17 Şubat 2017 Cuma

Ehliyet yenileme için sağlık raporu nereden alınır

Bakanlıkça belirtildiği şekliyle aşağıdaki kurum ve kuruluşlardan sağlık raporu alabilirsiniz. Ehliyet için sağlık raporu nereden alınır ? Yeni ehliyet almak isteyen ya da ehliyetini değiştirmek isteyen binlerce sürücü adayı sağlık raporu ile ilgili aklına takılan.


Peki bu soruların doğru cevapları nelerdir? Eski ehliyetinizi yeni çipli ehliyet ile yenilemek için hazırlanması gereken evraklar arasına sağlık raporuda eklenmesi gerekmektedir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz sağlık kuruluşlarına ehliyet için sağlık raporu almak üzere başvuruda bulunmanızın ardından, size verilmiş olan ve içerisinde madde bulunan formu eksiksiz ve doğru bir biçimde doldurmanız gerekmektedir. Formu doldurduktan sonra formda vermiş. Bu konu da tüm detayları inceleyip, çözüme kavuşturacağız. Bu sağlık raporunun alınabileceği belirli yerler.


EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU ÜCRETİ. Türkiye’de devlet kurumlarında birçok iş “son gün”e bırakılma durumu yaşandığından ötürü Özkul, sağlık raporu için son güne bırakmayın uyarısı yaptı.


Aile hekime ehliyet için sağlık raporu verir mi sorusuna cevap vermek gerekirse aile hekimler sürücü olur yani ehliyet için sağlık raporu vermesine karşın bazı durumlarda sizi daha kapsamlı bir hastaneye sevk edebilir.

Genelde göz yada başka bir sağlık sorunundan şüphelendiğinde sıklıkla aile hekimler sıklıkla sevk işlemi gerçekleştirir. Eğer ehliyeti aldıktan sonra sağlık sorunu yaşadıysanız, araç kullanmanıza mâni olacak bir organ kaybınız varsa o zaman ehliyet yenilemek için rapor almaya gittiğinizde bu durumun ortaya çıkması mevcut ehliyetinize el konulması ve yeni ehliyetin verilmemesine sebep olacaktır.


Birinci Grup Sağlık Raporları: F, M, B, B BE, A, A Asınıfı ehliyet alacak olan kişiler hafif araç sürücüleri olarak geçmektedir. Bu grup için verilecek olan sağlık raporu yıl süreyle geçerli olacak ve yılda bir yenilecektir.


Acaba özel hastaneler kaç para ister ehliyet sağlık raporu için. Peki, ehliyet yenilemek için sağlık raporu almak zorunlu mu? Bu belge olmadan işlemleriniz tamamlanmaz ve sürücü belgenizi alamazsınız. Sağlık raporuna ulaşamayan vatandaşlar ise hiçbir şekilde ehliyet sahibi olamazlar.


Bu sürenin dolması halinde gerekli sağlık kuruluşlarına giderek yeniden bir rapor almanız gerekir. Eğer ehliyet için değilde normal olarak bir sağlık raporuna ihtiyacınız var ise bir önceki konumuz olan sağlık raporu nereden alınır ? Bir önceki yazımız olan Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır ? Bu raporu almak için bir birden fazla seçenek mevcut.


Bu sınıflara ait ehliyet belgeleri alındıktan sonra yıl süre ile geçerlidir. Merhaba bir sorum olacaktı ben ehliyet almak istyorum fakat sağ ayağım çocuk felçli aksayarak yürüyorum.


Sürücü, belgesi için sağlık raporu alma şartları, sürücü olur raporu nedir? Sağlık Bakanlığı, ehliyet için sağlık raporuna aile hekimlerinin ücret almayacağını, her adaya.

Bakanlık tarafından belirtildiği gibi aşağıdaki kurumlardan sağlık raporu. Sürücü olur sağlık raporu almanın şartı nedir? Kaç sene de bir istenecek?


Evet, ehliyet yenileme için başvuruda bulunacaksanız sağlık raporu almanız gerekecek. Ağır araç sürücüleri için yılda bir, hafif araç sürücüleri için yılda bir değiştirmeniz gerekecek. Buna göre sürücü adayının, sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve Bakanlıkça ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarındaki pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir. Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenir.


Aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilen vatandaşlardan bu işlem. Başvurudan önce istenen önemli ve olmazsa olmaz belge ise ehliyet sağlık raporudur.


Yeni ehliyet randevusunun nasıl alınacağını ve sağlık raporunun nereden alınacağını merak edenler haberimizden tüm bu soruların yanıtını öğrenebilirler. Sorusuna yanıt vermeden önce hemen belirtelim. Rapor ister ilk kez ehliyet alın ya da ehliyetinizi yenileyin mutlaka şarttır.


Yeni ehliyet alacak, ehliyetini değiştirmek isteyen kişiler için yapılan yeni düzenlemede ehliyet sağlık raporu almak zorunlu hale gelmiştir. Bunun için izlemeniz gereken adımları sizler için bir araya getirdik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.