29 Temmuz 2020 Çarşamba

Türk pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler arasında. Ayrıca Moldova ile. Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar!


Evet, vizesiz seyahat gibi pasaportsuz seyahat de mümkün. Henüz vizesiz ülkeler listesi kadar uzun olmasa da pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de var.


Pasaportsuz gidilen ülkeler (Sadece kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkeler ) Yurtdışına seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek isteyenlerin en büyük dertlerinden birisi pasaport ve vize.

Dış politikada ilişkilerinin gelişmesiyle vizesiz gidilen ülkeler sayısının artmasını umuyoruz. Yeni bir ülke ile vize anlaşmaları imzalanıp vize istemeyen ülkeler listesine girdiğinde bu yazıyı günceliyorum.


Sizin de vize deneyimleriniz ve önerileriniz. Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen ve İsteyen Ülkeler Listesi 09. Türkiye pasaportu ile yaklaşık 1ülkeye vizesiz ve uzun süreli seyahat gerçekleştirebiliyorsunuz.


Türklerden vize istemeyen ülkeler … Başka bir ülkeye seyahat ederken vize sorunu yaşamak istemeyen vatandaşlar, vizesiz gidilebilen. Seyahat edecek kişiler yurt dışı seyahatlerinde daha çok hangi ülkelere vizesiz gidilir bunu merak ediyor. Türk vatandaşları için sadece pasaportla, vizesiz gidilen ülkeleri araştırdık.


Bulgaristan pasaportu ile vizesiz girilen ülkeler de dikkat edilmesi gereken kriterler vardır.

Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir. Bu ülkelerden bazıları sadece pasaport ve uçak bileti ile seyahat etmeye izin verirken, bazıları ise kapıda vize ve online vize gibi kolaylıklar sağlıyor. Dominik Cumhuriyeti. Kapıda vize uygulaması ile gün süreli kalma hakkı tanıyor.


Kısaca burada da bahsetmek gerekirse, Ukrayna’ya ehliyet ile giriş yapamazsınız. Türkiye’den vizesiz ve pasaportsuz gidilen ülkelerde bu konuya dikkat etmenizi tavsiye ederim.


Ukrayna’ya deniz yoluyla gitmek isteyenler Haydarpaşa Garı’ndan saatlik yolculuk ile Odessa’ya feribot ile gidebilirler. Feribotta öğün yemek. Nüfus Cüzdanı ile Gidilen Ülkeler. Tatil için vizesiz ülkeler tercih etmek, hem zaman hem para açısından tasarruf etmenizi sağlar!


Avrupaya vize gereklimidir? Kimliğiniz ile doğrudan uçak biletinizi alıp gidebilirsiniz. Ukrayna gezi rehberi geniş tutulabilir bir ülkedir. Türkiye, pasaportu ile 1ülkeye vizesiz giriş hakkına sahip ve bu skorla 40.


Listedeki ülkelerin birçoğu ülkeye girişte vize verirken bazıları da internet üzerinden vize vermektedir. Yeşil pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler. Fransa sınırları içinde, Vatikan’dan sonra dünyanın en ufak 2. Tüm bu yerlerin dışında Karayiplerde bulunan bir ada ülkesi olan Küba da gri pasaportu olanlara kapılarını vizesiz açıyor.


Afrika kıtasında gri pasaportunuzla gidebileceğiniz ülkeler arasında ise Tunus, Cezayir bulunuyor.

Türk pasaportu, ülke ile kendine Rus pasaportu ile kırkikinci sırada yer bulmuştur. Son yapılan açıklamaya göre, Moldova ile vizeler karşılıklı olarak kaldırıldı. Türkmenistan ülkeye vizesiz ve 1ülkeye vizeli giriş gücü ile 85.


Balkanlara özgü lezzetleri tadabileceğiniz, Osmanlı mirası yapıları görebileceğiniz pek çok şehir ziyaretçilerini bekliyor. Bu Ülkeler arasında Sırbistan, Saraybosna, Ukrayna, Karadağ, Makedonya, Kosova ve daha pek çok ülke yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.