29 Ekim 2020 Perşembe

Yeni bebek kimlik çıkarma

Bu konuda herhangi bir sınırlama kesinlikle yoktur. Ardından yeni çipli kimlik belgesi basılmaktadır. Sonrasında bu belge belirtilen adrese kargo ile gönderilmektedir.


Kargonun çıkış ili Ankara olduğu için teslim edilme süresi de teslimat adresinin bulunduğu ile göre. Fakat randevu almanız durumunda sıra beklemeden, işinizi daha çabuk halledebileceksiniz.


Böylece zaman kaybetmeden bebeğinize hızlı bir şekilde kimlik kartı.

Türkiye’de geçiş aşaması süren çipli kimlik kartlarından oluşacak. Kısaca ilk günde yapılan yeni doğan bebek kimlik çıkarma işlemleri ücretsiz olmaktadır. Fakat normal şartlarda kimlik başvurusu için ücret alınmaya yeni doğan bebek kimliği için değerli kâğıt ücreti alınmaktadır.


Geç kalındığı durumlarda bu ücret 1TL olarak talep. Yenidoğan Bebeğiniz için Kimlik Kartı Çıkarma Hakkında Her Şey. Herhangi başka bir akrabası giderek, bebek için kimlik çıkaramaz.


Yalnızca acil ve gerekli durumlarda vekalet verilerek bu işlem yapılabilir. Ayrıca ikisinin birlikte gitmesine de gerek yoktur.

Ailenin en yeni üyesine isim verileceği ve bir kimliğe sahip olacağı düşünüldüğünde kimlik çıkarma işlemleri oldukça heyecan vericidir. Bunlardan ilki nüfus cüzdanının ne zaman çıkacağıdır. Başvurunun ardından bebeğinizin kimliği aynı gün içinde çıkmakta ve postalanmadan elden teslim edilmektedir.


Diğer yandan, eğer anne baba verdiği isimden memnun olmaz ve değiştirmek isterse mahkemeye başvurarak. Başvuru sonrasında, zarf içinde, size kimlik kartı şifreniz (pin kodu) verilecektir.


Bu adımları hastaneden aldıkları belgeler sayesinde ilerletebilmektedirler. Atmaları gereken ilk adım ise yeni doğmuş olan bebeklerine yeni kimlik kartı.


Kimlik çıkartmayan ailelere ciddi para cezaları var, adımda yeni doğan için kimlik çıkarma işlemi. Nüfus Müdürlüklerine gitmeden hazırlanmanız gerekir. Nüfus müdürlüğü ile ilgili iş ve işlemleriniz hakkında bilgi almak için ve işlemleriniz için randevu almak için 1numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz. Folik asit kullanmak.


Bebeğin doğduğu il veya ilçeden müracaat etme zorunluluğu yoktur. Kimlikler de artık teknolojiye uyum sağladı. Birincisi yeni kimlik talebi, ikincisi kayıp veya yıpranmalar, üçüncüsü evlilik ile soyadı değişikliği yada dünyaya yeni açan bebeklerimiz için yeni doğan bebek nüfus cüzdanı için oluyor.


Burada yeni kimliğinizi. Oglum yaşinda futbol takımina yazdirdim bizden yeni kimlik çikarmaniz lazim dedi byometrik foto felan randevusuz erken saatte gidip almamiz mümkün olurmu acaba rendevulu epey zaman diyor hemen istedikleri icin kimligi lisans alinmasi icin teşekk�.


Yeni kimlik çıkarma işlemleri!

TL olduğu, kayıp durumunda ise bunun iki katı tutar ödeneceği unutulmamalıdır. Dolayısı ile yeni doğan bebeğiniz için kimlik çıkarmak istediğinizde, bebeğinize “ Çipli olan yeni kimlik ” düzenlenecektir. Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin tebliği, Resmi Gazete’nin.


Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden veya Alo 196’dan kimlik yenileme randevusu almanız gerekmektedir. Randevu almadan da nüfus müdürlüğüne gidebilirsiniz ancak pek çok kişi yeni kimlik başvurusunda bulunduğundan uzun saatler sırada beklememek için randevuyla gitmeniz. Türkiye son birkaç yıldır büyük bir teknoloji dönüşümün içerisinde.


Bu yüzden pek çok şey gibi kimliklerimiz de değişiyor ve yeni çipli kimliklere geçiş yapılması. TL ücret ödemeniz gerekmektedir.


Bazı durumlarda istasyon önünde sıra oluştuğu için dakikadan da evvel orada bulunmanız t. Ayruca yeni doğan bebekler için herhangi bir fotoğraf almanız gerek yoktur. Akağıdı üzerine damganın basılması sonrasında verilen belgeler ile kimlik kartı ile yapılabilecek tüm işlemler yapılabilmektedir.


Kimlik kartının gelmesi sonrasında bu kağıtlara ihtiyaç kalmamaktadır. Bu kağıtların kullanım süreleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.