ilk olarak T. Eğer belirtilen süreler içerisinde ödeme yapmıyorsanız, yukarıda da belirttiğimiz gibi, faizleriyle ödeme yapmanız gerekebilir. Son zamanlarda birçok araç sahibi, trafik cezasını internet bankacılığı ile ödemeyi tercih etmektedir.


En yakın Vakıfbank şubesi ne giderek ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. PTT’den, banka şubesi ve vergi dairesinden ceza ödemenizi yapabilirsiniz.


Trafik cezası ödeme

Ancak trafik cezasının bankamatiklerden ödenemediğini de buradan hatırlatmakta fayda var. Erken ödeme ceza indirimi ne kadar? Araç sahipleri, trafiğe çıktıkları zaman belli başlı bazı. This domain may be for sale!


Teb trafik cezası ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. TL’ den 5TL’ ye çıkarıldı. Beyanla trafik para cezası ödeme işlemi için TIKLAYINIZ!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.