17 Eylül 2021 Cuma

Yurtdışı telefon kayıt ücreti

Kayıt yaptırmadan telefonu en fazla kaç gün kullanabilirim? Yurt dışı telefon kayıt ücreti (harcı) ne kadar? Başkasının pasaportuna kayıt yaptırabilir miyim?


Peki, yurt dışından alınan telefonları Türkiye’de. IMEI kayıt ücretleri değişti. TL’ye çıkarılmıştı.

Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. Bu sayede telefonun kaydı tamamlanarak, cezai işlem ödenmesinin önüne geçilecektir. KAYIT HARCI ÜCRETİ : 1. TL olarak belirlemişti. Sonrasında bu cihazı kullanabilmek için gerekli şartları sağlayan bir pasaport sahibinin 170.


Zam öncesinde bu rakam 5TL idi. Telefon kayıt harcına büyük bir zam geldi. Kasım ayı itibariyle 5₺ olarak belirlenmişti.


Bundan iki yıl öncesine kadar 2₺’yi aşmayan harç tutarlarının bu miktarlara ulaşması, tüketiciyi oldukça üzdü.

Harç ödeme işlemi vergi dairesi, bankalar ve internet aracılığıyla yapılmaktadır. Devlet sistemi üzerinden bizzat kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. E-devletten dakikanızı almıyor. Mobil yurtdışı telefonlar ne kadar süre içinde kaydettirilmeli?


Yeni telefon harcı kaç lira? Yurtdışı telefon kayıt ücreti pasaporta yılda kez telefon kaydı yapılır ve takvim yılı esas alınır. Yaşanan yoğunluk nedeni ile günlük sürenin yetersiz olduğu anlaşıldı. Bu hesaplama üzerinden telefon alan kişinin toplamda ne kadar para ödeyeceği de belli oldu.


Bir kişi yurt dışından telefon aldığı zaman Türkiye’de kullanmak isterse tüm içerisinde dahil 6TL ücret ödemesi gerekecek. Vergilerin artması, yurt dışından telefon almak isteyenleri bir kez daha düşündürmeye başladı.


Aksi takdirde telefonunuz kilitlenir. Ancak kilitlense bile e-devlet üzerinden kayıt yaptığınızda saat içinde açılacaktır. Pasaportuma kaç yılda bir yeni telefon işleyebilirim? Bu yıl içinde yeni bir telefon alacaksanız bir yakınızın pasaportuna kaydetmek zorundasınız.


Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor. Yani yeni yılda yurt dışından yolcu beraberinde getirilen cep.


Bu sitemizden verilen hizmetler, Başkanlığımızca yapılan geliştirmeler sonucunda ivd. Türkiye’de vergilerin aşırı derecede yüksek olmasından dolayı bir zamanlar insanlar için telefon alma yöntemlerinden birisi de yurtdışından telefon getirtme idi.

Son rakam ile birlikte neredeyse 2. Eğer yurtdışından telefon getirdiyseniz ve imei kaydı yapmak istiyorsanız ödemeniz gereken kayıt ücreti 170. Peki bu fiyata rağmen hala yurt dışından telefon almak mantıklı mı? Cep telefonu pasaport kaydı (IMEI) nasıl yapılır?


Bundan sonra yurtdışından telefon almayı düşünürken, fiyat karşılaştırması yaparken yurtdışı telefon veya tablet cihaz fiyatının üzerine 11TL eklemek gerektiğini unutmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.