6 Temmuz 2020 Pazartesi

Umre için gerekli

Yazımızın devamında umre vizesi nedir? Eksiksiz olarak yapılan pasaport bilgileri ve gerekli olan umre evrakları. Diyanet İşlerine yatırılacak olan katkı payı ile kayıt yapılır. Seyahatinizin amacını ve kalış sürenizi yetkililerimizle paylaşın, ziyaretiniz için hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini size tek tek açıklayalım.


Bunun yanında yine manen hazırlanmak için umre yolculuğuna çıkmadan evvel Yasin-i Şerif, İhlas-ı Şerif ve benzeri duaları okumak faideli olacaktır.

Türkiye’de çeşit pasaport türü vardır. Bordo pasaport (umumi pasaport) 2- Yeşil pasaport (hususi pasaport) 3- Gri pasaport (görev pasaportu- hizmet pasaportu) 4- Siyah pasa. Yaş Altı Kadınların Umreye Gidebilmesi İçin Gerekenler. Eşi ile birlikte umreye gidecek olan kadınların, nüfus.


Umre sezonu için geçerlidir. UMRE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR. Vize İçin Gerekli Evraklar.


Erkek kardeş ya da birinci dereceden bir akraba ile gidilmesi durumunda bekar ise babanın, evli ise kocanın noterden muvafakatnamesi gereklidir.

Adet Vesikalık Fotoğraf 3- Menenjit aşısı kartı - N. Başkanlığımız konferans salonunda, bilgisayar ortamında, basına ve kamuoyuna açık bir şekilde vatandaşlarımızın katılımıyla çekilmiştir. Hatta kimi alimlere göre de farzdır. Bu sebepten dolayı, hareket tarihine gün kalana kadar kayıt işlemi bitirilmesi gerekmektedir.


Umreye gitmeyi düşünen sayın yolcularımızın bu konuyu dikkate almalarını rica ederiz. Ayrıca yıldan da eski olmamalıdır. Hac Kaydı İçin Gerekli Evraklar.


KAYIT IÇİN HACI ADAYLARINDAN İSTENEN EVRAKLAR. Acenta kesin kayıt ” belgesi 2. Senin rızan için umre sa’yini yapmak istiyorum. Bunu kolaylaştır ve kabul eyle. Kâbe’ye dönülerek tekbir, tehlil, salavat okunur ve içtenlikle dua edilir.


Sonra Merve tepesine doğru yürünür. Merve’ye varınca bir şavt tamamlanmış olur. Burada da yine Kâbe’ye yönelerek tekbir, tehlil ve salavat-ı şerife getirilip dua edilir.


Her umre için mîkâta gitmek gerekir mi?

Bir kimsenin umresini tamamladıktan sonra yeni bir umre yapabilmek için tekrar Harem bölgesi hudutları dışına çıkarak orada ihrama girmesi gerekir. Bu konuda en çok bilinen yer, Hz. Mescidi’nin bulunduğu Ten’îm’dir (Kâsânî, Bedâi‘, II, 167).


Hac sadece hac mevsiminde yapıldığı. En az yıl geçerliliği olan yeni (çipli) pasaport. Kimlik fotokopisi arkalı önlü ve T. Arkalarına Ad Soyad ve TC. Ancak kurban bayramının arefe günü ile, bu bayramın dört gününde yapılması mekruhtur.


Ramazanda yapılması ise daha çok sevaba vesîledir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.