30 Haziran 2017 Cuma

Mısır vize uygulaması

Ancak, konsolosluğun yoğun olması ve ek evrak istemesi gibi farklı durumlar olursa bu süre değişebilmektedir. Mısır vizesi ne kadar sürede çıkar? DUYURU: Kapıda Vize Uygulaması Hakkında Değişiklik. Mısır’dan vizesiz girilen ülkelere seyahat planı düşünen kişiler, vize başvurusunda uçak ve konaklama rezervasyonlarında, seyahat planını belirtmelidirler.


Bu onay süresi veya iş günü sürebilmektedir. Son olarak yaş altı ve yaş üstü kapıda vize uygulaması da tamamıyla kaldırılmış (yine de yaş altı ve yaş üstüne daha kısa sürede vize çıkartılabiliyormuş). Başvurular Nereye Yapılabilir?


Bu vize uygulaması her ülkenin kendi Büyükelçilik veya Konsoloslukları tarafından yürütülmekte ve bu işlemler sırasında her ülke kendi kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan bir takım kurallarını uygulamaktadır. Elçilik ve Konsolosluklar vize başvurusu esnasında sizlerden birtakım evrakları isteyeceklerdir. Vize sonuçlanma süreleri kişilerin yaş durumlarına göre belirlenmekte olup vize harçları vize türü ve vizenizin giriş sayısına göre belirlenmektedir.


Türk vatandaşlarının turistik seyahat için kapıda vize uygulaması kaldırılmıştır. Formda planladığınız seyahatin amacı ve tarihlerini, ve Mısır’da konaklamayı planladığınız yere dair bilgileri vermelisiniz. Forma imza atmanız da gerektiğini unutmamalısınız. Böyle bir durum vize reddi alacağınız anlamına gelmediğini önemle belirtiyoruz.


TURİZM VİZESİ : Turistik ziyaret amacıyla gelip, otelde veya başka bir konaklama tesisinde konaklayacak olanlar ile bu amaçla konut kiralamış olanlara bu husustaki beyanları üzerine en fazla gün, ödenmiş rezervasyon belgesi sunulduğu hallerde ise güne kadar vize. Süreç, bazı temel bilgilerin sunulmasını içermektedir. Türkiye E- Vize Uygulaması Ne Demektir?


Ancak sayıları az bazı vatandaşlarımız Mısır’a kapı vizesi alarak seyahat ettiklerini belirtmektedirler. Mısır’ın, Temmuz’dan itibaren diplomatlar da dahil tüm Katar vatandaşlarına vize uygulayacağı bildirildi. Kahire Uluslararası Havalimanı güvenlik yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Katar vatandaşlarına vize uygulamasının başlatılması konusunda uluslararası havalimanları ve bütün sınır kapılarına talimat verildi.


Mısır vize uygulaması

Ancak konsolosluğun işleyişi ve çeşitli nedenlerden dolayı vize süresinin güne kadar çıkabildiği durumlar yaşanmaktadır. Avrupa’nın önde gelen ülkelerinden Almanya, Fransa, Birleşik Krallık ve İtalya gibi ülkelere kapıda vize uygulaması başlatmıştır. Aynı şekilde diplomatik pasaportlara da benzer uygulama yapılır.


Mısır vize uygulaması

Expres vize uygulaması yoktur. VİZE Umuma mahsus pasaport ( Bordo ) sahipleri vizeye tabidir. Yeşil pasaporta vize uygulaması yoktur. Soruşturma işlemi tamamlandıktan sonra vize işlemleri kabul edilmektedir.


Zambiya– Kapıda vize uygulaması var. Siyah diplomatik pasaportlara günü geçmeyen seyahatlerde vize uygulanmaz. Online vize uygulaması var. Halkının çoğunluğu Müslüman Araplardan oluşur.


Mısır vize uygulaması

Aşağıdaki listede kayıtlı ülkelerin vatandaşları gerekli şartları karşılamaları koşuluyla e- Vize alabilirler. Eskiden Mısır’a gitmek için yeterli olan kapı vizesi son yıllarda uygulamadan kalkmıştır. Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir. Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir.


Laos Vizesi Muafiyeti Uygulaması Nasıl Olacak? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak Laos’ta idi. Khufu Piramidi, Büyük. Myanmar E- vize sitesi üzerinden online vize başvurusu ABD Doları karşılığında yapılabiliyor.


Myanmar, günlük ve tek girişli vize veriyor. Bunun dışında konsolosluk üzerinden de vize başvurusu yapabilirsiniz.


Vize almalısınız ve bunun için de saçma sapan standart vize evrakları (banka hesap ekstreniz de dâhil) sunmanız gerekiyor. Laos vize muafiyet uygulaması detayları henüz açıklanmış değil.


Açıklamalar geldikçe yazıyı güncelleyeceğim. Yani vizesiz giriş sadece diplomatlar için geçerli. Ne yazık ki bordo pasaportlar vize almaya devam edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.