3 Aralık 2020 Perşembe

Yeşil pasaport ile vizesiz gidilebilen ülkeler

Daha önceden Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeden muaf olduğu ülkeleri sizin için derlemiştik. Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik. Kendine özgü kültürü ile Afrika’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Fas, yeşil pasaport sahipleri tarafından gün boyunca vizesiz gezilebilir.


Aşağıdaki listedelerde yer alan yeşil pasaport vize. Türk vatandaşlarının vizesiz girişine izin veren 1tane ülke bulunuyor.


Bu ülkelerden bazıları sadece pasaport ve uçak bileti ile seyahat etmeye izin verirken, bazıları ise kapıda vize ve online vize gibi kolaylıklar sağlıyor.

Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler sayfamızda listelemiş, üstüne vizesiz gidilen en güzel ülkeler yazısı ile ülkeyi bonuslarıyla derlemiştik. Antigua ve Barbuda Kuzey Amerika’daki Antigua ve Barbuda’ya 1gün için vize almadan giriş yapabilirsin. Yaklaşık gün sürdü yolcuğumuz. Bordo pasaporta vizesiz ülkeler dışında, yeşil pasaporta güncel vizesiz ülkeler listesini.


Yunanistandan (Igoumenitsa) feribot ile İtalya’nın Bari kentine indik. Bazen de kaldırılan vizeler sadece yeşil pasaport veya diplomatik pasaportu kapsıyor olabilir. Oysa ki bir çoğumuz çipli bordo pasaport sahibiyiz.


Dış politikada ilişkilerinin gelişmesiyle vizesiz gidilen ülkeler sayısının artmasını umuyoruz.

Yeni bir ülke ile. Geldik bordo pasaportlular olarak en çok özendiğimiz (en azından bizim özendiğimiz diyelim) pasaport türü olan yeşil pasaportun vizesiz dünyasını sizlerle buluşturmaya. Avrupa ülkesine vizesiz giriş hakkı bulunan bu pasaport için listemiz. Hangi ülkeler vizesiz diye merak ediyorsanız, vize istemeyen ülkeler listesini en güncel hali ile aşağıda görebilirsiniz.


Bu şekilde dünyadaki her yeri tamamlamış olduk 🙂 Aslına bakarsanız yeşil pasaportla dünyanın her noktasından belirli güzel yerleri vizesiz olarak ziyaret edebiliyorsunuz. Tüm süreçleri anlattığımız bu iki yazımız sonrasında sıra yeşil pasaport ile vizesiz gezilebilecek ülkeleri listelemeye geldi. Bu yazımızda yeşil pasaportunuz varsa hangi ülkelere ne kadar süreliğine vizesiz gidebiliceğinizi listeledik.


En güncel yeşil pasaport ile vizesiz gidilebilen ülkeler sırasıyla aşağıdaki gibi. Pasaportsuz gidilen ülkeler (Sadece kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkeler ) Yurtdışına seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek isteyenlerin en büyük dertlerinden birisi pasaport ve vize. Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz. Vizesiz cennet köşelerini yazımızda işaretledik.


Bu ülkelerde maksimum kalabileceğiniz gün sayısını da göz önünde bulundurarak uçak bileti aldıktan sonra, size düşen güzel bir seyahat planı yapıp o ülkeyi gezmek. Yani pasaportun geçerlilik süresinin ziyaret süresi kapsamında olması yeterli değil. Bu süreyi göz önüne alarak dilediğiniz gibi seyahat edebilirsiniz. Memur anne-baba çocukları da bu avantajdan faydalanabiliyor.


Yeşil Pasaport İle Gidilebilen Ülkeler. Türkiye’den vizesiz olarak gidilebilen ülkeler arasında, tüm pasaport sahiplerine gün ile 1gün arasında farklı süreler ile vizesiz seyahat olanağı sağlanıyor.

Kapıda vize uygulaması ve e-vize uygulaması ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kolay ve rahat seyahat seçeneği sunan ülkeye, yeşil pasaport sahipleri de vizeye gerek olmadan seyahat edebilir. Genellikle yeşil pasaport ile turistik vize alacağınız da hem süre olarak daha uzun vize alıyorsunuz hem de bordo pasaport kadar katı bir sorgu süreci yaşamıyorsunuz.


Fakat dönem dönem ülkeler arası siyasi ilişkiler ve kişisel. Avrupa Birliği ülkelerine, Schengen vize dahilinde vizesiz olarak seyahat edilebiliyor. Eğitim, oturum ve çalışma gibi durumlarda vize başvurusu yapmak gerekiyor. Bazen bu süreç bize o kadar uzun geliyor ki uğraşmamak için atlayım vizesiz ülkelere gittiğimiz çok olmuştur.


Ama yeşil pasaport sahipleri öyle mi? UMUMİ PASAPORT (BORDO PASAPORT ) İLE VİZESİZ GİDİLEN VEYA KAPIDA VİZE VEREN ÜLKELER – GİRDİKTEN SONRAKİ YIL İÇİNDE KALMAYA İZİN VERİLEN SÜRE.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.