27 Mayıs 2021 Perşembe

Yeni evlenenler nüfus cüzdanı

Yeni kimlik kartı için hangi evraklar gereklidir? Nüfus cüzdanınızı yanınızda getirmeniz gerekiyor. Kayıp ya da çalıntı durumlarında bu belge aranmaktadır. Yasal olarak evlilik tarihinden itibaren aylık süre zarfında yeni nüfus cüzdanlarınızı almış olmanız gerekmektedir.


Evlilik cüzdanınız (şart değil). Fakat nikah kıyılır kıyılmaz kimlik değiştirmek için başvuru yapmayın.

Nüfus Cüzdanı devlet tarafından vatandaşlarına verilen kimlik kartıdır. Kişinin vatandaşlık bilgilerinin resmi olarak tanımlayan bu belgede kimlik numarası, isim bilgisi, aile bilgisi, kan grubu bilgisi gibi bilgiler yer alır. Eski büyük kartlar yerine yeni elektronik hizmet de vermesi planlanan kartlara geçildi.


Burada önemli bir ayrıntı vardır. Ayrıca şube sayısı fazla olan. Bankaların isimlerini harf sırasına göre belirtik.


Fakat yeni sistemde kimlik yenileme ücreti nasıl yatırılır sorusunun yanıtı biraz değişiyor. Kimlik Kartı verilecektir.

Bu sistemde yeni kimlik kartı çıkarmak için ödemeniz gereken nüfus cüzdanı harcı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla yapılabiliyor. Yeni doğan çocuğa nüfus cüzdanı çıkartma işlemi yapacak olanların randevularını değiştirebilme, iptal edebilme ya da sorgulayabilme hakları bulunmaktadır.


Bunun için Nüfus Genel Müdürlüğü’nün web sitesine girmeleri ve sonrasında randevu durumu butonuna tıklamaları gerekmektedir. Randevu sorgulama sayfası açılmaktadır. Bu sayfada kimlik numarası, isim, soyisim. Yeni evlenenlere devlet yardımı başvurusunun nasıl yapılacağı binlerce evlenme hazırlığındaki çift tarafından merakla sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer alıyor.


Yeni bebek sahibi olan ailelerin izlemesi gereken birkaç adım bulunmaktadır. Bu adımları hastaneden aldıkları belgeler sayesinde ilerletebilmektedirler. Atmaları gereken ilk adım ise yeni doğmuş olan bebeklerine yeni kimlik kartı.


Yeni nüfus cüzdanı çıkartmak isteyen vatandaşlarımızın yaşından büyük olmaları gerekmektedir. Nüfus Müdürlüklerinden temin edilen yeni kimlik başvuruları için son gün yaklaştı. Yani yaşından büyük olan vatandaşlarımız yurt içinde il ve ilçe nüfus müdürlüklerine yurt dışında ise dış temsilciliklere başvuru yapmaları gerekecektir.


Ve başvuruda bulunan vatandaşlarımız nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen. Eski nüfus cüzdanlarının üzerinde yer alan bu iki bilgi de artık yeni kimlik kartlarının üzerinde kullanılmayacak. Peki bu numaralar sizlere lazım olduğundan nasıl işlem yapacak ve. Bu belgelerin tamamını yanınızda bulundurmanız gerekiyor.


Bu nedenle vatandaş öncelikle bu hizmetin ücretini ödemesi gerekli.

Aynı zamanda yeni nüfus cüzdanı alabilmek için kimlik beyanı yapılabilmesinden dolayı eski nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi kimlik yerine geçebilecek ya da kimlik görevi görebilecek belgelerinde yanınızda bulunması yeterli olacaktır. Bununla birlikte yeni kimlik ücreti olarak 15TL gibi bir ücret. Ekranın alt köşesinde göreceğiniz, Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme sayfasını tıklayacağız.


Ancak yeni kimlik kartları ile beraber, seri ve cilt numaralarının nerede yer aldığı merak ediliyor. Bir başka deyişle, yeni nüfus cüzdanı başvurusunun mutlaka temsilciliğimize gelerek şahsen veya vekâletnameyle yetkili kılınacak kişi tarafından yapılması ve teslim alınması gerekmektedir.


Birincisi yeni kimlik talebi, ikincisi kayıp veya yıpranmalar, üçüncüsü evlilik ile soyadı değişikliği yada dünyaya yeni açan bebeklerimiz için yeni doğan bebek nüfus cüzdanı için oluyor. Bunun için akıllı telefonlarınızın ve internetinizin olması da yeterli oluyor. Aşağıdaki linkten yeni kimlik başvurunuzu rahatlıkla yapabilirsiniz. Ancak yeni çipli ehliyet belgesini almış olanların böyle bir şansı yoktur.


Yeni ehliyetlerde kişiye ait kimlik bilgileri bulunmadığından çipli ehliyet belgenizi nüfus cüzdanı yerine kullanamazsınız. Banka kartı boyutundaki yeni kimliklerin taşıması da kolay olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.