15 Şubat 2017 Çarşamba

Basit usule tabi olan meslekler

Eğer basit usule tabi olan meslekler kategorisindeyseniz bu noktada vergilendirme yolunu anlatmak ve akıllardaki soruları gidermek isabetli olacaktır. Kuaför, bakkal,minibüsçü gibi küçük esnaflar genellikle bu statü altında incelenmektedir.


Fakat bazı meslek kolları. Gerçek usule tabi olan meslekler, stopaj vergisi, KDV ve gelir vergisi ödemektedirler. Yukarıda da dediğimiz gibi her isteyen ben basit usul olacağım diyemez. Bunun için gelir vergisinin ilgili maddeleri gereği bir takım şartlar vardır.


Yeni kurulacak sermaye şirketleri, elektrikli ev aletleri aksam ve parçalarının imalatı, elektrikli ev aletlerinin imalatı, kâğıt, karton ve mukavva üretiminde kullanılan makinelerin bakım ve onarımı, maden. Basit Usule Tabi Olan Meslekler.


Yardımcı olursanız sevinirim. Profil bilgileri Bütün Mesajlarını Bul Özel M. Maddesine göre, basit usule dahil olmayan mesleklerin icra edilmemesi 4-Ticarî, ziraî veya meslekî kazancı dolayısı ile gerçek usûlde gelir vergisine tâbi olmamak 5- İşini, gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine bağlılık arz edecek şekilde yapmamak.


Gelir Vergisi Kanunun 51. Vergilendirme usulü ülkemiz vergi kanunu gereği tek bir kurala göre yapılmamaktadır. Ortaklarının tamamı basit usule tabi olanların mal ve hizmet teslimleri KDV’den istisnadır Ortaklarının tamamı basit usule tabi olan adi ortaklıkların teslim ve hizmetleri de bu hüküm kapsamında değerlendirilir.


Söz konusu iki yıllık sürenin nasıl hesaplanacağına. Vergi çeşitleri duruma göre ayrılabilmektedir. Ticaret ve sanat erbabı olan kişiler eğer gelir vergisine tabii ise kazanmış. Sonuçta kimse daha fazla vergi ödemek istemeyecektir.


Ancak kanunda açıkça belirtilen meslekler vardır ki bunlar ne şekilde olursa olsun basit usul olamazlar. Yani bu meslekler sadece gerçek usulde vergiye tabi olmak zorundadır. Peki bu meslekler. Vergiye tabi olan mükellefler ikiye ayrılır.


Basit usule tabi olan meslekler

Bu iki mükellefiyet şeklinin basitçe farklarını inceleyecek olursak Gerçek Usule tabi olan mükellefler KDV, Stopaj, Geçici Vergi gibi vergi türlerinden sorumludurlar. TL, kira bedeli ise 6. Mail bültenimize abone olmayı unutmayın!


BURAYI TIKLAYIP ÜYE OLABİLİRSİN! Ve bu duruma gore vergi çeşitler. Ticari, zirai veya mesleki faaliyetler dolayısıyla gerçek usulde gelir vergisine tabi olmamak. Satın aldıkları malları.


Basit usule tabi olan meslekler

En İyi Meslekler Arasında Organik Tarım Sektörü Olacak Genetiği değiştirilmiş GDO’lu besinler, birçok rahatsızlığa neden olan glüten içerikli gıdalar, zararlı paket ürünler, hormonlu yiyecekler derken sağlıksız gıda tüketimi ne yazık ki çağımızın en büyük sorunu haline gelmiş durumdadır. Ne kadar vergi ödemesinin yapılacağı konusunda nominal bir kıstas belirlenmemiştir, verginin miktarı kazanca.


Basit usule tabi olan meslekler

Maddede basit usulden yararlanamacaklar bir taraftan sayma yöntemi ile sıralanmış, diğer taraftan Bakanlar Kuruluna maddede sayılanlar dışında basit usulden yararlanamacakları belirleme konusunda yetki verilmiştir. Biz bu KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz? Faturayı düzenleyen.


Ticari kazancın tespit edilmesi aşamasında, normalde amortismana dahil olan iktisadi kıymet alışları ve satışları, basit usule tabi olanlar için ise dikkate alınmayan ayrıntılardır. Normalde kayıtlar, mükelleflerin bağlı oldukları meslek odalarındaki bürolarda tutulur ancak basit usuldeki mükellefler isterlerse kayıtlarını kendileri tutabilir. Bunlardan biri genel şartlar, diğeri ise özel şartlardır. Bu iki şartın aynı anda yerine getirilmesi gerekir.


Sadece birinin yerine getirilmesi durumunda basit usulden faydalanılamaz. Bununla birlikte vergiden muaf esnaf, birinci ve ikinci sınıf tacirlere, basit usule tabi olan ticaret erbaplarına, gerçek usulde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.