26 Ekim 2020 Pazartesi

Vukuatlı nüfus kayıt örneği

Bu hizmeti kullanarak, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki nüfus kaydınızı sorgulayabilir, barkodlu olarak nüfus kayıt örneği belgesi alabilirsiniz. Bir sonraki adımda sizlere e-devletten nasıl vukuatlı nüfus kayıt örneği alacağınızı adım adım anlattık. Nüfus kayıt örneği, istenme nedeni ve hangi amaçla kullanılacağının belirtildiği yazılı istek olmadan verilemez.


Başlıkta verdiğimiz (üç) belge türüde aynı belgeyi ifade eder. Bu belge bir ay boyunca e devlet sisteminde kayıtlı tutulur.


Aşağıdaki görselde örneğini görebileceğiniz bu belgede düşünceler kısmı olmalıdır.

Bunun yanı sıra son zamanlarda firma ya da kurumların talep ettiği belgelerden biri de vukuatlı nüfus kayıt örneği olup bu örnek birey dahil bireyin tüm ailesinin bilgilerini gösteren bir belge olarak bilinmektedir. Genellikle güvenlik araştırması ya da yeni iş başvurularında kurumların talep ettiği belgelerden biri olarak yer almaktadır. Nüfus Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.


Bireyler bu belgeyi e-devlet. Yukarıdaki ekranda sorgula kısmına basınca, çıkan ekran kısmında sağ üst bölümde dosyayı indir, kısmına basınca bunu yazıcıdan çıkaracaksınız. Bir çok kişi ise vukuatlı nüfus kayıt örneği muhtarlıktan alınır mı, sorularını yöneltmektedir.


Covid-(Korona) virus salgını sebebiyle güncel çalışma saatlerimiz aşağıdaki gibidir. Devlet şifrelerini kullanarak vukuatlı nüfus.


Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan içerisinde anne, baba, eş ve çocuk bilgilerinin yer aldığı resmi bir belge olarak.

Bunun için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Kişiler nüfus kayıt örneği tipi bölümünden kişi, aile ya da nüfus olarak seçim yapmalı, ardından eski eş listele, vukuatlı belge gibi seçeneklerden istediklerini seçmelidir. Son olarak ise belgenin neden verileceği ile ilgili sorgulama bölümü doğru bir şekilde doldurularak sorgulama demeniz gerekmektedir. Yapılacak bu işlemler ile birlikte nüfus kayıt örneği.


Bu belgeye de tıpkı Adli Sicil Kaydı gibi e-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz. Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama şeklinde arattıktan sonra açılan sayfada ”Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum.


Vukualtı nüfus kayıt örneği almak için dilekçeniz, fotoğrafınız, nüfus cuzdanınız gibi herhangi bir şekilde bir belge istenmemektedir. Eğer kendi adınıza vukuatlı nüfus kayıt örneği çıkarıyorsanız direkt olarak gidip kimliğinizle başvuruda bulunmanız kafi olacaktır. Eğer şahıs kendisi değilde yukarıda sayılan.


Birçok kurum ya da kuruluş tarafından vukuatlı nüfus kayıt örneği talep edilmektedir. Son derece önemli bir belge olan vukuatlı nüfus kayıt örneğinin kullanım alanı geniştir. Bu evrakta aile bireylerinin TC kimlik numaraları, doğum tarihi ve doğum yeri bilgilerinin liste halinde sıralandığı. Düşünceler kısmında varsa evlenme, boşanma, doğum, vatandaşlık vs gibi olaylar işlenmiş ve eksiksiz olmalıdır.


Vukuatlı nüfus belgenizi almak için hiç bir dilekçeye, fotoğrafınıza yada nüfus cüzdanınıza gerek yoktur. Vize başvurusu için tam vukuatlı nüfus kayıt örneği mutlaka istenmektedir. Seyahat edecek olan tüm bireylerin aile bilgileri tam tekmil olarak vize başvurusu esnasında talep edilmektedir.


Bunun haricinde evli bayanların evlenmeden önceki kızlık soyadı ile de bu belgeyi almaları. Vatandaşın aile ve kimlik bilgilerini içeren resmi belgeye vukuatlı nüfus kayıt örneği denilir.

Kamu kuruluşlarından herhangi birine başvuru yapıldığında, özel kurumlara başvuru yapıldığında, burs başvurusunda. Karşınıza gelen sayfada, nüfus bilgileriniz ve alacağınız nüfus kayıt örneği seçenekleri bulunacaktır.


Dava açan bazı arkadaşlar vukuatlı nüfus kaydında “kapalı kayıt ” görünen kişilerin öldüğünü düşünerek bu kişilerin veraset ilamı için başvuru yollarını aramaktadır. Kapalı kayıt illa ki bir kişinin öldüğü anlamına gelmez.


Bu nedenle, nüfus kayıt örneği çıkartabilmek için aile fertlerinden birinin, bir kimlik belgesi ile nüfus müdürlüğüne gitmesinin yeterli olacağı bildirilen açıklamada ayrıca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.