16 Şubat 2017 Perşembe

Pasaport işlemleri için ne gerekli

Pasaport İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre pasaport işlemleri için gerekli belgeler şunlardır: 1. Bordo pasaport için gerekli. TAVSİYEMİZ: yıllık pasaport alın.


Hem vize işlemleri için daha elverişli, hem de bütçenizi için karlıdır.

Yurtdışına seyahat etmek için gerekli olan pasaport, yabancı ülkelere giriş ve çıkışlarda kullanılan, kimlik yerine geçen resmi bir belge olarak tanımlanıyor. Türk vatandaşları farklı pasaport çeşidini, mesleki durumları ve statülerine göre kullanabiliyor. Yeni pasaport için konsolosluk randevusu alacak vatandaşların öncelikle nüfus cüzdanında T. C kimlik numarası olması şarttır.


Daha önce pasaportu olan ancak süresi dolan vatandaşlar için pasaport yenileme için gereli evraklar ve yapılması. Daha önce de belirttiğimiz gibi öncelikle adet biyometrik fotoğrafınızı ve nüfus cüzdanınızı yanınızda götürmeniz gerekiyor. Yeşil pasaport işlemler bittikten sonra ortalama gün içerisinde adrese gönderilmektedir.


Yurt dışından alınacak pasaport ila gün arasında size ulaşıyor.

PASAPORT HARCI NE KADAR? Yoğunluk olmaması durumunda ile gün arasında pasaport işlemleri tamamlanıyor. Plananmış bir seyahatiniz varsa pasaportun kaç günde gelir hesabını iyi yapın. Yenilemek istenen pasaport.


Vekalet olsa bile işlem pasaport sahibi olmadan yapılmaz. Kesinlikle şahsi başvurunuz gerekli.


Gerekli evrakları inceleyecek olan şube müdürlükleri olumlu sonuçlanan başvurulardan sonra pasaport beyan edilen adrese ptt yoluyla gönderiliyor. Umuma mahsus, hususi damgalı. Kapadokya Balayı Fırsatları. Size verilen gün ve saate nüfus müdürlüğüne giderek, temin edilen evrakları teslim edebilir ve pasaport kaydınızın alınmasını sağlayabilirsiniz.


Eski zamanlarda pasaport işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü’ ne gidilmek sureti ile gerçekleştirildi. Ancak günümüz gelişen teknolojisi artık internet üzerinden bu işlemlerin yapılmasına olanak tanıyor. Bunun için epasaport.


Nitekim bu belgelerin birinin ya da birkaçının eksikliği durumunda pasaport işlemleriniz uygulamaya konmayacaktır. Bu nedenle pasaport çıkarmadan önce mutlaka sizden istenen belgeleri tamamlamanız gerekmektedir.


Süre bağlamında en fazla yıllık verilen yeşil pasaportlar için gerekli evraklar, umumi pasaport için istenen evraklarla birtakım benzerliklere sahiptir.

Aynı zamanda bordo pasaporttan da farklı olarak yalnızca belgenin olması dikkat çekmektedir. Bunlardan ilki İçişleri Bakanlığı’na yazılmış olan yeşil pasaport talep dilekçesi, diğeri ise pasaport harcı ödeme. Gri pasaport (hizmet damgalı pasaport ) için gerekli evraklar: Nüfus cüzdanı ya da T. Eğer ilk pasaport işlemi olacaksa, bir kerelik elektronik imzanız alınacak.


Sonrasında kayda alındıktan maksimum dakika sonra işlem tamamlanacak. Engeli olmayan bireylerden farklı olarak sadece engelli olduğunun beyan edilmesi ve bunu gösterir sağlık raporunun sunulması gerekmektedir.


Kaybettiğiniz pasaport için kalan süre ne ise yeni çıkartılan pasaport için de o süre yine veriliyor. Sayfaya giriş yaptıktan sonra pasaport türü ve pasaportun alınacağı yer seçilir.


Bu noktada kişisel bilgilerin doğru ve tam olarak girilmesi zorunludur. Randevu oluştuktan sonra verilen tarihte istenen belgeler tamamlanmış bir şekilde kuruma gidilerek pasaport işlemleri tamamlanır.


Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.