30 Temmuz 2020 Perşembe

Tüm ülkenin bayrakları ve isimleri

Dünyanın tüm ülke bayrakları Bütün bayrakları indirin. Sıralama birçok kategoride tüm devletlerin bayrakları. There are flags of the alphabetical order of 1countries, of all around the world. Devletler ve konumları hakkında bilgiler.


Birleşmiş Milletler üyesi tüm ülkeler tarafından bağımsızlığı kabul görmeyen bu ülkelerin isimleri italik olarak yazılmıştır. Belli bir ülkeye bağlı, idari açıdan söz konusu ülkelerin yönetiminde olan özerk bölgeler için ayrıca bağımlı ülke bayrakları sayfasına bakınız.

Haberlerde ülke adları ve başkentleri sık geçen konulardan biridir. Aşağıda bunların alfabetik sıraya göre İngilizce ve Türkçe karşılıklarına yer verilmiştir. Hatta ülkenin armasında da keçi resmi var.


Danimarka’ya bağlı olmasına rağmen de Avrupa Birliği’ dahil değilmiş. Orkney Adaları ve Shetlan Birleşik Krallık’ın bir parçası olan İskoçya topraklarıdır. Mete Han’ın zamanında ise ülkenin toprakları Japon denizin dolaylarından Hazar’a kazar uzanıyordu.


Yaşamı boyunca bölgedeki en güçlü ve nüfuzlu kişi olmuştur. Diğer Sayfalar Bu sayfa ile dünyadaki ülkeleri ve bu ülkelerin başkentlerinin neresi olduğunu öğreneceksiniz.

Hangi ülkenin başkenti neresi? Her ülkenin kendine özel anlamları olan bayrakları var ancak bu ülke bayraklarının İngilizce söylenişleri farklılık gösterebiliyor. Aşağıda on farklı bazı bayrakların İngilizcesi ve hikayelerini bulabilirsiniz.


Bayrak ulusların birliğinin simgesidir. Açılacak olan sayfada ilgili ülkenin bayrağı büyük boyutta görüntülenecektir. Yabancı ülke bayrakları x - - - x - x 1- x 1- 1x 1- 1x 2- 2x 3- 3x 4- 4x 6- 6x 9Ölçülerinde Özel. Dosya İçeriği: Tüm ülkeler ve bayrakları pdf formatında Paylaşımı için dersimiz.


Cumhurbaşkanlığının forsunda bulunan yıldız, geçmişte kurulmuş olan büyük Türk imparatorluğunun, ortada yer alan güneş ise Türkiye Cumhuriyetinin sembolüdür. Türk devletleri isimleri ve bayrakları. Dünyada bulunan tüm ülke isimleri ve bayrak resimleri. Kullanılan şablonlarda belirtilen ülke isimleri, aynı zamanda bu ülkenin maddesine bir bağlantı da sağlamış olur.


Bu ülkeler dünyada yer alan ülkeler olmaktadır. Eğer bu ülkelerin bayraklarının geçmişini merak ediyorsanız sayfamızı inceleyebilirsiniz. Etrüskler (MÖ VII-MS III.yüzyıl), Latinlerin baskısıyla dillerini kullanmamış ve Etrüskçe bugün ölü diller sınıfına girmiştir.


Batı ve Orta Avrupa’da konuşulan Keltçe, toplumun Roma egemenliğine girip (MS I.yüzyıl) Latince konuşmak zorunda bırakılmasıyla ölmüştür. Mezopotamya’daki Sümerce, Elamca, Akkadca. Basit ve modern bir tasarıma sahip.


Geniş dil yelpazesiyle istersen Türkçe, istersen dilediğin bir dilde bayrakları öğren.

Kendinle yarışıyormuş gibi hissedeceksin. Eğer tüm seviyeleri ve oyun türünü de yıldızla bitirirsen, tüm bayrakları öğrenmiş olacaksın ve bir daha unutmayacaksın. Bu başlık altında ülke bayrakları ve isimleri, ülke bayrakları ve anlamları konularına değindik. Hem komşu ülkelerin hem de bizden uzak ama kardeş ülkelerin bayraklarının anlamlarına gelin bir kere de birlikte göz.


Bir ülkenin en önemli sembolü bayrağıdır. Bu yazımızda sizler için bazı dünya bayrakları ve bu bayrakların anlamları konusunu derledik.


Pek çoğumuzun televizyon ya da internette karşısına çıkan diğer ülke bayrakları ve isimleri listesi şu şekildedir… Almanya: Zemin siyah(üstte),kırmızı ve altın sarısı olmak üzere üç eşit yatay şeritten oluşur. Türk bayrağının tarihçesi incelendiğinde, bayrak sözcüğünün Türklerde çok eski dönemlerden beri kullanılmakta.


Bir çok değişik ülke ve millet isimlerini İngilizce nasıl ifade edeceğinizi öğrenin. Sıfat kolonu o ülkeye ait bir şeyi tarif etmek için kullanılan kelimeyi içerir, mesela"French cheese".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.