23 Temmuz 2020 Perşembe

Türkiyenin vizesiz gittiği ülkeler

Bizler de sizler için vize istemeyen bu 1ülkeyi bulundukları kıta ve bölgelere göre ayırarak listeledik. Hatta bu ülkeler arasında pasaportsuz seyahat olanağı sunan ülkeler de bulunuyor.


Türkiyenin vizesiz gittiği ülkeler

C, Ukrayna ve Gürcistan ülkelerinde pasaporta gerek olmadan seyahat edilebiliyor. GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü.


Biz onlara gidelim desek dünya kadar para ödememiz gerekiyor. Evraklar, vize ücretleri… Bir de pasaport defter maliyeti… Bu halimizle de biz de bir yere gidemiyoruz işte yazık bize de.


Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Avrupa Birliği’ndeki ülkeler, Amerika, Kanada, Avusturalya gibi ülkelerin vize istemesine aldırmayın, Türk pasaportu dolaşım açısından gücü hiç fena değil. Andorra: Avrupa kıtasında yer alan Andorra’ya umuma mahsus pasaport sahipleri gün süre ile vizesiz seyahat edebilir. Antigua ve Barbuda: Kuzey Amerika’daki.


VIZE_MUAFIYETI_SAGLANAN_UMAMA_MAHSUS_PASAPORT_HAMILI_ULKE_LISTESI__VIZE___1. Son Güncelleme: 21. Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler. Malum Schengen vizesi almak bir çoğumuz için oldukça zor ve zahmetli.


Her defasında alınan vize ücreti artan kurla birlikte seyahat bütçemize ciddi bir yük. Bu da bizi her tatil zamanı vizesiz ülkeler arayışına itiyor haklı olarak.


Oysa her Avrupa Birliği üyesi ya da Avrupa ülkesi, Almanya kadar imtiyaza sahip değildir. Almanlar, birçok ülkeye de herhangi bir pasaporta gerek duymaksızın seyahat edebilirler. Sadece ulusal kimlik kartı yeterlidir. Bilgi - yıl önce eklendi GörmenLazım Editör Editor.


Türkiyenin vizesiz gittiği ülkeler

Tabii ki vize derdinden. Vize işlemleri, vize ücreti, vize randevusu, vize evrakları, vize başvurusu derken vize ile ilgili hem maddi hem manevi olarak yoruluyoruz. Sayfalarca evrak topla, vize randevusu al, ücret yatır derken oldukça uğraş veriyoruz.


Bu açıdan seyahat planlarımızı. Kıbrıs’a pasaportla girişlerde ise bu süre güne çıkıyor. Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir.


Dünyada 100’den fazla ülkeye vizesiz seyahat imkanı sunan Karayipler’deki Dominika, tüm dünyada yatırımlarını farklı alanlarda değerlendirmek isteyen iş adamlarının gözdesi oldu. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri güne. Yurt dışı yaşam, sağlık ve eğitim alanında danışmanlık hizmeti veren Yeni Bir Hayat Dominika’nın uyguladığı yatırımcı programı ile 1bin dolara ay gibi kısa bir sürede.


Türkiyenin vizesiz gittiği ülkeler

Bunun hem tarihi hem de kültürel sebepleri vardır. Bu ülkeler ise genellikle Balkanlarda bulunmaktadır.


Yurtdışı seyahatlerinin, özellikle seyahat sever ve gezginlerin en büyük problemlerinden bir tanesi elbette vize sorunları. Bakalım nerelere vizesiz gidebileceğiz. Türkiyedeki En Büyük Göl.


Doksan gün vizesiz kalınabilen ülkeler arasındadır. Ukrayna’da aynı şekilde doksan gün vizesiz kalınabilmektedir. Bu ülke aynı zamanda pasaport olmadan giriş yapılabilen bir ülkedir. Kimlik ile birlikte giriş yapabilir ve ucuz bir yaşama sahip olan ülkede daha rahat bir tatil.


Vize istemeyen ülkeler sayısının gün geçtikçe artmasını temenni ederken, bir yandan da size vize istemeyen ülkeler hakkında yardımcı olmayı umuyoruz. Makedonya Gezi Rehberi’ni buraya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.