24 Nisan 2017 Pazartesi

Aile hekimi sağlık raporu

Açıklama Adet Koçan 1adet rapor içermektedir. Sağlık Raporu adet. Aile Hekimi Formları. Boybeyi, meydana gelebilecek ihmallerin hekim kaynaklı değil sistem kaynaklı.


Türkiye’de son on yıldır aile hekimliği uygulamasına devam ediliyor. Birçok vatandaşımız aile hekimliğinde muayene olup tahlillerini yaptırabiliyor. Peki aile hekimi rapor veriyor mu?


Bu soru sağlık raporu almak isteyen vatandaşlar tarafından oldukça sık. Fakat sürücünün bir rahatsızlığı varsa ve aile hekimi uzman tabibe veya kurula yönlendirilmişse sadece 1. Grup olarak ehliyet alma ihtimali bulunuyor.


Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarınca verilen tüm raporların (doğum, engelli, sürücü, istirahat, durum bildirir raporu vb.) elektronik ortamda, e-imzalı olarak verilmesini sağlamak amacıyla, “e-Rapor Sistemi” geliştirilmektedir. Bunun haricindeki iş yerleri için aile hekimi sağlık raporu vermiyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi en kolay rapor çıkarabileceğiniz yani alabileceğiniz yer aile hekiminizdir. Tabi işyerinizin de bunu kabul etmesi gerekiyor.


Eğer işyeriniz aile hekiminden yani sağlık ocağından almış olduğunuz işe giriş raporunu kabul ediyorsa aile hekiminizden alabilirsiniz. Okul öncesi eğitim ve zorunlu eğitim kapsamında bulunan öğrenciler ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocukların taşıma faaliyetlerini düzenli ve güvenli hale getirmek, taşıma yapacak gerçek ve tüzel kişilerin yeterlilik ve çalışma şartları ile denetim.


Aile hekimi sağlık raporu

Yazımızın giriş kısmında da belirttiğimiz gibi raporu almanın en kolay yolu aile hekimliğinden almaktır. Ehliyet sağlık raporu aile hekimi. Ancak aile hekimi kronik hastalara raporu vermemekte.


Bunun yanında da görme, işitme ile ilgili bir kaç küçük test yapmakta. Eğer bu testler sonrasında şüpheli bir durum varsa kişiyi. Gerek aile hekimi ve gerekse diğer bütün hekimler sürücü olur sağlık raporu için bu formu doldurmak zorundadır.


Aile hekimi sağlık raporu

Son yıllarda uygulamaya geçen aile hekimi uygulaması henüz aile hekimine hiç başvurmamış, aile hekiminden henüz rapor almamış kişiler tarafından sorulan aile hekimi rapor veriyor mu, aile hekimi kaç gün rapor veriyor, sağlık ocağı rapor veriyor mu, aile hekimi askere rapor verir mi, aile hekimi raporu iş yerinde geçer mi gibi sorulara. Yasal mevzuat ve kanunlara göre ”Yirmi günü aşan istirahat raporları sağlık kurulunca verilir.


Ancak devlet hastanelerinde tek hekim ücreti TL, eğitim araştırma hastanelerinde tek hekim ücreti TL’dir. Eğer tam teşekküllü hastanede raporu almanız gerekiyorsa aile hekiminiz sizi gerekli hastaneye yönlendirecektir.


Askerlik için sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenirken kişi işler için alınacak olan sağlık raporları ise düzenlenememekte. Eğer aile hekimi, sağlık raporu alınamayacak kadar uzakta ise en yakın hastanenin acil servislerine giderek de sağlık raporu alınabilir.


Belirtildiği gibi ufak hastalık ve rahatsızlıklarda aile hekimi sağlık raporu verebilirken önem arz eden durumlarda aile. Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için adayların tek hekimden ( aile hekimi, kurum hekimi vb.) “adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca bulunmamaktadır” onaylı hekim raporunu beraberinde getirecektir. SAĞLIK RAPORU " istenmesi zorunlu tutulmuştur.


Başvuru Koşulları için Gerekli Belgeler : Birer adet fotoğraf Nüfus cüzdanı fotokopisi İ. Dans kursuna gitmek, satranç oynamak, seksek oynamak için sağlık raporu isteyen kurumlar, aile hekiminin çalışmasını kilitliyor. Bundan böyle bu raporlara sadece belirlenebilen tıbbi durum yazılacak.


Aile hekimi sağlık raporu

Kişinin sağlık durumunda bir değişiklik olmadığı sürece, tek hekim raporları yıl süreyle geçerli olacak ve e-devlet üzerinden indirilebilecek" ifadelerini kullandı. Kez girişim ehliyet değiştirmek için sağlık raporu almaya gittim kez gittim doktor ya yıllık izinde ya da dışarıda yerine bakan doktorlarda aile hekimi olmadan sağlık raporu veremiyoruz derler.


Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri hekiminden alınır. Dolayısıyla işiniz biraz doktorla aranızdaki ilişkiye ve doktorun silahlanmaya nasıl baktığına kalmış. Buna göre ondan fazla personeli bulunan işletmeler için sağlık raporu, yeni mevzuata göre iş yeri hekimi tarafından verilmektedir.


Sürücü belgelerinin yenilenmesi için 31.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.