2 Temmuz 2021 Cuma

Yumurtalık kisti kaç cm alınır

Yumurtalık Kisti İçin Hangi Doktora Gidilir? Follikül kisti : Gençlerde en sık rastlanan yumurtalık kist tipidir. Genelde bulgu vermezler, ancak adet gecikmesine neden olabilmektedir.


Gelişen yumurta hücresinin çatlamaması ve büyümeye devam etmesi sonucu oluşur. Büyüklükleri genelde 2-santimetredir ve tedavi gerektirmez. Herhangi bir komplikasyon yaratmazlar.


Bazı zamanlarda kistin küçülmesini için doğum kontrol. Ancak bu büyüklük oldukça ekstrem bir durum olmadıkça meydana gelmez. Kadınların yumurtalığının içinde veya üzerinde bulunan içi sıvı dolu, top şeklindeki yapılara yumurtalık kisti denir. Ceydeli, “Bu haplar hormonları dengeliyor, yumurtlama işlevini baskılıyor ve adeti düzenliyor.


Kist : İçi sıvı dolu kesecik. Ur: İçi katı içerikli. Kitle: Her ikisine verilen isim, kisti. Laparoskopik Cerrahi, basit yumurtalık kisti olan hastalarda uygulanan bir cerrahi yöntemdir.


Yumurtalık kisti kaç cm alınır

Bu yöntemde hastanın karın boşluğuna bir kamera ile girilir ve kist bulunduğu yerden, etrafındaki sağlam yumurtalara zarar vermeden alınır. Bu yöntem iyi huylu olan yumurtalık kistleri için uygulanmaktadır. Kapalı ameliyat olarak da bilinen bu yöntemde teleskop kullanılır ve genel. Nadiren kistin çok büyük olması nedeniyle veya başka nedenlerle karın ortasından dikine yapılan kesi ile ameliyat gerçekleştirilebilir, bu.


Yumurtalık kisti kaç cm alınır

Operasyon laparoskopik (kapalı) uygulanmışsa, hasta bir gün süre ile hastanede kalır, ertesi gün taburcu edilir. Danazol, Gn RH analogları gibi) denenebilir.


Sıklıkla rahim ameliyatı esnasında rastlanan fonksiyonel olmayan bir kisttir. Skleroterapi yöntemi sadece iyi huylu kistlerde ve CA 1testinden değerleri normal çıkan kistlere yapılabilir. Daha sonra bu kist çatlar ve yumurta açığa çıkar.


Bu uygulamanın yapılabilmesi. Kadınların pek çoğunun sıklıkla yaşadığı korkulardan biri de yumurtalıklarda kist olmasıdır. Eğer döllenmezse gün. Hemen hemen her kadında hayatının bir döneminde yumurtalıklarında kist saptanabilir.


Bu kistler genellikle bulgu vermezler ve tedavi dahi gerektirmezler. Bu durumlarda hastanın kullanmasında sakınca yoksa doğum kontrol hapları. Kistler vücutta herhangi bir yerde gelişebilir.


Fonksiyonel yumurtalık kistleri ve patolojik kistler. Bu zararsız kistler kadınların. Kenarları düzgün sınırlı, gerg.


Ameliyat laparoskopik yapılmışsa hasta genellikle gün sonra taburcu olur, açık ameliyatlarda bu süre 2-günü de bulabilir. Kistektomi ameliyatı ortalama saat kadar sürer.


Yumurtalık kisti kaç cm alınır

Cerrahi tedaviden sonra ise kemoterapi uygulanır. Bunu kesinlikle doktora danışıp doktor gözetiminde yapmalısınız. Düzenli şekilde ilaç kullanınca kistler ufalarak kaybolur. Yumurtlama olunca bu folikül çatlar ve kaybolur.


Resmi büyütmek için üzerine tıklayın. Genellikle 3-santimetre boyutlarında olurlar. Bazı hastalar da ise yumurtalık kisti bazı belirtiler ile kendini belli eder. Açık yumurtalık ameliyatı olarak da bilinen bu yöntem daha çok kistlerin büyük olduğu hastalarda uygulanır.


Hormon ilaçları hormonlarda dengeyi sağladığı için zaten bu ilaçları kullanırken gaz sorunu da büyük oranda azalacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.