22 Mart 2017 Çarşamba

İşe giriş sağlık raporu için gerekli belgeler

Tabi işe giriş için istenen evraklar işçinin niteliğine, işyerinin özelliklerine v. Ancak temel olarak istenen ve olmazsa olmaz diyebileceğimiz, personelin özlük dosyasında bulunması gereken işe giriş belgelerinin neler olduğu, nasıl ve nereden alındığı v. Sigorta girişi için gerekli belgeler arasında başlıca sağlık raporu yer alır. Yapılacak olan işin tehlikesine göre zorunlu olan evraklardan bir tanesidir.


Kanun kapsamında tehlikeli veya çok tehlikeli bir sınıfta olan iş yerlerinde kişilerin işe uygunluğunu belirlemek için sağlık raporu gerekli olan evraklar arasındadır. Heyet raporu için gerekli belgeler nelerdir?


İşe giriş sağlık raporu için gerekli belgeler

Sağlık Raporu Nedir? Kamu ya da özel sektörde işe başlama döneminde istenen belgelerden bir tanesi de heyet raporudur. Bulunduğunuz il ve ilçeye, yapılacak tetkiklere göre fiyatlar TL ile 5TL arasında değişmektedir. Detaylı sağlık raporu için ortalama olarak en az 1TL ödemek gereklidir.


Periyodik sağlık raporu kapsamında belirlenen aralıklarla ilk işe giriyormuş gibi tekrardan sağlık raporu alınır ve ilk işe girişte alınan sağlık raporu ile karşılaştırılır. Buna göre çalışılan iş için geçen zaman içinde herhangi bir sağlık problemi yaşanıp yaşanmadığı kontrol edilir. Eğer iki rapor arasında kayda değer bir değişiklik yoksa.


Yeniz Uzman Akademi olarak hızla ve yasaya uygun şekilde temin ediyoruz. Bu konuda iş riskinin derecesi önemlidir. Eğer az riskli bir işte çalışacaksanız sağlık raporunu aile hekimliğinden alabilirsiniz.


İşe giriş sağlık raporu için gerekli belgeler

E GİRİŞ SAĞLIK RAPORU (TEK HEKİMLİ) Herhangi bir işe girişte istenilen sağlık raporudur. Gerekli Evraklar : Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi, adet fotoğraf. Engelli raporu için gerekli belgeler ilgili kurumlara teslim edilir. Ehliyet yenilemekte istenen sağlık raporudur.


İşe giriş sağlık raporu için gerekli belgeler

Bu işlem için öncelikle bireyin ikamet etmekte olduğu il veya ilçelerde bu konuda yetkili olan hastanelerin hangileri olduğu konusunda bilgi sahibi olması gerekir. Yapılacak işin mahiyetine göre tehlike durumu ve işçinin taşıması gereken sağlık koşulları değişiklik göstereceği için sağlık raporunda bulunması gereken detaylar da farklılaşır. Az riskli iş kolları için sigortalının aile hekiminden sağlık raporu alması yeterlidir.


Göre Özlük Dosyasında Bulunması Gereken Evraklar. Teşvikten faydalanılıyorsa bunu. Yani işe giriş evrakları zaten sigorta başlatmak ve özlük dosyasında bulundurulması için istenen belgelerdir. Buna göre ondan fazla personeli bulunan işletmeler için sağlık raporu, yeni mevzuata göre iş yeri hekimi tarafından verilmektedir.


Engelli Raporu Almak İçin Gerekli Belgeler başta olmak üzere engelli raporu alınması sürecini onlinesorgula. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre milyonun üzerinde engelli vatandaşımız bulunuyor. Sigorta başlangıcı için gerekli evraklar nasıl toplanır ve Sigorta başlangıcı için gerekli evraklar nereye teslim edilir? SGK konusunu bu sayfada tartışacağız.


Fakat hergün sağlık kurulumuza işlem yapmak için müracaat edilebilir. SAĞLIK KURULU RAPORU ALMAK İÇİN İSTENEN BELGELER. Rapor nedenine göre ilgili kurumlardan resmi yazı yada kişiye özel dilekçe. Bunlardan en önemlisi sağlık raporu.


Yalnızca devlet tarafınca yetkilendirilmiş kurumlardan alınan raporlar geçerli kabul edilebilmektedir. Engellilere tanınan bazı haklardan yararlanabilmek için alınacak raporda %40. Sıhhat kurulu raporları çoğu zaman kişinin yasal olarak engelli kabul edilmesinde istenen belgeler içinde yer verilmiştir.


Daha önce aile hekiminden ücretsiz olarak alabildiğimiz sağlık raporu, yapılan düzenleme ile birlikte TL ile 1TL arasında değişen bir ücret ödenerek alınabilmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.