1 Ekim 2020 Perşembe

Yeşil pasaport için randevu

Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Harç bedeli alınmaz. Randevu almak için yukarıdaki linki tıklamanız yeterlidir.


Yeşil pasaport için randevu başvurularını belirli yerler kabul eder. Sadece bulunduğunuz İL NUFUS Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz.

Hususi pasaport yenileme işlemi için de ilk önce randevu almalısınız. Daha sonra sizden istenilen evrakları hazırlayarak randevu saatinde nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz. Bütün Türkiye için pasaport randevu tek bir sayfadan verilmektedir.


Randevu işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için hemen aşağıda linkini verdiğimiz sayfayı ziyaret ediniz. Memurun çalıştığı kurumun il. Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Nitekim bu belgelerin birinin ya da birkaçının eksikliği durumunda pasaport işlemleriniz uygulamaya konmayacaktır.


Bu nedenle pasaport çıkarmadan önce mutlaka sizden istenen belgeleri tamamlamanız gerekmektedir.

Site ve randevu almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu site üzerinden ilk olarak alabileceğiniz pasaport türünden (bordo, yeşil, gri pasaport ) birini seçiyorsunuz. Randevu Al butonuna tıklanınca karşınıza kimlik, sürücü belgesi ve pasaport randevusu için ayrı buton gelecektir.


Burada pasaport randevu al butonu üstüne gelip tıklayınca karşınıza ayrı seçenek açılıyor burada başvuru yapacağınız pasaport çeşidini seçmeniz gerekiyor. O yazı bordo pasaport çıkartma işlemlerini konu alsa da, yeşil pasaport için işlemler neredeyse aynı olduğu için çok faydalı bilgiler ve tüyolar içerir. Mağduriyet yaşanmaması için randevu aldığı halde pasaport başvurusuna gelmeyenlerin randevularını iptal etmesi gerekmektedir.


Randevulu müracaatların işlemleri randevusuz müracaatlardan önceliklidir. Pasaport harcından muaf olma ayrıcalığı. Yenileme işlemi için yine adet biyometrik fotoğraf, eski yeşil pasaport, nüfus cüzdanı, pasaport cüzdan bedeli dekontu, öğrenci için ise ekstra olarak öğrenci belgesi ile birlikte randevuya gidilmesi gerekmektedir. Bunun için epasaport.


Vizeniz olmadan bu pasaport ile anlaşmalı ülkelere gidebilirsiniz ancak anlaşması olmayan ülkeler için ayrıca vize almanız gerekir. Hepsinin cevabını yazımızda vereceğim. Randevuyu alabilmek için online ve telefon olmak üzere iki farklı yok var.


Rakam verecek olursak tam tamına 1ülkeye vizesiz, kapıda vize alarak veya online vize alarak girebilmektedir. Doğrusu bir hayli dolaşım gücü fazladır yeşil pasaportun.


Bordo pasaport için bu sayı 1ülkeyle sınırlı.

Hak sahibi kişi emekli veya istifa etmiş ise müracaat anında bizzat bulunması gerekmektedir. Yeni pasaport için konsolosluk randevusu alacak vatandaşların öncelikle nüfus cüzdanında T. C kimlik numarası olması şarttır.


Sakarya da bordo pasaport basvurusu yapmıştı, görevli kaybolan yeşil pasaport ta belki bulunur. Sonuç olarak ilk kez yeşil pasaport çıkaracaklar için ya da yenileme işlemi yapacaklar için randevu işlemleri hem internetten hem de telefonla yapılabilmektedir. Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde çok fazla başvuru olduğu için telefonla işlem yapmaz biraz uzun sürebilir.


Telefonla randevu almak isteyenler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün çağrı merkezi numarası olan ALO 1hattını arayıp randevu alabilirken internet üzerinden hızlı bir şekilde. Daha sonra yanınızda bulunması gereken nüfus cüzdanı aslı, biyometrik fotoğraf, defter bedelinin ödendiğine dair dekont ve kadro derecenizi gösteren bir belge ile birlikte.


Randevuya gideceğiniz günden önceki iş günlerin birinde pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedelini yatırmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.