18 Nisan 2017 Salı

Kayıt dışı telefon nasıl kaydettirilir

Pasaport olmadan telefon nasıl kaydettirilir diye merak ediyorsanız, bunun yalnızca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan ve Ukrayna gibi kimlik belgesiyle gidilebilen ülkeler için gerçerli bir uygulama olduğunu unutmayın. Bu ülkelere pasaportsuz kimlikle seyahat edilebildiğinden dolayı T. Kimlik numarası ile yurt dışından gelen telefon kaydını pasaportsuz.


Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor. Son güncel bilgilere göre 1770₺ olan bu harç bizzat vergi dairelerine gidilerek veya e-Vergi dairesi üzerinden yatırılabiliyor.

Kayıt Harcını Yatırma. Pasaportu bulduktan sonra bir bankaya gidip yurt dışı telefon kayıt harcı için para yatırmanız gerek. Bunu pek çok bankadan halledebilirsiniz, gayet kolay bir işlem.


Yalnız unutmayın: Harcı, pasaport sahibi adına yatırmalısınız. TL harç bedelini yatırınız. Cihazın kayıt işlemi tamamlanmış olup artık gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.


Eğer azami süreyi (ila ay) geçirerek telefonu kaydetmediyseniz telefon kullanıma kapanacaktır.

Telefon kapandıktan sonra kayıt işlemini tamamlarsanız telefonunuz ila saat içinde kullanıma açılacaktır. KAYIT HARCI ÜCRETİ : 1. Jahre Brandschutzerfahrung. Alle Testsieger bei uns im Shop! Yurtdışı cep telefonu kayıt işlemi nasıl yapılır?


Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme. Yurt dışından alınan cep telefonu kayıt işlemleri mi? E-devletten dakikanızı almıyor. Mobil yurtdışı telefonlar ne kadar süre içinde kaydettirilmeli?


Yeni telefon harcı kaç lira? Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.


Bundan sonraki yılın girmesiyle (Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar. Dışardan getirtilen telefon pazarı okadar büyüdü ki devlet çeşitli şartlar getirmek zorunda kaldı.


Daha fazlada uzatmadan bu yazımda güncel olarak kayıt dışı telefon nasıl kaydedilir? Yurt Dışı Telefon Nasıl Kaydedilir.


Türkiye gümrük mevzuatı gereği yurt dışından yalnızca yolcu beraberinde telefon getirilebiliyor.

Posta, kargo ya da online alışverişle cep telefonu satın almak bu telefonları bu yöntemle ülkeye sokmak kaçakçılık kapsamında değerlendiriliyor. IMEI numaranızı öğrendikten sonra güncel yurt dışı telefon kayıt ücretini ödemelisiniz. Bankası İnternet Şube sayesinde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.


Gittigidiyor cep telefonu ilanlarında kayıt dışı telefonlar var. Bir pasaport ile kayıt yaptırdıktan sonra iki yıl boyunca o pasaporta başka cep telefon IMEI kaydı yaptıramıyorsunuz. E-Devlet) cep telefonu IMEI kaydı nasıl yapılır?


Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. Merhaba arkadaşlar,benim yurtdışından gelen kullandığım telefon pasaport kaydı olmadığı için kapanmıştı. Kıbrıs’a gitti geldi bugün itibariyle onun üzerine kayıt yaptırdım.


Yapılan açıklamada, yabancı uyruklu ve reşit olmayan(18-) kişilerin de kayıt işlemlerini nasıl yapacağı ile ilgili açıklamalar bulunuyor. Toplamda maddeye değinen BTK, yurt dışından ülkeye getirilen telefonların 1gün içerisinde kayıt yapılması gerektiğini belirtti. Bu süreci geçen telefonlara kayıt işlemi yapılmayacak. Günün ardından telefon kapanarak kullanım dışı hale gelmektedir.


Konuyla ilgili yurtdışından telefon getirecekseniz haberimize bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.