15 Temmuz 2020 Çarşamba

Umreye giderken neler gerekir

Ziyaret öncesi hemen hemen her Müslümanın aklına, yanımda neler götürmeliyim? Sorusunun cevabını irdelemeden önce hayattaki önceliklerimiz hakkında kısa bir tespitte bulunmak yerinde olacaktır. Hayatımızın öncelikleri arasında nelerin olduğunu kontrol etsek, ebed yolculuğunda bizlere en çok lazım olan kazanımların kaç tanesi ilk beş içerisinde yer alır. Yemek: Eğer diyanetle gidecekseniz, akşam yemeği ve kahvaltı onlar tarafından veriliyor.


Damak tatlarımız bir olmadığı için lokantalarda yemek yemekte zorlanırsınız. UMREYE NE ZAMAN GİDİLİR?

Ancak, Arefe günü ve ondan sonraki dört günde, yani Arefe ve Kurban bayram günleri olmak üzere, yılda beş gün umre yapılması tahrimen mekrûhtur. Oralarda ne yenir ne içilir, ne götürmem gerekir, kaç para lazım, kaç elbise lazım tarzındaki sorular aklımızı kurcalar durur. Adayın hangi seyahat çeşidi ile gideceği (normal, yemekli, müstakil odalı otel, lüks otel) belirlenmeli.


Kura sonucu asil olanların belirtilen sürede kesin kayıtları yapılmalı, pasaport ve eksik evraklar tamamlanmalı. Bavulunuza renkli bantlarla işaret koyun ya da renkli bir şey bağlayın, bavulunuzun diğerlerinden ayırt edilmesini, kolay tanınmasını sağlayın. Bavulun üzerine a adres, nerede kaldığınızı ve telefonunuzu yazın.


Boynunuza asacağınız bir para kesesinin içine otelin adı ve adres bilgilerini içeren bir kartı, para kesesinin içine koyun. Sabahları ve geceleri.

Feridun Kunak Show Kanal de hacca giderken yanımıza alınması gerekenler, hacca giderken ne tür hazırlıklar yapılır? Hacca gidecek olanlar için faydalı olabilecek bilgileri izleyicilere anlattı kaçıranlar bu sayfada hacca giderken yanımıza neler almalıyız gerekli bilgileri bulabilirler.


Geri dönüşler güzel olduğu kadar bir sürü de dua sözü aldım. Ve tabi ki en bomba soru da her mesajın sonuna ekleniyor ”Peki giderken yanımıza neler alalım? Hadi anlatarak başlayalım.


Bunlar arasında Kur’an-ı Kerim, seccade, takke, tespih sayılabilir. Yukarıda saydıklarımıza ek olarak tarak, tansiyon aleti, zikirmatik, nemlendirici krem, küçük çaplı dikiş seti, banyo havlusu gibi malzemeleri de ekleyebiliriz.


Dinimizde umreye gidilmesi kadar umre sonrası güzel ahlak ve davranışların korunması da oldukça önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığından 180′ e yakın firma var.


Yasaklı birçok firma var bunlar insanları dolandırıyorlar. Düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa onları yanınıza almayı unutmayın. Ayrıca topuklarınız çatlayabilir.


Topuk çatlamasını önlemek veya çatlayan topuklarınız için topuk kremi de alabilirsiniz. Seccade:Seccade her zaman yanımızda olması gereken ekipmandır.


Zira mescitte yer bulunamaması ve zeminin soğuk olması durumlarında gerekli. Hacca ve umreye giderken yanınıza almanız gereken eşyalar.


Hacca veya umreye giderken yanınıza almanız gereken eşyaları bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Bu malzemeleri almadan umreye yada hacca gitmeyiniz. Hac veya umreye giderken rahat bir hac veya umre yapmak için yanınıza almanız gerekenleri açıklıyoruz.


Düzenli olarak kullandığınız ilaçlar varsa bunların reçetesini göstermeniz gerekir. Yine de reçeteli ilaçlarınızı da yanınızda tutamazsınız. Kısa dönem askere giderken alınması gerekenler de bu listedekilerle hemen hemen aynıdır.


Adım adım umre rehberi. Ben her seferinde kendimden yola çıkarak şunu alın,bunu alın,en çok bu gerekli oluyor diye dilim döndükçe anlatmaya çalışırdım. Umre nedir nasıl yapılır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.