15 Şubat 2017 Çarşamba

Etkili anne baba iletişimi

Anne - baba -çocuk iletişimi, hem çocuk hem de anne -babalar için oldukça önemlidir. Erken çocukluk dönemindeki çocuklar nasıl iletişim kuracaklarını öncelikle anne -babalarını izleyerek öğrenirler ve sonuçları gözleyerek yeni. Ayrıca çocuklara sorumluluk yüklemenin çeşitli yollarını anlatan bu çalışma sadece anne -babaların değil, tüm eğitimcilerin okuması gereken yararlı bir eser. Anne – baba iletişimi sağlıklı bir şekilde devam edecektir.


Oysa ki ergenin o dönemde bir başka arkadaşa değil, tam tersine tarihçi rolünü iyi şekilde yapan, aile bağlarını kuvvetlendiren ebeveynlere ihtiyacı vardır. Farklı Anne Baba İleti şim Tarzları Anne babaların çocuklarıyla ileti şimini belirleyen ve aralarındaki ili şkiyi şekillendiren farklı anne - baba tutumları vardır.

Anne, baba ve çocuk arasındaki en önemli dilin sevgi dili olduğu unutulmamalı… Anadolu’nun yetiştirdiği büyük ozan ve bilge Yunus Emre’nin dediği gibi “Sevgi gelince tüm eksikler biter” … 2. Sevgi ilişkisi var olduğu sürece kurulacak iletişim, söylenecek sözler, bunun çocuk üzerinde yaratacağı olumsuz izler. Hatalı anne baba tutumu sağlıksız bir gelişimin ve uyumsuzlukların başlıca kaynağı olabilir.


Anne - baba, bazen çocuğa çok şey vererek onun kendi gelişimine yön vermesini engeller. Bazen de çok az şey vererek ona gerekli desteği sağlayamaz ve. Elbette ki her anne baba çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmek ister. Bu sağlıklı iletişimi çocukla kurabilmek için önce onu tanımak ve onun temel gereksinimlerine saygı duymak gerekir.


Gereksinimler Ve İlgili Hizmetler. Etkili Aile İletişimi.

Karne Dönemi Veliler Ne Yapmalı. Anne - baba çocuk iletişimi Ailelerle yaptığımız psikoterapi seanslarında çocuklarıyla ilgili dile getirdikleri ve bizim oldukça sık duyduğumuz bir şey var: “Benim çocuğum hiç söz dinlemiyor.


Bunu gerçekleştirmek için çocuğuna her türlü imkanı hazırlar. Ancak unutulmaması gereken bir konu daha vardır ki, o da çocuğun kimlik gelişimidir. Burada ailenin vereceği iyi bir eğitim çocuğuyla kurduğu sağlıklı iletişim becerilerini kullanmasına bağlıdır. Baskıcı ve Otoriter Tutum 12.


Aşırı Hoşgörülü ve Gevşek Tutum 13. Dengesiz ve Kararsız Tutum 14. Demokratik Aile Tutumu 17. Gençlerde Madde Bağımlılığı Ve Aile Tutumları.


Kardeş Kıskançlığı Kardeşler Arası İlişkiler. Sokak Günaydın Sitesi. Nobel’e aday gösterilmiş Psikolog Dr. Thomas Gordon tarafından geliştirilen E. Bu suçluluk duygusunu gidermek için çocuğa karşı aşırı sevgi gösterisinde bulunurlar.


ETKİLİ AİLE İLETİŞİMİ. Değerli anne babalar, Her zaman bilinen bir söz vardır:” Eğitim ailede başlar” Gerçekten de çocuğa aile içinde gereken becerileri kazandırmaya çalışıyoruz.


Zaten önemli olanda “Nasıl” sorusunun cevabı.

Her aile başarılı çocuklar. Ama ne kadarını ve nasıl. Anne -babalar özellikle bebeklikten itibaren, onun sevildiğini.


Anne - baba ve çocuk ilişkisinin temelinde, çocuğun tüm yaşamında önemli etkileri olan, anne -babaların çocuklarını yetiştirirken benimsedikleri ve edindikleri anne ve babalık rolleri yer almaktadır. Ana- Baba Başvuru Kaynakları, Psikoloji ve Gelişim.


Baba iş yerindeki arkadaş grubuyla, anne kadınlar arasındaki gruplarla, çocuklar da arkadaş gruplarıyla etkin iletişim kurmayı yeğlemekte, duygu ve düşüncelerin paylaşımın da ev dışına taşımaktadır. Ev içinde zayıflayan iletişime karşın buna karşın ev dışında canlanan ilişkiler aile içindeki yabancılaşmayı artırmaktadır. Baba biletleri alsın.


Bu durum da değişen insan. Televizyon karşısında hepiniz yan yana oturup onun yaşına uygun bir filmi izleyebilirsiniz. Zaten belli bir zaman sonra uyuyup kalacaktır.


Hem oyun oynamış olacak, hem de sizinle birlikte özel zaman geçirmiş olacak. Tabii siz de dinlenebileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.