22 Nisan 2019 Pazartesi

Özgeçmiş nasıl hazirlanir

Okunması zor, kafa karıştırıcı, hatalarla dolu veya başvurusu yapılan işle ilgisi olmayan, yani profesyonel olmayan bir özgeçmiş hemen çöpe atılacaktır. Ne yazık ki özgeçmişimize ne yazıp ne yazamayacağımız konusunda aklımızı karıştıran çok nokta var.


Cv (Curriculum Vitae: Özgeçmiş ) olarak söylemeye alıştığımız özgeçmişin işe alınma sürecindeki önemini vurgulamaya sanırım artık gerek yok. Her ne kadar insanların iş arama sürecinde birebir yüzyüze işverenlerle muhatap olmanın yollarını bulması daha avantajlı olsa da, gerek şirket politikaları gerek yoğunluktan çoğu zaman bireylerden önce cv’ler bir ön.


Bizim tavsiyemiz ise kariyer hedefinizi ve mesleğinizi. Hassaten günümüz şartlarında bir iş ilanına binlerce adayın başvurabildiğini göz önünde bulundurursak, bu rekabet ortamında aradan sıyrılmak için hakkınızda ilk izlenimi oluşturacak özgeçmişinizi nasıl hazırlamanız gerektiğini bilmeniz önemli.


Her şirketin ve hocanın mutlaka kendine özgü değerlendirme yöntemi vardır ama ben kendi naçizane tecrübelerime dayanarak staja kabul alma ihtimalinizi arttırabilecek birkaç ipucu vermek istiyorum. Nelere Dikkat Edilmelidir? Bir iş başvurusu sırasında özgeçmişiniz en önemli unsurdur.


CV’nin amacı: İş görüşmesi alabilmek için işverene kendimiz hakkında kısa ve öz ön bilgi verebilmek. Bir özgeçmiş nasıl yazılır bilmek her iş arama sürecinin çok önemli bir parçasıdır. Kısa özgeçmiş nasıl yazılır?


Her CV’nin ortalama bir dakika kadar incelendiği düşünülürse ilk etapta derli toplu, düzgün bir Türkçe. Hangi uzunlukta olmalı, fotoğraf konmalı mı, bilgiler hangi sırayla dizilmeli, eğitim ve dil konuları hangi durumlarda yazılmayabilir öğrenin. Nasıl güzel bir özgeçmiş hazırlarım ? Ancak iyi bir özgeçmiş yaratmak ve iş alım uzmanlarının dikkatini çekebilmek için bazı detayları atlamamak gerekir.


Bakıldığında özgeçmiş de bir pazarlama sanatıdır. Bu yolda yapılması ve dikkat edilmesi gereken birkaç yöntem bulunmaktadır. Ancak kusursuz bir özgeçmiş nasıl yazılır?


Sorusuna her zaman cevap bulamayabilirsiniz. Kusursuz bir özgeçmiş hazırlamak o kadar da zor değil. Aslında bir çocuk oyuncağı da olabilir. Günlük hayatta kusursuz özgeçmişlerin yüzlercesini görüyoruz bu sebeple gördüğümüzde kusursuz bir özgeçmişi hemen tanırız.


Sponsorlu Bağlantılar. Merhaba arkadaşlar, özgeçmiş örneği ile ilgili ip uçları verceğim. Yazımızın sonunda da özgeçmiş örneklerini verceğim.


Hemen an alt kısma gitmeden önce yazımıza göz gezdirmenizini, ve bilgi almanızı önemle tavsiye ediyorum. Bu yazımızda özgeçmiş ile ilgili akla gelen tüm sorulara cevap bulacağız. Bu yazının ardından özgeçmişi olmayan herkes nasıl özgeçmiş yazılır öğrenip, özgeçmiş yazmaya koyulabilir.


Ayrıca özel durumlarınız da bu CV’de yer alır. Bunun için de Cv hazırlama aşamasında gerçekçi olmalısınız. Gerçekçi olduğunuz kadar iddialı da olmalısınız. CV NASIL DOLDURULUR.


Özgeçmiş nasıl hazirlanir

Peki nedir bu iddia? Mesleğinizde, geleceğe dönük yapmak. Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü “ Özgeçmiş Hazırlama Teknikleri” konulu bir konferans düzenledi. Artık günümüzde iyi bir işe girmek ve çalışmak birçok insanın isteyeceği bir durumdur.


Özgeçmiş nasıl hazirlanir

Her iş başvurunda hazırlanacak özgeçmiş birbirinden farklıdır. Bu sebeple site üzerinde bulunan iş fırsat ve imkanları sayesinde bulunan iş olanağına başvuruda bulunurken hazırlanacak özgeçmişin başarılı ve kaliteli olması açısından iş imkanının sunulduğu şirketin, vizyon ve misyonu, firma ve yönetim rehberi, faaliyet gösterdiği ülke ve iş alanları ile.


Özgeçmiş nasıl hazirlanir

Globalleşen dünyanın en önemli yaşam unsurlarından biri olan “İş Dünyası” her geçen gün yeni standartlar ile kendini geliştirmektedir. En etkili özgeçmiş hazırlama yöntemleri nelerdir?


Kaynakları politikalarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.