5 Ekim 2020 Pazartesi

Vize muafiyeti olan ülkeler

Vize muafiyeti olan ülkeler

Bir Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika, umuma mahsus pasaport sahiplerine 1gün içinde günü aşmamak kaydıyla vize muafiyeti tanımaktadır. Resmi Gazete İle Yayımlandı! Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan ülkeleri henüz Schengen dahilinde olmayan ve fakat sınırlarını açan ülkeler arasında yer alıyor. ABD vize uygulamasından muaf olan ülke vardır.


Vize muafiyeti olan ülkeler. Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz. Vizesiz cennet köşelerini yazımızda işaretledik. Bakalım listede hangi ülkeler var.


Lübnan’da gün kalabiliyorsunuz. TL Altın 36TL Dolar TL Euro TL. Bunun yanı sıra İspanya, en az 1bin euroluk gayrimenkul alana oturum izni veriyor. Yunanistan ise 2bin euroluk konut alana oturum izni veriyor” dedi.


Sadece pasaportunuz ile birlikte giriş yapabileceğiniz Hong Kong için günden daha fazla süre konaklamanız gerekiyorsa, ancak o zaman vize işlemlerini başlatmış olmanız gerekmektedir. Bakanlığı tarafından verilen ve veya daha fazla kişilik bir grupta seyahat eden bir onay sahibi, varışta vize alabilir (Ürdün vatandaşları için geçerli değildir).


AB’nin vize kolaylığı anlaşmaları imzaladığı ülkelerin hemen hepsine, bu anlaşmaların tümüyle yürürlüğe girmesin - den 2-yıl sonra vize muafiyeti sağladığı görülmektedir. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Lüksemburg’da bir araya gelen AB İçişleri Bakanları resmi karar almadı. Aradığınız bilgiye erişemedik, muhtemelen arama yaparak bulabilirsiniz. Yani ülkemizden Sırbistan’a güne kadar olan seyahatlerde vizesiz seyahat hakkınız bulunur.


Ancak daha uzun kalacaksanız vize başvurusu yapmanız gerekir. Ayrıca Bulgaristan üzerinden gidecekseniz bu ülkenin transit geçiş vizesini almanız şarttır. Büyükelçiden vize muafiyeti müjdesi geldi.


Bugünden itibaren hayata geçirilecek olan uygulama ile o ülke ile vize muafiyeti günden güne çıkarılacak. Detaylara birlikte bakalım. Bir ülkeden bir ülkeye gitmek istediğimizde çoğunlukla pasaport ve vize almak zorundayız. Yorum Yaz Soru Sor.


Vize muafiyeti olan ülkeler

Vizeden muaf ülkeler listesinde olan Zambiya’ya sınırda vize alarak gün boyunca seya. Avrupa Birliği uyum süreci gibi süreçlerin hale devam etmesi ve Avrupa ülkeleri ile aramızda olan siyasi nedenlerden dolayı şuanda vize muafiyeti daha az uygulanmaktadır. Bahamalar vizesi almak amacında olan kişiler vize başvurusunu yaparken evraklarda hassas davranmalıdır. Eksik ya da hatalı evrak olmadığı sürece vize başvurusunda herhangi bir sorun bulunmamaktadır.


Temsilcilerimiz sizi deneyimleri doğrultusunda tavsiyelerde bulunarak ihtiyacınız olan vizeyi hızlı, kolay ve güvenilir şekilde almanıza yardımcı olmaktadırlar. Bu nedenle vize muafiyeti uygulayan ülkeler arasında uzak lokasyonları tercih etmekten geri durmamak gerekir. Güney Amerika'nın muhteşem ülkesi, benzersiz kültürüyle göz dolduran ve kendine hayran bırakan Arjantin'i de görmemek için hiçbir neden yok.


Arjantin'de güne kadar vizesiz bir şekilde seyahat etme olanağı bulunuyor. Ancak tüm bu ülke vatandaşlarının en az altı ay geçerli bir pasaport sahibi olmaları gerekmektedir. Türk vatandaşlığı genel yoldan, evlilik yolu ile ve istisnai yoldan kazanılmaktadır.


Türkiye, ülke için vize muafiyeti getirdi. Kosova, 1gün içinde günü amamak artıyla vize muafiyeti sağlamaktadır.


Vize muafiyeti olan ülkeler

Arnavutluk sınırları içerisinde seyahat etmenin yanında transit geçenler için de vize muafiyeti vardır. Transit vize isteyen ülkeler arasında bulunan Almanya’nın şartları biraz daha uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.