26 Nisan 2021 Pazartesi

Yeni ehliyet çıkarma

Yeni ehliyet harcı ücretleri açıklandı! Resmi Gazete’de yayımlanan. Yeni kimlik için gereken belgeler, ödenecek ücretler, kayıp ve zayi durumlarında yapılması gerekenler, yeni doğan bebekler için kimlik çıkarma işlemleri anlatılacaktır.


Sürücü belgesi değişimi ile ilgili izlenmesi gereken işlemler adım adım anlatılmıştır. Bakanlığı tarafından mevcut sürücü belgeleri Ocak`tan itibaren değiştirilmeye başlandı.

Yenileme veya kayıp nedeniyle yeni ehliyet çıkaracak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık belgesi, eski sürücü belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi için anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge. Bu aşamada özellikle günümüzde. Kayıp ve çalıntı ehliyet durumunda bir ceza ödemek gerekmezken, yeni ehliyet çıkarma için sadece belge ücreti ödeniyor.


Herhangi bir nedenden ehliyet değiştirme ya da yeni ehliyet çıkarma işlemi yapmanız gerekiyorsa ilk yapılması gereken ehliyet randevusu almaktır. Sorularınızın cevabı haberimizde… Ehliyet Yenileme. Bu yeni nesil ehliyet kartlarına geçişle beraber nüfus müdürlükleri ehliyet çıkarma işlemlerine bakmaktadır.


Sürücü kursunuz, size lüzumlu olarak bütün belgeleri sınavları kazandıktan sonrasında bir dosya haline sunuyor. Sizler ise internetten randevu alarak gidip yeterlik çıkarma şansına sahip oluyorsunuz.

Ehliyetin kaybolması herkesin başına gelebilecek bir durumdur. Bu yüzden de ehliyet kayıp durumu ile karşı karşıya kaldığınız zaman yapmanız gerekenler hakkında ve ehliyet başvurusu sırasında sizlerden istenecek olan belgelerin hangileri olduğu konusunda merak ettiğiniz soruların cevaplarını bu yazımızda anlatmak istedik.


Bilindiği üzere, ehliyet yenileme veya yeni ehliyet çıkarma işlemleri bu yıla kadar trafik şube müdürlüklerince yapılıyordu. Yeni yapılan düzenleme ile bu işlemler Nüfus Müdürlüklerine aktarıldı.


Yaşadığınız ilçe nüfus müdürlüğüne. Ehliyet Sağlık raporunu Devlet Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Üniversite Hastaneleri, Aile Hekimleri, Sağlık Bakanlığımız tarafından ruhsatlı Özel Hastanelerden alabilirsiniz. Ehliyet çıkarma ve yenileme işlemleri son değişikliklerle artık Nüfus Müdürlüklerince yürütülmektedir. Bu nedenle ehliyet yenileme işlemleriniz için randevu almanız gereken kurum, Nüfus Müdürlüğü’dür.


Ehliyet yenileme başvurularınız için herhangi bir Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat edebilrsiniz. Yeni kimlikler başvuru sonrasında Ankara kimlik çıkarma yeri tarafından işleme alınmakta olup, yeni kimlik kaç günde çıkar konusunda ise gün olarak belirlenmektedir.


Yani yeni kimlikler gün içerisinde belirttiğiniz ev ve iş adresinize gelmektedir. Eğer ki adresinizde bulunmadığınız anda kimlik gelir ise bağlı bulunduğunuz nüfus dairelerine teslim edilmektedir. Ancak B grubu için senede, E grubu için senede bir sağlık raporu istenecek. Böylelikle ömürlük ehliyet.


Sürücü belgelerini ( ehliyet ) yenilemek isteyenler ya da ilk defa sürücü belgesi çıkarmak isteyenler, bu işleminin ne. Kayıp ehliyet çıkarma süreçleri Öncelikle ehliyetini kaybeden kişilerin yeni ehliyet için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmalıdır.


Nüfus Müdürlükleri’nin yoğun ve kalabalık olma ihtimalini düşünerek, ALO 1hattını arayarak, kaybolan veya çalınan ehliyetiniz için randevu alırsanız çok daha kısa sürede işinizi halledebilirsiniz.

Konu hakkında resmi açıklama yapıldı. Bu ehliyet çıkarma ücreti her yıl değişmektedir. Bu durumun ardından ehliyet yenileme işlemlerinde artış yaşanmaya başladı.


Kimlik kartı çıkarma ücreti ne kadar? Ehliyet sağlık raporunu devlet hastanesinden değilde özel hastaneden almak istiyorum. Acaba özel hastaneler kaç para ister ehliyet sağlık raporu için.


Eski Tip Ehliyetini Kaybedenler yada Çaldıranların Ehliyet Çıkarma Ücreti. Bunlardan biri de ehliyet harç ücretinin ödenmesidir.


Ayrıca ehliyet kart ücretinin ve Polis Vakfı katkı payının da ödenmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.