7 Mayıs 2021 Cuma

Yeni ehliyet ücreti

Yeni ehliyet harcı ücretleri açıklandı! Resmi Gazete’de yayımlanan. Ehliyetinizin veriliş tarihine bakınız. Kayıp ve çalıntı ehliyet durumunda bir ceza ödemek gerekmezken, yeni ehliyet çıkarma için sadece belge ücreti ödeniyor.


TL işlem ücreti talep edilmektedir. YENİ EHLİYET HARÇ BEDELLERİ İlk defa ehliyet alan kişilerin ödemesi gereken harç miktarı, değerli kağıt ve vakıf ücretleri ise yine aşağıdaki görselde mevcuttur.

Bunlardan biri de ehliyet harç ücretinin ödenmesidir. Ayrıca ehliyet kart ücretinin ve Polis Vakfı katkı payının da ödenmesi gerekmektedir. Toplam TL ücret ödenmesi gerekir.


Eski ehliyet yenileme ücreti. TL Polis Vakfı ücreti 1TL de değerli kağıt bedeli ücreti talep ediliyor. EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ… EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER.


Yapılan açıklamaya göre, oluşan yoğunluk nedeniyle yeni ehliyet başvurusu en son ne zaman diye soracak olursanız 31. Kursa yeni kayıt yaptırdım kurs hala devam ederken e sınav ücretini yatırdım bi sıkıntı olur mu erken yatırdığım için.

Bu aşamada özellikle günümüzde. B BE, C C1E, C, CE, D D1E,DE, G, M ” sınıfları için harç ücreti Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hes.


Yeni ve güncel ehliyet sınavı ücreti MTSK (Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Yönetmeliği)’da yer almaktadır. Yazılı sınav ve sonrasında direksiyon sınavını başarıyla tamamlarsanız siz de ehliyet almaya hak kazanırsınız.


Hizmet bedeli olarak polis vakfı ücreti olmak üzere farklı ödeme yapacaktır. Avrupa Birliği ile uyumlu olması gereken yeni ehliyet uygulaması ile beraber ehliyet sahiplerinin ehliyet yenileme belgeleri ile başvuru yaparak ehliyet yenileme işlemini yapması gerekiyor. Peki yeni ehliyet nasıl alınır? Bu ücretin 2TL’lik kısmı Maliyeye vergi olarak, TL’lik kısmı ise Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfına hizmet bedeli olarak ödenmelidir.


Böylece net ehliyet ücreti ortaya çıkıyor. Eğer eski tip ehliyetinizi yeniliyorsanız, ehliyet ücreti yeni bir ehliyet alma aşamasında karşımıza çıkan kâğıt bedeli ile vakıf katkı payını ödemeniz gerekir. Yani toplam 2TL ücret ile karşılaşacaksınız.


Yeni yılda ehliyet yenileme işlemlerini sorunsuz bir şekilde halletmek isteyen vatandaşlar istenen belgeleri araştırıyor. Yeni düzenleme ehliyet için başvuru yapacak vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Yeni çipli ehliyete geçmek için tanınan son başvuru süresi.


Fakat bu süreçte ehliyet yenileme ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi ehliyet yenileme ücretleri olmaktadır. Mevcut bulunan ehliyetin yenilenmesi için belirlenen lira yenileme ücreti bankaların pek çoğuna yatırılabilir.


Fakat devlet bankaları dışında özel bankalar bazen bu ücret ile uğraşmamak için sistem yok bahanesi üretebilir.

Bu sınavın ücreti 1TL olarak belirlenmiştir. A A A ve F sınıfı harç ücreti : 16TL. B sınıfı ehliyet harç ücreti : 49TL.


Yeni sistemle birlikte ilan verme zorunluluğu ortadan kaldırılmıştır. Kullanmakta olduğunuz sürücü belgeniz, Nüfus cüzdanınız, pasaportunuz veya avukatlık kimliğiniz, Yeni tarihli alınmış olan sürücüye ait sağlık raporu, Bankaya veya vergi da. Konu hakkında resmi açıklama yapıldı.


Bu işlemi randevu öncesi veya sonrasında yapabiliyorsunuz. Fakat randevuya gitmeden önce mutlaka yaptırmalısınız. Yaptığınız işlemin dekontunu da yanınızda mutlaka bulundurmalısınız.


Fakat yeni verilen çipli ehliyeti kaybettiğinizde daha önce yenileme hakkını kullandığınız için bu rakam artıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.