10 Mart 2017 Cuma

Tutanak örnekleri

Toplantı Tutana ğı. Bu konuda öğrendiklerimizi sorularla pekiştirelim. Nasıl ki her resmi belgenin belli kuralları var ise tutanak hazırlamanın da kendine has bazı kuralları bulunmaktadır. Tutanak Nasıl Tutulur(Yazılır), Nasıl Hazırlanır?


Sözü daha fazla uzatmadan konumuza geçelim ve tutanak nasıl tutulur, tutanak örnekleri, tutanak özellikleri, tutanak çeşitleri nelermiş bunlardan bahsedelim.

Akağıt tutanak yazmak için en ideal kağıttır. Tutanaklar el ile yazılacağı gibi bilgisayar ortamında da yazılabilir. CM boşluk bırakılmasıdır.


Eğer tutanak birden fazla sayfaya yazılacak ise sayfanın üst kısmında tutanağın kaçıncı sayfası olduğu yazı ile belirtilir ve her sayfanın altı mutlaka imzalanır. Eğer yanlış kelime yazılmışsa, üstü tek çizgi. Tutanağın altının birden fazla kişi ile imzalanması kuraldır.


Bu kuralın anlamı tespit edilen olaya bir kaç kişinin tanıklık etmesi anlamına gelir.

Mahkeme salonunda yemin. Nelere dikkat edilmeli? Günlük hayatımızın birçok noktasında, yaşadığımız veya başımıza gelebilecek bir olay veya eylem karşısında belli kurallar çerçevesinde düzenlenen yazılı metinlere tutanak adı verilmektedir. Zimmet formu örneklerini sizin için derledik.


Ancak bunun yanında, kamu görevlilerine ihtiyaç duyulmadan bireylerin birlikte. K A GÖRE İŞ YERİ İŞÇİ TUTANAK ÖRNEKLERİ - Bu yazı 595.


BASİT BİR ADİ ORTAKLIK SÖZLEŞMESİ - Bu yazı 377. Yeni TTK Kapsamında Şahıs İşletmelerinin Limited Şirkete Dönüşebilmesi - Bu yazı 160. Yangın tutanağı, olay tespit tutanağı, otopsi tutanağı, buluntu eşya tutanağı ve bunlar gibi çeşitli tutanak örnekleri mevcuttur. Merhaba sevgili ziyaretçiler.


Aşağıdaki linklerde tutanak örneklerine ulaşabilirsiniz. Sizler için, önemli durum veya olaylarda muhakkak tutulması gereken durum tespit tutanakları (olay tespit tutanağı) ör.


Personel haber vermeksizin işe gelmiyorsa bu durumda şefi tarafından tespit edildiği yazılarak tutanak tutulabilir. Sitenin herhangi bir şekilde avukat-müvekkil ilişkisi kurduğu düşünülmemelidir.


Bu sitede yer alan bilgiler Avukatlık Meslek İlkeleri’ne, Türkiye Barolar Birliği’nce hazırlanan Reklâm Yasağı Yönetmeliği’ne ve Avrupa Birliği Avukatlık Meslek Kuralları’na uygun olarak hazırlanmıştır.

Bizim yaptığımız tutanak matbu değil. Böyle durumlarda bir Akağıda çalışanın adı soyadı, çalıştığı bölüm ile o anda yaptığı işi yazılarak ve eğitimini almış olduğu iş ile ilgili yapmadığı veya takmak istemediği KKD leri yazarak, işçi temsilcisi var ise onun ile, yok ise sendika temsilcisi ile, bunlar yok ise bölüm yetkilisi veya ustası ile beraber.


Meclis, mahkeme, kongre gibi yerlerde söylenen sözleri, herhangi bir olayın meydana geliş biçimi ve sonuçlarını veya İlgilileri tarafından imza­lanmış olup bir durumu bildiren yazılara tutana! Kanunu hükümlerince, haklı bir sebebiniz olmaksızın işe devamsızlık yapmanız durumunda bildirimsiz ve tazminatsız olarak iş akdiniz haklı olarak feshedilecektir. Tarih ve saat içermelidir. Olay tüm ayrıntıları ile anlatılmalıdır.


Anlaşılır ve sade olmalıdır. Yorum ve görüş içermemelidir. Gibi, sayılabilecek yüzlerce tutanak örneği mevcuttur.


Hazır tutanak örnekleri üzerinde gerekli değişiklikleri yaparak düzenleyeceğiniz tutanağa uyarlayabilirsiniz. Umarım Word uzantılı (docx) ve Excel uzantılı (xlsx) logolu zimmet formları işinize yarar.


Kesinlikle özellikle günümüzde telefon düşürme, çaldırma vb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.