8 Temmuz 2020 Çarşamba

Vize için sağlık sigortası nereden alınır

Yurt dışında bir ülkeye seyahat edebilmek için sağlık sigortası yaptırmak gereklidir. Schengen vizesi isteyen ülkelerin neredeyse tamamı ve AB Fransa, Belçika gibi ülkeler vize başvuruları esnasında ıslak imzalı olarak sigorta poliçenizi görmek isteyeceklerdir. Seyahat sağlık sigortası, gidiş ve dönüş de dahil olmak üzere Schengen ülkelerinde kalınacak toplam süreyi kapsayacak şekilde yapılmaktadır.


Vize isteyen ülkelere seyahat için ise bir zorunluluk olarak kabul edilir. Umarım bu yazı ışığında merak ettiğiniz tüm sorular cevap bulacaktır.


Her yıl çok sayıda Türk vatandaşı Yurt dışı gezisi yapmaktadır.

Vize alarak yurtdışına seyahat edilmesi gerektiği zaman mutlaka bazı evrakların ilgili ülkenin diline tercüme edilmesi. Türk vatandaşlarından vize isteyen bir çok ülke, turistik, ticari ve öğrenci girişlerinde seyahat sağlık sigortalarının olmasını zorunlu tutmaktadır.


Vize işlemlerinin haricinde de seyhatiniz sırasında kaza, sakatlanma veya diğer herhangi bir sağlık sorununa karşı hizmet almak için mutlaka seyahat sağlık sigortası yaptırmanızı öneriyoruz. Bazı bankalar sigorta şirketlerine acentalık yapıyor ama benim bu konu hakkında bir bilgim yok. Allianz buna zaten dikkat ediyor ve bu şirketten yaptıranlar sorun yaşamamış bende çarşamba günü.


Bu bilgi temel ve basit bir adım gibi görünse de vize alma sürecine tamamen yabancı olan biri için önemli bir bilgidir. Vize alırken gerekli evrakları hazırlamamız gerekir.


Peki bu belge nedir, ne işe yarıyor nasıl alınıyor soruları akla gelmektedir. Vize için seyahat sağlık sigortası nasıl alınır, seyahat sağlık sigortası fiyatlarını nasıl öğrenebilirim diyorsanız ilk önce seyahat sigortası başvuru formu doldurmanız gerekiyor.

Başvuru formunda adınız, soyadınız, doğum tarihiniz gün, ay ve yıl olarak sorulmaktadır. Sağlık seyahat sigortası isteniyor.


Yurt dışı seyahatlerinde aynı zamanda seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonları da gerekmektedir. Vize Randevusu Alma Vize işlemleri için gerekli olan vize randevu işlemini, yetkililerimiz en kısa sürede sizin için alacaklardır. Ayrıca vize randevusu esnasında size bizzat eşlik edeceklerdir.


Gidiş amacınıza göre alacağınız vizeler için istenen ortak belgeler: Son altı ay içinde çekilmiş arka fonu beyaz olan biyometrik fotoğraf (genellikle adet), seyahat sağlık sigortası (Schengen ülkeleri için 30Euro teminatlı, çoğu vize için gerekmiyor), vize başvuru formunun eksiksiz ve kendi imzanızla doldurulması gerekiyor. Otel ve uçak rezervasyonlarını ve. Sigortanızı alacağınız yere göre fiyatlar değişir.


Oldukça küçük bir masraf olan sigorta için vizenizi riske atmadan işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilmeniz daha sağlıklı kabul edilebilir. Schengen Vizesi sigortası gereksinimleri hakkında daha fazla bilgi edinin. Seyahat sigortası belgenizi dakikalar içinde çevrimiçi olarak alın.


Tüm büyükelçilikler ve konsolosluklar tarafından kabul edilir. Avrupa’yı ziyaret edenler, kaza, yaralanma veya diğer ani olayların gerçekleşmesi durumunda sağlık hizmetlerini ekonomik olarak karşılayabilmeli ve giderebilmelidir. Bunun için evrakları dosya yapıp Avusturya vize işlemleriyle ilgilenen danışmanlık firmalarına teslim etmek gerekmektedir.


Danışmanlık firmasıyla yalnızca başvuru işlemleri yapılmaz. Vize ücreti, vize harcı, seyahat sağlık sigortası, otel, uçak ve bilet rezervasyonları gibi işlemler de yapılmaktadır. Toprak açısından dünyanın en büyük 7. Hindistan vizesi nasıl alınır, başvuru için gerekli.


Yabancılara verilen vizeler Türkiye’ye giriş için mutlak hak sağlamaz.

Vize başvurularında tahsil edilen Vize Harcı başvurunun olumsuz sonuçlanması durumunda iade edilmemektedir. Tüm vize başvuru sahiplerinden, ülkemizde kalacağı süreyi kapsayan geçerli sağlık sigortası yaptırmaları şartı aranmaktadır.


Anadolu Sigorta olarak seyahat sağlık sigortası ürünümüz ile yalnızca tatil sırasında olabilecek riskler için değil, tur ile yapılan tatilin iptal olması ve aile üyelerinden birinin ölümü veya evde meydana gelen hasar nedeniyle yolculuğun durdurulması gibi kişileri beklemedikleri bir anda hazırlıksız yakalayan durumlar karşısında da sigortalımızı koruyoruz. Erasmus’a veya Master’a giden öğrenciler için vize alım aşamasında özel sigorta yapılması veya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.