23 Haziran 2017 Cuma

Turk pasaportu ile vizesiz ulkeler

Turk pasaportu ile vizesiz ulkeler

Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir. Diğer pasaport sahiplerinin ise vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir. Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir.


Dünyadaki 1ülkenin 10o’üne Türk vatandaşlarının “kolay giriş. Ayrıca Gürcistan’a kimlik ile vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkeler arasında.


Bazen de kaldırılan vizeler sadece yeşil pasaport veya diplomatik pasaportu kapsıyor olabilir. Oysa ki bir çoğumuz çipli bordo pasaport sahibiyiz. Dış politikada ilişkilerinin gelişmesiyle vizesiz gidilen ülkeler sayısının artmasını umuyoruz. Yeni bir ülke ile.


Begüm hanım yeşil pasaportu ile yurt dışına çıkamaz. Kendisi artık bordo pasaport almak zorunda yasal olarak.


Hususi Pasaport ya da daha çok bilinen ismiyle Yeşil Pasaport sahibi olmak pek çok ülkeye vizesiz giriş imkânı demek. Daha önceden Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeden muaf olduğu ülkeleri sizin için derlemiştik.


Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik. Avrupa Birliği (AB) Konseyi’nin, vize başvuru ücretlerinin euro’dan euro’ya çıkartılmasını öngören yasayı onaylaması ile birlikte Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler daha da cazip hale geldi.


Türkiye’den vizesiz gidebileceğiniz ülkeler ya da online vize alarak veya kapıda vize yöntemi ile ulaşabileceğiniz ülkeleri sizler için listeledik. Türk pasaportuyla 1ülkenin 1tanesine kolaylıkla giriş yapılabiliyor. Elbette bu ülkelerden bazıları gerçekten görülmeye değer.


Vize istemeyen ülkelere gitmeden önce dikkatinizi çekmemiz gereken birkaç. Yine de şu “ İlk Kez Schengen Vize Başvurusunda Bulunacaklara Öneriler ” yazısı da şurada dursun. Gri pasaport ile 4. Türkiye ye giriş yapıp tekrar polonya ya dönsem olur mu? Bu şekilde vize almadan gidilebilir mi?


Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki vize politikası ise, karmaşıklık içermektedir. Türkiye Schengen Bölgesi’nde yer alan Hollanda, Portekiz, Polonya, İngiltere ve İspanya gibi Avrupa Birliği ülkelere vize uyguluyor iken, Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa Birliği ülkelerine günlük vize muafiyet süresi tanımaktadır.


Turk pasaportu ile vizesiz ulkeler

Eğer ben kapıda vize ile uğraşmak istemem işimi garantiye alayım derseniz, tek girişli vizenizi e-vize olarak (ücretsiz) gitmeden de alabilirsiniz. Kapıda gün süreli vizenizi alabilirsiniz.


Bu ülkeleri kıta kıta olmak üzere tek bir yerde toplamak istiyorum. Sanılanın aksine birçok ülke sizden vize talep etmeyecektir. Türkiye pasaportu ile yaklaşık 1ülkeye vizesiz ve uzun süreli seyahat gerçekleştirebiliyorsunuz. Aşağıdaki listeye geçmeden önce size para ile vatandaşlık satan ülkelerin tablosunu da veriyoruz.


Belki bu da yapacağınız girişim ve yatırımlarda size yol gösterebilir. Yeşil pasaporta vizesiz yerler ile ilgili en geniş listeyi bir sayfada topladık. KKTC: Vize uygulamıyor.


Turk pasaportu ile vizesiz ulkeler

Kolombiya: güne kadar ikamet süreli seyahatler vizeden muaf. Kore Cumhuriyeti (Güney Kore): güne kadar ikamet süreli seyahatler vizeden muaf. Kosova: 1gün içinde günü aşmamak kaydıyla yapılan seyahatler vizeden muaf.


Fransa ile İspanya arasındaki Pirene Dağları’nda bulunan ve son zamanlarda turistleri kendine çeken bu küçük ülkeyi vize şartı olmaksızın gün ziyaret edebilirsiniz. Osmanlı’nın izlerinin hala canlı olduğu Bosna Hersek’te, 1günlük bir süre içinde en fazla gün boyunca vizesiz bulunabilirsiniz.


Bunlar arasında en çok hakka sahip olan pasaportlardan birisi de, İngiliz pasaportu olarak bireyler tarafından bilinmektedir. Ayrıca Moldova ile imzalanan son anlaşmaya göre bu ülkeye pasaportunuz olmasa dahi, kimliğinizle giriş yapmanız mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.