23 Haziran 2017 Cuma

Sürücü olur sağlık raporu

Aile hekimi sürücü olur sağlık raporu verebilir mi? Gerek sürücü adayının beyanı, gerekse hekimin taktirine göre sürücü olur sağlık raporu verilecektir. Eğer hekim sürücü adayı için “uzman tabip değerlendirmesi gerekir” kararı verirse ilgili birimlere başvuru yaparak uzman tabip muayenesinden.


Vatandaşın sürücü olur sağlık raporundan yararlanması için kendi aile hekimine gitmesi gerekmektedir yani misafir hasta olarak sürücü raporu alınamaz. Ciddi bir sağlık sorununa sahip kişi sürücü olur sağlık raporu istiyorsa.


Bunun için ileri tetkikler gerçekleştirilecektir.

Ve kararı da kurul verecektir. Kurullarda toplam tane. Bu kişilerin, herhangi bir sağlık sorunu olup, bunun tanı ve tedavisi yönünde talepleri bulunmamaktadır. Buna göre sürücü adayının, sağlık raporu almak için aile hekimlerine ve Bakanlıkça ruhsatlı özel sağlık kuruluşlarındaki pratisyen hekimlere başvurması gerekmektedir.


Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenir. Bu durumda almış olduğunuz sağlık raporu iki grup içinde geçerli olur. Raporu aldığınızda mutlaka sürücü olur kısmının işaretlendiğinden emin olun.


Sürücü olur raporu yıl geçerlidir.

Bu sağlık raporunda göz muayenesine ilişkin açıklamaları bu yazımızda geniş geniş açıkladık. Devlet hastanesine başvuracağım.


Ehliyet alacak kişilerin sağlık raporu alması şarttır. Babam Emekli Sandığına tabi. Bende öğrenci olduğum için hala babamın üstünden yararlanıyorum.


E Yoklama işlemi yapmak istiyorum. Sporcu Öğrenci Lisansları sorun olmaya devam ediyor. Altı ayda bir sağlık kontrolü 103. Yılda bir sağlık kontrolü 103.


Beş yılda bir sağlık kontrolü. Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarınca verilen tüm raporların (doğum, engelli, sürücü, istirahat, durum bildirir raporu vb.) elektronik ortamda, e-imzalı olarak verilmesini sağlamak amacıyla, “e-Rapor Sistemi” geliştirilmektedir. Sağlık raporu yenileme süreleri 103.


Ben bu sınıf ehliyetle engelli aracı mı kullanabilirmiyim. Bu beyanda herhangi bir kronik rahatsızlık, geçmişte geçirdiği hastalıklar gibi durumlar işaretlenir. Yapılan kontroller sonucunda araç kullanmaya mahsur bir durum yoksa sürücü olur kutucuğu işaretlenerek sağlık raporu verilir.


Daha sonra sürücü olur belgesi veren sağlık kuruluşlarına giderek muayene işlemleri tamamlanıyor. Ehliyet sağlık raporu işlemi yaptıktan sonra yeni tip ehliyet için sürücü belgesi başvurusunda.


Aldığınız ehliyet sağlık raporu geçerlilik süresi iki yıldır.

Ehliyet için sağlık raporu beyan formu içeriğinde madde bulunmaktadır. Kişilerin sağlık raporu taleplerinde matbu olarak özel başka bir beyan formu belirtilmediği takdirde ( sürücü olur raporu için istenen beyan formu gibi özel formlar dışında) doldurmaları zorunlu olan en genel matbu beyan formudur. Bu formun şekli resimdeki gibidir. Tek hekim sağlık raporu gibi sağlık raporları düzenlenmeden önce doldurulması gereken sağlık raporu beyan.


Merhabalar, sürücü olur sağlık raporu verilme tarihi itibariyle yıl geçerlidir. Aynı şekilde ehliyet almaya hak kazandığınız tarih itibariyle yine sertifikanızı yıl içerisinde ehliyete dönüştürmeniz gerekmektedir.


Ek olarak uzman tabibe yönlendirildiğiniz vakit eğer mevcut sağlık kusurunuz ağır araç kullanmaya uygun değilse o zaman da sadece "1. Grup sürücü olur " kısmı işaretlenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.