7 Ağustos 2020 Cuma

Türkler vizesiz hangi ülkelere gidebilir

Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz. Vizesiz cennet köşelerini yazımızda işaretledik.


Sahip olduğunuz pasaport ile hangi ülkelere vizesiz seyahat edebileceğinizi ve burada yer alan bilgilerin güncelliğini resmî kaynaklardan teyit etmeyi unutmayınız. Türk vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidebilir ? Sorusu tatilini yurt dışında geçirmek isteyen bir çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Sorusunun yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz.


Pegasus’la Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarındaki çoğu ülkeye yeşil pasaportunuzla vizesiz seyahat edebilirsiniz. Yanınızda her zaman otel rezervasyonunuz, otelin adresi ve telefonu bulunsun. Gürcistan ülkemizden vizesiz olarak girişlerin kabul edildiği ülkelerden bir tanesidir.


Bunun için tatil planlamalarına yer veren pek çok turistin olduğu açıktır. Yakın mesafede olmasından kaynaklı da göz önünde bulundurulmakta.


Tüm bu detayların akabinde Gürcistan gece hayatı ile de adından söz ettiriyor. Gençlerin bu nedene bağlı olarak dahi yaz planlamalarında. Gazetenin haberine göre, İngiltere, Finlandiya ve İsveç vatandaşları 1ülkeye vizesiz girebiliyor. Türkler ve Güney Afrikalıların vizesiz girebildikleri ülke sayısıysa yalnızca 94.


Türkler vizesiz hangi ülkelere gidebilir

Pasaportsuz gidilen ülkeler (Sadece kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkeler) Yurtdışına seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek isteyenlerin en büyük dertlerinden birisi pasaport ve vize. Ben de ilk yurt dışı tecrübemi yaşamaya karar verdiğim de nasıl yapabilirim, nereye gidebilirim, gibi sorular aklıma gelirken bir yandan da vize sorunu yaşamadan ilk tecrübemi yaşamak istedim ve vizesiz gidebileceğim ülkeri araştırdım.


Bu ülkelere sadece pasaportunuzu alıp gidebilirsin fakat. KITA KITA YEŞİL PASAPORTA VİZESİZ ÜLKELER (BORDO PASAPORT DAHİL) Ülkemizden vize istemeyen ülkeler listesini, Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler sayfamızda listelemiş, üstüne vizesiz gidilen en güzel ülkeler yazısı ile ülkeyi bonuslarıyla derlemiştik.


Yeşil pasaport sahipleri o ülkelere de zevkle ve vizesiz seyahat edebiliyorlar. Bordo pasaporta vizesiz ülkeler. Hususi Pasaport ya da daha çok bilinen ismiyle Yeşil Pasaport sahibi olmak pek çok ülkeye vizesiz giriş imkânı demek. Daha önceden Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeden muaf olduğu ülkeleri sizin için derlemiştik.


Türkler vizesiz hangi ülkelere gidebilir

Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik. Türkmenistan vatandaşlarının vizesiz girebileceği ülkeler bellidir. Türkmen pasaportu olanların giriş vize almadan gidebileceği ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Türkiye’ye vizesiz gün süre ile girip kalabilirler.


Yukarıda yazdığım ülkelere vizesiz bir şekilde ticari yada turist olarak gidebilirsiniz. Vize aslında küçük gözükse de çok önemli bir ayrıntıdır.


Türkler vizesiz hangi ülkelere gidebilir

Hem maddi olarak hemde zaman açısından vizeye başvurulacak vize çıkacak derken çok zaman geçer ama vizesiz olarak gidince biletini alıp hemen gidebiliyorsun hemde ülkeye göre değişiklik gösteren vize fiyatlarından. Etiketler arjantin türkiyeden vize istiyor mu, arjantin vize istiyor mu, hangi ülkeler türkiyeden vize istemiyor, hangi ülkeler türklerden vize istemiyor, hangi ülkeler vize istemiyor, hangi ülkelere türkler vizesiz gidebilir, japonya türklerden vize istiyor mu, kaç ülkeye, kazakistan türkiyeden vize istiyor mu, Lübnan, Pakistan.


Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.


VİZESİZ GİDİLEN ÜLKELER GÜNCEL DURUM Biz TC Pasaportu sahibi ülkemiz vatandaşları için Türkiye’den vize istemeyen ülkeler güncel listeyi sık sık yenileyerek, vize ilişkilerindeki gelişmeleri takip edip, gerekli değişiklikleri ekleyerek başlı başına anlaşılır bir şekilde halinde çalışıyoruz. Schengen Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilebilir?


Bir vize al ülke, vizesiz ülkeler arasına giriversin 🙂 Her gitmek istediğimiz ülkeye ayrı ayrı vize alıp vize masraflarını kabartmak yerine bugün bir çoğumuz tek vize alıp vize bitene kadar mümkün olduğu kadar çok gezmeye çalışıyoruz. O nedenle vize istemeyen ülkelere gitmeden önce sorun yaşamamak adına gerekli açıklamaları okumayı unutmayın.


Ankara Antlaşması’nda son duruma göz atın. Peki vizesiz ülkelere.


Merhabalar ben ulkeler arasi gezmek istiyorum ucak bilietini ilk hangi ulkeye gideceksem o ulke icin sadece gidis almammi lazim mesala ukrayna gidecegim oradan belarus. Tıpkı yeşil pasaport gibi bazı ülkelere girişte vizesiz seyahat etme imkanı tanınan bu pasaportla uçak biletini alarak yurtdışına seyahat etmek mümkün.


Türk Silahlı Kuvvetleri üyeleri, sarı basın kartı sahibi gazeteciler, bilimsel ama�. Yani eğer vizeyi Fransa’dan almışsanız seyahate Fransa ile başlamanız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.