25 Nisan 2017 Salı

Sakız adası gidiş ücreti

Sakız Adası ’na feribot ile özel aracınız ile de geçiş yapılabiliyor. Binek araca tek yön için 5 gidiş dönüş için Euro ödemeniz gerekiyor. Yıl boyunca güneşli gün sayısının fazla olduğu Adada bilhassa yazın gittiğiniz takdirde çok güzel bir deniz tatili yapma şansına erişebilirsiniz. Feribot ücreti hariç günlük kalabilmenizi.


Bizans Müzesi : Ada merkezindeki Osmanlı Camisi, günümüzde Bizans Müzesi olarak hizmet veriyor. Bahçesinde Müslüman ve Musevilere ait mezar taşlarının sergilendiği müzede Bizans ve Rönesans dönemlerinden çok önemli tablolar bulunuyor. Adayı ilk kez ziyaret edecek ziyaretçilere Güney Ada turuna katılmalarını önermekteyiz.


COM güvencesinde HEMEN SATIN ALIN. Gidiş dönüş feribot ücreti 25€‘dur. Online olarak feribot biletinizi şu adresten satın alabilirsiniz. Ayrıca güncel feribot sefer saatlerinede ulaşabilirsiniz.


Sadece gidiş için ya da gidiş dönüşler için ayrı fiyatlandırma yapılmıştır. Bir tatil beldesi olarak da öne çıkan ada, farklı ulaşım yolları üzerinden kolay erişim imkanı tanıyor.


Buraya aracınızı park edebilirsiniz. Sakız feribot bileti liman vergileri dahil gidiş -dönüş 25€. Plajların tamamına sakinlik hakim.


En ünlü plajı ise simsiyah volkanik taşlarla kaplı Mavra Volia plajı. Psara ve İnusses adlı iki küçük adadan oluşur. Hatta İzmir’den sonra ikinci memleketim bile diyebilirim. Sakız adasına hem deniz hem de havayolu ile ulaşabilirsiniz.


Artık esnafla da isim olarak olmasa da sima olarak tanışıyoruz, mutlaka geçerken selamlaşıyoruz. Bu otobüsler direkt otobana çıkarak, hiçbir yerde duraklamadan direkt Çeşme otogarına gidiyor. Yunan arkadaşlarım var.


Sakız adası gidiş ücreti

Yolculuk saat dakika sürüyor. Euro’su liman vergisi olmak üzere kişi başı tek yön için Euro, gidiş dönüş için Euro ödemek gerekiyor. Dönüş bileti aynı fiyata açık olarak da alınabiliyor.


Vize harç bedeli ve koordinasyon hizmet bedelini içeren vize ücreti dönemsel olarak konsolosluk tarafından güncellenmektedir. O yüzden yanlış bilgi vermek istemem.


Turyol Çeşme Sakız (Chios) Biletleri. Yani kişi başı Euro bir masrafınız olur. Uçak bileti konusunda ise, mutlaka “ En iyi uçak ve tren bileti siteleri ” yazıma bakın.


Nasıl uçak bileti masraflarınızı ucuza mal edeceğinizi tek tek yazdım. Sakız, Çeşme limanının hemen karşı kıyısında ve Çeşme’den yaklaşık mil uzaklıktadır.


Adanın hemen hemen birçok yerinde damla sakızı ağacı vardır ve ismini de buradan almaktadır. Sakız’a araçla geçiş ücreti otobüsler için 4euro, jeep, minibüs ve özel araç için euro, motosiklet için ise euro. Bisiklet için ise ekstra bir ücret ödemedim.


Sakız adası gidiş ücreti

Dolayısıyla hangi köyde olursanız olun yakınlarda yüzmek için uygun bir nokta bulmak mümkün. Sakız ’da gezilecek yerler arasında en önemlileri adanın seramik merkezi Armolia, kale görünümündeki köy Olympi, ilginç duvar desenli evleriyle Pirgi, ortaçağ kalesinin kıvamında labirent gibi sokaklarıyla çok sevdiğim köy Mesta, acılı hikayesiyle terkedilmiş yer Anavatos başta geliyor.


Sakız adası gidiş ücreti

Teknelerde 7-araçlık yer olduğu için kendi arabanızla gitme imkanı da var. Tekel durumundan dolayı fiyatlar abartı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.