27 Ağustos 2020 Perşembe

Yeşil pasaport için gerekli evraklar

Nüfus Müdürlüğü başvuruları kabul etmektedir. Kimlik Belgesi : Nüfus Cüzdanı, T. Yukarıda açıklamış olduğumuz yeşil pasaport için gerekli evraklar listesinden sizi ilgilendiren belgeleri eksiksiz bir biçimde tamamlamalısınız. Bunun ardından bulunduğunuz yere en yakın il veya ilçe nüfus.


Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”, gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soyisim, T. O yazı bordo pasaport çıkartma işlemlerini konu alsa da, yeşil pasaport için işlemler neredeyse aynı olduğu için çok faydalı bilgiler ve tüyolar içerir. Yeşil pasaport işlemler bittikten sonra ortalama gün içerisinde adrese gönderilmektedir.


Yenilemek istenen pasaport. C kimlik numaralı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi. Pasaport harcından muaf olma ayrıcalığı. Hususi pasaport yenileme işlemi için de ilk önce randevu almalısınız.


Daha sonra sizden istenilen evrakları hazırlayarak randevu saatinde nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz. Başvuru sırasında T. Hepsinin cevabını yazımızda vereceğim. Bordo, gri ve yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir?


Yeşil pasaport için gerekli evraklar

Peki, yeşil pasaport için gerekli evraklar nelerdir - T. Süre bağlamında en fazla yıllık verilen yeşil pasaportlar için gerekli evraklar, umumi pasaport için istenen evraklarla birtakım. Beyaz fon üzerinden çekilmiş adet biyometrik fotoğraf, - Memurun çalıştığı kurum ve kuruluştaki yetkili. Nitekim bu belgelerin birinin ya da birkaçının eksikliği durumunda pasaport işlemleriniz uygulamaya konmayacaktır.


Bu nedenle pasaport çıkarmadan önce mutlaka sizden istenen belgeleri tamamlamanız gerekmektedir. Alacağınız pasaportun süresi ve türü fark etmeksizin defter bedeli bu şekilde belirlenmiştir. Alma Şartları Nelerdir?


Yeşil pasaport için gerekli evraklar

Resmi adı hususi pasaport olan yeşil pasaportu kimlerin hangi şartlar altında alabilecekleri ve güncel fiyat bilgisi ile gereken evraklar haberimizde. Umuma mahsus (Bordo) pasaport, Hususi ( Yeşil ) pasaport, Hizmet damgalı (Gri) pasaport ve Diplomatik (Siyah) pasaport olarak çeşit pasaport vardır. Bunların her biri için farklı evraklar istenebildiği gibi, genel olarak her pasaport türünde istenen evraklar da bulunmakta.


Zamanında yeşil pasaport için istenen sgk dökümü gibi belgeler artık istenmiyor. Eğer PNR numarasına sahipseniz, 2-saat kala gitmeniz yeterlidir havalimanına. Serbest Bölgede faaliyet gösteren firma yetkilileri de gerekli şartları karşılamaları kaydı ile İhracatçı Birliğine üye olduktan sonra hususi damgalı pasaport alabilecektir.


Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenecektir. Sizi bilmem ama ben yurt dışı sevdalısı biriyim. Küçüklüğümden beri gerek gezmek, gerek ise eğitim için sık sık yurt dışına çıkıyorum. Bu formu buradan indirebilirsiniz.


Yeşil pasaport için gerekli evraklar

Bordo, yeşil, gri gibi çeşitleri bulunan pasaportlar kişinin kamu kuruluşundaki derecesine veya devlet görevi için gitmesine göre bu tür renklere ayrılabilir. Siyah pasaport hamili kişilerin görev süresi boyun aile bireylerinden bazılarının yeşil pasaport edinme hakkı bulunmaktadır. Bu pasaport için gerekli şartlardan en az birini karşılamanız gerekiyor.


Bir kamu görevlisi yada öğretmenseniz kademe dereceniz yada olmuşsa öncelikle çalıştığınız kuruma yeşil pasaport içi. Yurtdışına seyahat etmek için gerekli olan pasaport, yabancı ülkelere giriş ve çıkışlarda kullanılan, kimlik yerine geçen resmi bir belge olarak tanımlanıyor.


Türk vatandaşları farklı pasaport çeşidini, mesleki durumları ve statülerine göre kullanabiliyor. Bununla birlikte her şeyden önce yeşil pasaport sahibi olanların buralara istedikleri zaman gidebileceğini bilmeniz gerekir.


Ancak umuma mahsus denilen yani normal pasaport sahibi kişilerin Schengen vizesine sahip olmaları gerekiyor. Eğer Schengen vizeniz uzun süreli ve çok girişliyse Yunan Adaları’na günübirlik veya uzun süreli kalmak üzere gidebilirsiniz. Gerekli Evraklar : 1. Hak sahibinin kurumundan alınacak kadro derecesini belirtir şehitlik belgesi 2. Adet Biyometrik fotoğraf – Son ayda çekilmiş ve başvuru sahibinin güncel halini gösteren (yaş çocuklar için de, dahil olmak üzere) – 50mm X 60mm ebatlarında – Arka Fonu Beyaz – Biyometrik özelliklere sahip 3.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.