31 Ağustos 2020 Pazartesi

Vizeden muaf ülkeler

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki vizeler resmen kalktı. ABD vize uygulamasından muaf olan ülke vardır. Bazıları yeşil pasaporta bile vize isteyebiliyor. Bunları önceden kontrol etmekte fayda var.


Vizesiz Ülkeler Listesi.

Andorra: gün süreyle vizeden muaf. Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler. Son Güncelleme: 21.


Tatilde yurt dışına çıkmak isteyen, ancak vize beklemek istemeyenler için vizesiz gidilebilen ülkeler. Pasaport türüne bakılmaksızın gün süreyle vizeden muaf.


Getirdiğiniz sigarayı gümrükte bildirmek şart ve yüksek bir vergisi var. Karayiplerde bulunan ve vizesiz ülkeler arasında yer alan bu ada ülkesinde tüm pasaport türleri için güne kadar kalışlarde için vizeden muaf.

Brunei’de uyuşturucu kaçakçılığı suçunun cezası idam. Seyşeller Doğu Afrika açıklarında 1adadan oluşan Seyşeller Türkiye’ye vize istemeyen ülkeler arasında. Pasaportunuzla yıla kadar vizeden muaf olabileceğiniz bir ülkedir. Hata kimliğiniz ile de girebilirsiniz.


Gürcistan’da resmi dil Gürcüce, dünyanın en eski dillerinden biridir. Para birimi Lari’dir. Katar, vizesiz Asya ülkeleri listesinde yer alan en güzel ülkelerden biri. Eğer bu ülkeyi ziyaret edecekseniz ve bordo pasaporta sahipseniz gün boyunca vizeden muaf olursunuz.


Bu ülke Avrupa Birliği’nin kurucu ülkelerinden ve de dünya üzerindeki en endüstriyelleşmiş ülke olarak kabul edilen Almanya’dır. Aşağıdaki ülkenin vatandaşları milliyetine bağlı olarak,veya aya kadar ziyaretleri için Guyana vizesinden muaftırlar.


Bu ülkeler dışındaki Avrupa ülkeleri için Schengen vizesi, diğer ülkeler için de özel vizeler almak gerekiyor. Elbette bu bordro pasaport sahiplerine gelen bir zorunluluk.


VİZEDEN MUAF ÜLKELER. Asya ülkesine seyahat edecekler güne kadar vizeden muaf olacak. Dünyanın en dakik trenleri de bu ülkede.

Ortalama sadece saniye. Japonya %1e yakın okuma-yazma oranına sahiptir. Bazı ülkeler turistik seyahatlerinde vizeden muaf, bazıları ise Türkiye turist vizesini elektronik ortamda alabiliyor. Türkiye’nin vize uygulamadığı ülkeler ve kaç gün vize uygulanmadığına dair bilgileri.


Tüm pasaportların vizeden muaf olduğu bir başka ülke de Nikaragua. Hani şu meşhur adalara sahip olan ülkeye de vize gerekmiyor. Yılbaşında gidilebilecek vizesiz ülkeler deyince belki akla gelmez Barbados ama eğer yeni yılı yurtdışında kutlamak için sıradışı bir lokasyon arıyorsanız, neden olmasın?


Kırgızistan : Sadece turistik gezilerde vizeden muaf olunur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti : Ülkeye yeni kimlik kartı ile giriş yapılabilir. Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik.


Ayrıca bazı ülkeler yeşil pasaport sahiplerinden de vize istiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.