22 Nisan 2019 Pazartesi

Marka ismi almak

Tanınmış bir marka, tüketici nezdinde bir güven kazanmış ve malın ya da hizmetin kaliteli olduğu garantisini kazandırmıştır. Hakkı Almak İçin Hangi Belgeler Gerekmektedir?


Bu yüzden yetkili firmalar tarafından hizmet almak oldukça önemlidir. Bu sayede paranızı ve vaktinizi boşa harcamamış olursunuz.


Gerekli marka ismi ve sınıflarıyla marka araştırması yapılır, daha sonra ay kadar ilanda kalmaktadır.

Müşterilerin zihninde doğru konumlanmış bir marka ismi beraberinde başarıyı getirecektir. Patent tescil, ISO Sistem belgelendirme konularında da bizlerden hizmet alabilirsniz. Bir şirketin Ticari Unvanının Ticaret Sicilinde, Ticaret Odası kaydı ile kayıtlı.


Yapılan araştırmalara göre, kendi kurduğu işe, ad ve soyadından oluşan bir marka ismi yaratan şirketler diğerlerine nazaran daha geç kurumsallaşıyor. Ayrıca bu hareket dışarıdan, son derece amatör algısı yarattığı için duyulan ilgi.


Bir marka, onu üreten şirkete ve çalışan personele bir kimlik ve aidiyet kazandırır. Diğer dillerde argo, müstehcen, istenmeyen siyasi ve toplumsal bir olgu veya olayları çağrıştırmamalı.

Yeni oluşturulan bir marka ismi benzer alanlarda veya farklı alanlarda melodik yönden ve fonetik yönden diğer markalarla benzeşmemeli ve marka ismi olarak kullanılmamış olmalı. Bir marka ismi seçilirken bu markanın kime hizmet edeceği, inançları ve algıları belirlemek ve buna göre bir marka ismi seçimi yapmak gerekir.


Marka Tipi Marka Adı. Bir markanın geçmişi ve gelecek hedefleri göz önünde tutularak yapılması, gelecekteki müşteriler için bilgi sağlar.


Mesela Siri kelimesi Japonca’da ‘alt’ veya ‘kalça’ anlamına gelirken, Lumia kelimesi İspanyol argosunda. Doğru ele almak gerekiyor. Tek sözcüklü, anlamı olan güzel bir isim bulmak artık imkansız. Ya kombinezoma uyan yeni bir isim icat edilmeli ya da iki kelimeli bir marka ismi tercih edilmeli.


Ve bu işi bilen ve yapabilecek olan kişi sayısıda çok az. Sadece reklamsal açıdan. Onedio Business Onedio Üyesi.


Güçlü bir marka olmanın yollarından biri yaratıcı marka ismi bulmaktan geçer. Ancak günümüzde bu üçlüye bir yenisi daha eklendi.


Tüketiciler, bir ürün veya hizmetin kaliteli ve düşük fiyatlı. Herkesin izlediği yollar yerine, ara sokaklarda kaybolmak ya da yolu biraz uzatmak, arzu ettiğiniz etkiden çok daha fazlasını yakalayacağınız bir marka ismi bulmanıza yardımcı olabiliyor.


ARADIĞINIZ İSİM BİZDE!

Bezmialem Üniversitesi. Cehaletimi bağışlayın am. Basite indirgenmemesi gerekmektedir. Ancak, ambalajın üzerindeki marka ismi ile zihindeki marka ismi aynı şey değildir.


Bazılarımız marka ismini ailesinden ilham alarak koyarak bazılarımız değer verdiğimiz bir şeyden yola çıkarak marka ismimizi belirleriz. Fakat bir marka oluştururken atacağınız ilk ve en önemli. Yorum: Çakma marka ismi satmak, markaların ismini izinsiz kullanmak caizmidir?


Bu isimde herhangi bir eşya kullanmanız da herhangi bir sakınca yoktur. Nas ismi arapçada insanlar anlamına gelmekte ve bu isimde kullandığınız çantayı kullanın sorun yoktur.


Pazarlama çevrelerinde günlük konuşma konusu olmaktan başka bir amaca hizmet etmez. Kütahya Patent, tescilli marka stoku nedeniyle şirket ismi, firma ismi ve marka ismi bulmak oldukça güçleşmesine rağmen yaratıcı markalar oluşturmaktadır.


Malatya Patent, tescilli marka stoku nedeniyle şirket ismi, firma ismi ve marka ismi bulmak oldukça güçleşmesine rağmen yaratıcı markalar oluşturmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.