31 Temmuz 2020 Cuma

Turist telefon kaydı

Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. Yurtdışından telefon getirenler dikkat.


Bir pasaport için yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılır. Eğer üzerine telefon kaydı yaptıracağınız kişinin pasaport süresi 1günü geçtiyse yeniden yurt dışına giriş çıkış yapması gerekir. Güncel mevzuat ışığında izlenmesi gereken adımları ve telefon kaydı konusunda merak edebileceğiniz soruların yanıtlarını bu yazıda biraraya getirdim.


Müslüman turist dijitale kaydı Mastercard’ın Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi raporuna göre Türkiye her sene Müslüman turistlerin öncelikle tercih ettiği ülkeler arasında yer alıyor. Rapora göre Müslüman turistler konaklamada seçim yaparken de, dijital özellikleri dikkate alıyorlar. Kaydı olmayan hatta BTK tarafından kullanıma kapanmış bir xperia telefon almayı düşünüyorum.


Turist telefon kaydı

Evde 3yıldır kullanmadığım türkiyeden alınmış yani kayıt sorunu olmayan eski bir nokia telefon var bu eski telefonun imei nosunu yeni alacağım kayıtsız telefona atmayı düşünüyorum. Elbette yurtdışından gelen telefon kaydı için ödeme yapacağımız doğrudur.


Yani ülkeye geçici bir süreliğine gelen vatandaşlarımız telefon kaydı yaptırmak ve 1TL ödeme yapmak durumundan kurtulmuş olacak. Ancak eğer ki muhasebe kayıtları konusunda çok yeniyseniz, bir önceki yazım olan Muhasebe Kaydı Nasıl Atılır sayfasını ziyaret etmenizi öneririm.


Turist telefon kaydı

Yurt dışı telefon kayıt başvuru dilekçesini anne veya babası tarafından doldurularak imzalanması ve yasal velinin kimlik fotokopisi ile birlikte abone kayıt merkezine verilmesi gerekir. Abone Kayıt Merkezlerine yapılıyor.


Turist telefon kaydı

Yabancıların veya yurtdışında yaşayanların telefon kaydı Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlar ve benzeri) cihazlarına ait IMEI numarası ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne girilmek suretiyle eşleştirilmekte ve ilgili IMEI numarası sadece ilgili telefon numarası ile kullanıma açılıyor. E devlet telefon kaydı için yapılan başvuru esnasında belge talep edilmeden bilgi girişi ile yapılmaktadır.


Müslüman turist de dijitale kaydı Mastercard’ın Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi raporuna göre, Türkiye her sene Müslüman turistlerin öncelikle tercih ettiği ülkeler arasında yer alıyor. Rapora göre, Müslüman turistler konaklamada seçim yaparken de dijital özellikleri dikkate alıyorlar.


Kayıt ettirilmeyen telefon kullanılamıyordu, ancak esneklik sayesinde gün süre verilmiş ve bu süre içerisinde kayıt ettirme kuralı getirilmişti ancak uzun süre tatil için gelen insanların ihtaçlarını karşılayacak bir süre olmaması itirazların artmasına neden olurken kurallar biraz daha esneklik gösterilerek gün süreye çıkartıldı. Yani artık yurt dışından telefon getirenler, pasaportlarına yılda telefon kaydedebilecekler.


Pasaportunuzu telefona kaydettirirken sizi bekleyen tehlike ne? Devletimiz yurda gelen Turistler için bayilerden hatla çalışır şekilde telefon kaydı yapardı. Yurt dışında telefon alırken dikkat etmeniz gerekenleri sizler için derledik.


Bu adımların detaylara girmeden önce farkında olmanız gereken bir diğer unsur, telefonunuzun yurtiçine girmesinden itibaren bu işlemleri. Bütün bu işlemler E Devlet üzerinden kolayca yapılabilir. Aksi taktirde işlem yapılmayacaktır.


IMEI kaydı yapılmayan telefonlara ne oluyor? MEİ Kaydından sonra Kapanan telefonlar max. Kapanmamış telefonlar sorunsuz kullanılmaya devam edilebilir.


Bunlar resmi kurum aracılığı ile yapılan kayıtlar ve E-Devlet telefon kaydı olarak söylenebilir. Bu yöntemlere ait daha ayrıntılı bilgiler yazının devamında paylaşılacaktır. Anneme telefon getirdim. Internet alir aylik internet uzerinden ben onu ararim o beni arar diye.


IMEİ numarasını öğrenmeniz gerekiyor. Peki telefon görüşmesi yaptığınız kişi sizle olan görüşmesini cep telefonuna bu uygulamaları kullanarak izinsiz kaydedebilir mi?


Kaydettiği bu ses kayıtlarını sizin aleyhinize kullanabilir mi? Sizinle yaptığı telefon görüşmesini başkalarına dinletebilir mi? Tüm bunlar kanuna göre suç mu?


Telefonda ses kaydı yasal mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.