20 Nisan 2017 Perşembe

Kimlik yenileme randevu

Nüfus cüzdanınızı T. Nereye başvuracağım? Randevu almak zorunda mıyım? Hangi belgeler gerekli? Zaman kaybetmek istemiyorsanız, randevu alma yollarını öğrenerek, yeni kimliğiniz için.

Etiket: kimlik yenileme. Yeni kimlik çıkarma işlemleri için önce randevu almamız gerekir. Bu hizmet ile, İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra birimlerine yaptığınız randevu talep başvurularınızın durumunu takip edebilirsiniz. Kimlik Yenileme İçin.


Yeni doğan bebekler için de kimlik kartı çıkarılırken kesinlikle ücret ödenmemektedir. TL ücret ödemesi ile kimlik başvurusu yapmaları mümkündür. Alo 1numaralı çağrı merkezinden.


Peki, kimliğini yenileme randevusu nasıl alınır?

Internet Explorer kullanıyorsanız Uyumluluk Görünümünü çalıştırınız. Yurtdışında yeni kimlik başvurusu yapacak vatandaşlar e-konsolosluk randevu sisteminden randevu alarak kendilerine en yakın konsolosluğa şahsen başvuruda bulunabilecekler. Başvuru işlemi esnasında yaşını doldurmuş çoçuklardan ve yetişkinlerden parmak izi ile avuç içi taraması yapılır.


Başvurusu biten vatandaşlara kimlik kartı şifresi bulunan pin zarfı verilir. Daha sonra ücretin belirlenen bankalara yatırılması gerekiyor. Bu yüzden, programınızı yaparak ayn öncesinden randevu almaya çalışın.


Bursa Asfaltaltı Cad. KİMLİK YENİLEME RANDEVUSU. Peki yeni kimlik randevu alma işlemi nasıl yapılıyor?


Değişim ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra eski kimlik belgesi, pasaport veya ehliyetle randevu alınan nüfus müdürlüklerine giderek yenileme işlemi gerçekleştirilir. Milyonlarca vatandaş yeni kimlik kartlarını alıp kullanmaya başlarken yeni kimlik kartı alıp kullanmayan çok sayıda vatandaş da bulunuyor.


Aksi taktirde eğer yılbaşı geçer ise kimlik ücretinin farkını tekar yatırmanız gerekecek çünkü her yıl yeni kimlik ücretlerine ve yenileme tutarlarına zam gelmektedir. Sizden aradaki farkın yatırılması talep edilecek sakın randevu alarak gitmeyin o kadar sıra bekledikten sonra geri.


Vatandaşların diğer merak ettiği bir husus ise yeni kimlik randevu için gerekli belgeler. Ehliyet yenileme işlemi yapılması zorunludur.


Yenileme yapmaya karar verdiyseniz, kurumdan randevu almak zorunda değilsiniz. Fakat kurumun kalabalık olması ihtimaline karşı randevu almanızda fayda var.

Dilekçe örneği çıkmadıysa buradan indirip içini doldurun ve imzalayın. Ayrıca bu sayfadan ehliyet yenileme randevu alma numarasını da öğrenebilir ve sürücü belgenizi de yenisiyle değiştirebilmek için randevu alabilirsiniz.


Güvenlik Temel Eğitimi veya Özel Güvenlik Yenileme Eğitimini bitirip bu eğitimlerin sonunda, tarihleri Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından belirlenen sınavlara katılarak başarılı olan özel güvenlik görevlilerinin özel güvenlik kimlik kartlarını alması gerekmektedir. ALO 1Çağrı merkezi aranarak randevu alınabilir.


Yani kimlik yenilemek istiyorsanız ilk olarak randevu almalı, daha sonra da anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeme yapmalısınız. Hala ehliyetlerini yenilememiş olanların öncelikle randevu alarak ehliyetlerini. Eski kimlik kartının yenilenmesi ya da değiştirilmesi için daha düşük tutarda harç ücreti alınırken, yeni kimlik kartlarının değiştirilmesi durumunda daha yüksek tutarda kimlik kartı talep edilmektedir.


Mavi kart yenileme değiştirme başvurusu için konsolosluk sisteminden randevu alındıktan sonra şahsen başvuruda bulunulması gerekiyor. Mavi Kart değerli kağıt kapsamında olup harca tabidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.