13 Temmuz 2020 Pazartesi

Vizesiz ülkeler avrupa

Pek çoğu komşumuz sayılacak bu ülkelere ulaşım masrafı görece daha düşük. Antigua ve Barbuda Kuzey Amerika’daki Antigua ve Barbuda’ya 1gün için vize almadan giriş yapabilirsin. Ancak Schengen bölgesi dışında kalan ve hala vizesiz seyahat edilebilecek çok güzel ülkeler de var.


Bir çoğu Balkanlar‘da yer alan vizesiz ülkelerin kimisine pasaport gerektirmeden dahi gidebiliyoruz. Hangi ülkeler vizesiz diye merak ediyorsanız, vize istemeyen ülkeler listesini en güncel hali ile aşağıda görebilirsiniz.


Seyahat etmeyi seviyorsanız ancak vize işlemleriyle uğraşmak zor geliyorsa, seyahat planınızı ertelemeyin. Sayıları çok fazla değil ama yeni yerler keşfetmek, farklı kültürlerle tanışmak istiyorsanız sizin için iyi bir başlangıç olabilir. Bu ülkeler hakkında ülkenin bayrağını, vizesiz ise kaç gün olduğunu, başkentini.


Merhaba, bu videoda vizesiz gidilecek ülkeler den bahsettim. Türk vatandaşları yurt dışına çıkarken vize zorunluluğu sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır. Seyahat ile ilgili videoların devamı için Kanalıma ABONE olabilir, videolarımı BEĞENEBİLİRSİNİZ.


Prontotour ile tatil turlarınızda fırsatları yakalayabilir, yurtiçi ve yurtdışı tur planlarınızı yaparken size en uygun tatil yerini tercih edebilirsiniz. Vize evrakları ile. Bu ülkeler arasında en dikkat çeken özellik ise her birinin oldukça küçük ülkeler olmasıdır. Yalnız Belarus’a gitmeden önce veya Minsk havaalanında sağlık sigortası yaptırmanız gerekmekte.


Vizesiz ülkeler avrupa

Aksi takdirde Belarus’a giriş izni vermeyebilirler. Konum olarak Türkiye’ye yakın olan bu ülkelere, ulaşım da oldukça kolay.


Vizesiz ülkeler avrupa

Asya’da vizesiz geçiş sunan ülkeler hakkında kalabileceğiniz süreleri birlikte inceleyelim. Yazımızın devamında sizlere vizesiz gidilen ülkeler listesinde hazırladık. Onu da almak biraz zor baştan belirtelim.


Avrupa ülkelerine vizesiz girilir mi? M akau – Çin’in güney kıyısındaki Macau özel yönetim bölgesi vizesiz gidilen yerler arasında.


Maldivler – Hint Okyanusunda 1. Sizden sıkça gelen nereye gitsek soruları üzerine, vizesiz gidilen ülkeler arasında en beğendiğimiz ve size de öncelikli olarak görmenizi tavsiye ettiğimiz yerleri yazık. Bu ülkeler hem yakınlığı ile gezginleri cezbediyor, hem vizesiz turlar ile bütçe dostu oluyor.


Hangi ülkelere gitmek daha mantıklı ya da daha ekonomik sorusunun yanıtını arayanlar sadece pasaportla gidebilecekleri ülkeleri merak ediyor. Balkanlar’da bulunan Karadağ, Budva ve Kotor diye tane çok önemli şehre sahip. Budva, Akdeniz sahilinde bulunan, deniz-kum-güneş arayanlar için çok güzel bir rota. Elbette bu bordro pasaport sahiplerine gelen bir zorunluluk.


Podgorica da saat kulesi, Milenyum Köprüsü, Osmanlı Camii görülmesi. Tatilinizi yurt dışında yapmak istiyor ancak vizesiz ülkeleri tercih etmek istiyorsanız bu liste tam size göre!


Tayland’a da ha deyince gidilmiyor. Gitsek gitsek Balkanlara gidebiliriz bu ekonomik şartlar altında. VİZESİZ Lviv Gezi Rehberi – Çatlayana Kadar Yemek!


Vizesiz ülkeler avrupa

Bu ülkelere seyahat etmek kolay olduğu kadar aynı zamanda vize masrafı olmadığı için de oldukça bütçe dostu. Yazıya başlamadan önce Türkiye’nin komşularının bulunduğu haritayı inceleyelim.


Renkli gece hayatı, ekonomik konaklama ve yeme-içme seçenekleri, tarihi ve turistik noktalarıyla Sırbistan, özellikle genç Türklerin tercih ettiği bir destinasyon. Başkent Belgra ülkeye giriş kapısı.


Novi Sa Novi Pazar (Yeni Pazar), Niş gibi kentler de ülkeye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.